More

  RECENTE POSTS

  RC Creatief: Wing Gundam bouwen

  Gundam modellen zijn bouwkitjes van Gundam karakters uit Gundam series van de Japanse games- en speelgoedproducent Bandai.

  Die modelletjes hebben Bandai geen windeieren gelegd, want de afgelopen jaren hebben 450 miljoen van dit soort bouwdoosjes verkocht. Het zijn overigens geen kinderachtige bouwdoosjes, want ze bestaan over het algemeen echt uit een shitload aan miniscule onderdeeltjes waardoor je zo’n Gundam model niet even in een kwartiertje in elkaar fröbelt.

  En helaas hebben wij allemaal de aandachtsspanne van een amoebe. Maar gelukkig voor ons is daar Gio San Pedro die EN graag knutselt EN onwaarschijnlijk veel tijd over heeft. Gio heeft namelijk het volledige proces van het los knippen van de prutserig kleine plastic onderdeeltjes en het vervolgens in elkaar klikken van het Gundam model met die onderdeeltjes op video vastgelegd.

  Het schieten van deze video heeft drie dagen gekost, met als resultaat 10 uur beeldmateriaal. Gelukkig duurt de video geen tien uur, want naast knutsel-skills kan Gio ook nog best aardig monteren. Die tien uur heeft hij namelijk verwerkt tot een vier en een halve minuut durende video die ondanks extreem korte cuts behoorlijk rustgevend werkt (wel eventjes het geluid aanzetten).

  Zelf tijd over en dus ook aan de slag met zo’n bouwkitje? Dat kan, want dit soort Gundam modellen zijn overal op de Internets te koop.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Buffelkut
  Buffelkut
  Gast
  18/10/2019 - 14:29 14:29

  Vreselijk filmpje.
  I love it.

  Frisco
  Lid
  19/10/2019 - 09:19 09:19

  Ruim twintig jaar geleden zo’n doos gekocht, een paar keer opengemaakt, de inhoud bekeken en gedacht ‘Dat komt nog wel.’
  Leuk klusje voor tijdens m’n pensioen.

  Weirdoinventor
  Lid
  20/10/2019 - 09:37 09:37

  Maar is hij ook naar Japan afgereisd voor een wedstrijd wie zijn model het mooist in elkaar gezet heeft?

  (Heb ooit eens het begin van een zo’n seizoen bekeken, elke aflevering bevat geintegreerde reclame voor alles wat met die modellen te maken heeft. Het verdienmodel is dus inderdaad heel erg dat mensen die kopen. En dan zeggen ze dat saturday morning cartoons al lange toy commercials waren.)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN