More

  RECENTE POSTS

  Raymond Berning is een sluipmoordenaar

  Voor deze post duiken we in de oksel van Nederland, Twente, en gaan naar het pitro.. pittoe schilderachtige Noord-Deurningen. Daar heeft Raymond Berning een supermarkt en Raymond Berning blijkt een sluipmoordenaar.

  Stel, je hebt een winkel en er heerst corona. Dan zijn er regeltjes waar jij en de bezoekers van je winkel zich aan moeten houden. Goed voor ieders gezondheid, beetje opletten, samen krijgen we dan corona eronder zullen we maar zeggen. Maar niet bij Raymond Berning. Die heeft de grootst mogelijke schijt aan de regels. Hij is 21 keer gecontroleerd sinds april en er zijn 18 overtredingen geconstateerd. Dat mag je best fors noemen. Zeker als in tien gevallen een last onder dwangsom opgelegd is. Dat wil zeggen dat er 5000 euro dwangsom te betalen is wanneer de overtreding niet ongedaan gemaakt wordt. De bestuurlijke versie van een laatste waarschuwing zegmaar, een gele kaart. Daar heeft die Twentse rukker er tien van gekregen en geen fuck mee gedaan. Dus mag hij 50.000 euro aftikken. En inmiddels heeft de Veiligheidsregio opgedragen dat de supermarkt dicht moet tot de maatregelen wèl genomen zijn. Z’n reactie? 

  „Ik ben 363 dagen in het jaar open, offer mijn gezinsleven op voor de zaak en dan zal een of andere pipo van de Veiligheidsregio bepalen dat mijn winkel dicht moet. Dacht het niet”

  Nou, dacht het dus wel achterlijke pisvlek, je brengt bewust en doorlopend anderen in (levens)gevaar en als de overheid je na een LAWINE aan waarschuwingen en zoveelste kansen toch echt dwingt er wat aan te doen omdat je alles genegeerd hebt dan ben je gewoon een sluipmoordenaar. Waarom denk je dat in voetbal twee keer geel rood is? Je hebt 21 gele kaarten gehad, nou opflikkeren!

  En dan ook nog het gore lef hebben om wanneer er een camera bij staat een BOA te vertellen dat je haar niet hoort en ze “lucht” voor ze is. Laten we hopen dat Raymond Berning z’n supermarkt de komende maanden gewoon gesloten blijft want dit soort vuilnis moet kapot.

  3.5 10 stemmen
  REET DEZE POTS!

  26 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  26 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  13/08/2020 - 14:15 14:15

  Het is jammer dat sarscov2 niet selecteert op domheid, kortzichtigheid

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Flepz0r
  13/08/2020 - 14:39 14:39

  Nee, Duitsland zijn onze vrienden

  Broeder Bolognese
  13/08/2020 - 14:29 14:29

  Direct injecteren met dat Russische vaccin!

  Jon Ko
  Jon Ko
  Gast
  Antwoord aan  Flepz0r
  16/08/2020 - 02:04 02:04
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  13/08/2020 - 14:45 14:45

  Net als onze stemcomputers

  Trollbuster
  Lid
  13/08/2020 - 14:52 14:52

  Ik mis hier alleen wel dat er besproken wordt dat deze supermarkt eigenaar al een langer lopende vete heeft met een handhaver en dat er verschillende (ook gerechtelijke) procedures lopen. Het besluit van de veiligheidsregio lijkt me in deze dus ook ongepast en onhandig. zeker gezien de aard van het vergrijp (klanten die geen afstand houden, sorry, daar kun je als supermarkt geen reet aan doen en bij Appie gebeurd dit net zo hard)
  21 keer gecontroleerd worden (meer dan wekelijks!) in deze weken van de corona is zelfs voor hercontroles.
  Volgens mij is dit doodgewoon machtsmisbruik van een handhaver.

  Verder wil ik eraan toevoegen dat de Deutsche Leute sowieso geen afstand houden want ze hebben toch een mondkapje…

  bob de bouwer
  bob de bouwer
  Gast
  Antwoord aan  Flepz0r
  13/08/2020 - 21:59 21:59

  het ging niet alleen om geen afstand houden, het ging er ook over dat meneer volgens de handhavers maar 14 mensen in zijn winkel mag hebben aangezien een winkel volgens de corona regels maar 1 klant per 10m² winkel oppervlak mag hebben. Maar ik heb beelden gezien van in die winkel, en ik kan van die beelden al afleiden dat die winkel vele malen groter is dan 140m², de eigenaar zelf zegt dat het winkel oppervlak rond de 500m² is. Dan mogen er volgens de regels dus 50 klanten in, nogal een verschil. Maar toch hield de BOA vol dat er maximaal 14 klanten in de winkel mogen.

  Dus wie is er dan de flapdrol?
  En wat zou je zelf doen in zo’n situatie? Als jij weet dat je voldoet aan de regels en je weet dat je niks fout doet. Zou jij dan je levenswerk dicht gooien?

  Beetje meer onderzoek was wel op zijn plaats geweest als je iemand tot de grond toe wil afzeiken.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  13/08/2020 - 15:20 15:20

  Hmmm… mis nog wat info hier.
  -Winkeleigenaren moeten strepen op de grond zetten voor de kassa’s zodat er 1.5m afstand gehouden wordt.
  -Gelletje aan de ingang en de spuitbus om karretjes te desinfecteren.
  -Verder moeten ze klanten aanspreken op fout gedrag.

  Die maatregelen hebben iets kneuterigs, maar in onzekere tijden kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen dus totdat het onnut bewezen wordt, moet dit maar en moet het ook gehandhaafd worden. (Volgens mij hebben mondkapjes meer effect, maar ach… Bovendien is een paar streepjes op de grond zetten niet echt veel gevraagd; het is niet zo dat iedere supermarkteigenaar voor tonnen aan luchtverversing moet investeren)

  Wat heeft Berning hier nu wel en niet gedaan? Da’s mij niet helemaal duidelijk. Lijkt een beetje op een vete die uitgevochten wordt waarbij twee partijen hun hakken in het zand gezet hebben.
  Beetje dom van Berning, want van de overheid kun je niet winnen.

  Doet me denken aan “de Brave soldaat Schwejk” van Hasek (over een soldaat tijdens de eerste wereldoorlog). Als Schwejk met een aantal kompanen op een brugrand zit te schijten, zegt eentje: “Ik schijt op het leger”, waarop Schwejk antwoord: “Als jij op het leger schijt, is dat voor iedere soldaat een heel klein stukje poep. Dat merkt ie niet eens. Maar als het leger op jou schijt… man, dan lig je onder een kolossale berg stront!”

  Succes Berning!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Flepz0r
  13/08/2020 - 17:41 17:41

  Dat zeg ik: een egootje… Moet je vooral doen als je je bedrijf naar de klote wil helpen.

  De feitelijke vergrijpen zijn klein; de gevolgen groot.

  Dat is sowieso een probleem met corona-overtredingen. Stel een kleuter van 19 (in z’n eigen bubbel van gezonde vriendjes) loopt tijdens een illegaal feest Corona op als hij een bierflesje aan z’n mond zet waar net een besmet vriendje uit gedronken heeft. Vervolgens steekt het jochie een van z’n ouders aan die vervolgens oma van 75 aansteekt. Oma is best wel gezond en heeft nog makkelijk 15 jaar voor de boeg, maar voor Corona is ze geen partij en ze komt te overlijden.
  Is dat dan dood door schuld van die 19-jarige en zou het even zwaar bestraft moeten worden als wanneer hij onder invloed iemand had doodgereden?

  En in dezelfde lijn; moet je jongeren die zo’n feestje bezoeken dan niet net zo behandelen als jongeren die dronken achter het stuur stappen? In beide gevallen is er niet de intentie iemand van het leven te beroven, maar dat risico wordt wel bewust genomen. Straffen heeft wel degelijk zin anders zit half Nederland bezopen achter het stuur.
  Dus als je Berning niet straft, liggen straks de IC’s weer vol.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  13/08/2020 - 21:01 21:01

  Ja Ploppo, nee Ploppo.

  Mijn moeder is bijna 90 jaar oud en slecht ter been, verder gezond voor haar leeftijd. Hoe je het wendt of keert zij verwacht dat voor 2025 geen veilige remedie tegen Covid-19. Volgens haar wordt iedereen een of meerdere keren geïnfecteerd. En als je gezondheid of aanleg dat niet aankan, dan ga je hemelen.
  Die wijsheid heeft ze van haar ouders, die de Spaanse griep hadden meegemaakt.

  Terug naar je kleuter van 19. Is hij verantwoordelijk als zijn oma door zijn ouders aangestoken wordt? Minder dan zijn pa of ma, die ook beter moeten weten.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  14/08/2020 - 09:32 09:32

  Ik geloof niet dat jouw 90-jarige moeder hier als Covid deskundige aangehaald moet worden. We zijn medisch gezien ook iets verder dan tijdens de Spaanse griep.
  De ouders van de kleuter valt niet veel meer te verwijten dan dat ze hun kind op z’n blauwe ogen geloven als hij bij hoog en laag volhoudt echt niet naar feestjes te gaan.

  bob de bouwer
  bob de bouwer
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  13/08/2020 - 22:04 22:04

  hij heeft zeer zeker een ontsmettings zuil staan, ik heb beelden gezien van vandaag dat dat ding naar binnen werd gesleept en vooraan in de winkel bleef staan toen de deur dicht ging. Of er gebruik van word gemaakt is ieder zijn eigen verantwoordelijkheid natuurlijk.
  Maar het grootste punt was dat de handhaving keer op keer volhield dat er maximaal 14 klanten in de winkel mogen zijn aangezien er in een winkel maar 1klant per 10m² mag zijn. Maar volgens de beelden die ik gezien heb van in de winkel is die winkel heel wat groter dan 140m², volgens de eigenaar zelf is het zelfs 500m². Hij kreeg dus keer op keer die straffen voor het teveel mensen in de winkel toe laten, en dat soort dingen. Maar als je de regels leest die alle winkels moeten volgen dan zou hij bij 500m² winkel toch echt 50 klanten mogen ontvangen en niet maar 14 zoals de handhaving beweert.(kan het mis hebben hoor, maar die bordjes van 1 klant per 10m² heb ik vaker gezien)

  Roel Zwaar
  Lid
  13/08/2020 - 20:15 20:15

  “Al mijn klanten dragen mondkapjes.”
  Nee kwast, nog geen 3 seconden eerder op het filmpje lopen twee dames binnen anderhalve meter afstand van elkaar zonder mondkapjes door de gangen.
  Echt…

  Jon Ko
  Jon Ko
  Gast
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  16/08/2020 - 02:07 02:07

  AD is zeer onbetrouwbaar.
  Zoek even op wat valt onder: DPG Media; dan weet je wat je voortaan met een korrel zout behoort te nemen.

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Jon Ko
  17/08/2020 - 08:41 08:41

  Helaas kwam dat niet bij het AD vandaan maar van Tubantia.
  Verder eens met je AD-beoordeling.

  Maarten Van de graaf
  Maarten Van de graaf
  Gast
  18/08/2020 - 16:00 16:00

  Triest dat hem dit moet overkomen boa in Gouda lichten teneuken
  In het gemeente huis Goed voorbeeld van hoe het tussen die mensen gesteld is dus vieze kut land rijker worden rijker armen worden armer

  Gerritse
  Gerritse
  Gast
  19/08/2020 - 14:40 14:40

  Degene die dit stukje geschreven heeft is duidelijk geen ondernemer, maar een uitkeringstrekker.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN