More

  RECENTE POSTS

  Raketjes voor raketjes, wat u niet levert doet Unilever wel

  Kijk eens aan! Unilever doet een onvervalste Heineken in Rusland.

  Een Heineken doen? Hoor ik jullie vragen. Jawel. De oorlog Speciale Militaire Operatie aangrijpen om je winst te verveelvoudigen. Want dat is precies wat Unilever de afgelopen twee jaar in Rusland heeft gedaan.

  Sterker nog, daar waar Heineken vrijwel geen beloftes heeft gedaan omtrent de oorlog, was Unilever heel stellig: We gaan niet weg uit Rusland, maar er komen geen extra investeringen, we leveren alleen nog essentiële levensmiddelen en sowieso gaat er geen geld meer naar marketing. Een logisch besluit, er werken immers 3000 mensen bij de Russische tak van Unilever, die knal je niet zomaar even op straat.

  Maar wat blijkt! Het standpunt van Unilever werd korte tijd later aangepast. Zo verviel het woordje “essentiële” bij levensmiddelen. Dus er konden opeens weer raketjes verkocht worden. Daarnaast gingen de uitgaven voor marketing juist omhoog met als resultaat dat de winst in Rusland de afgelopen twee jaar is verdubbeld.

  Die verdubbeling van de winst resulteert uiteraard ook weer in een verdubbeling van de belastingstroom (38 miljoen euro) naar de Russische staat. Follow the Money journaliste Rosanne Kropman heeft vervolgens laten uitrekenen hoeveel raketten daarvan geproduceerd kunnen worden (en dan hebben we niet over het ijsje):

  Ik heb contact gehad met de Kiev School of Economics, die heeft berekend hoeveel belasting Unilever aan Rusland moet betalen. Dat is een behoorlijke som geld, Rusland kan hier ongeveer 400 raketten van produceren

  Gelukkig produceert Unilever geen alcoholische dranken, dus we hoeven niet nog meer bier te laten staan, maar hier een overzicht van merken waarbij je even een keer extra zou kunnen denken voordat je ze in je winkelkarretje plempt (en korte rondgang laat zien dat we er in huize Reet gelukkig weinig voor hoeven te laten).

  Kort samengevat: Heineken en Unilever hebben samen de Russische staatskas voor bijna 400 miljoen euro gespekt. Echt spek hè, geen geroockte speckjes (de tyfus…) van de Vegetarische Slager. Daar kan Putler een enorme lading raketten en tanks van kopen. Gewoon weer een mooi voorbeeld van die typisch Nederlandse VOC mentaliteit, toch?!

   

  5 6 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  12/05/2023 - 14:19 14:19

  Dus Conimex is nu officieel een oorlogsmisdaad! Ha! Exusta terra!

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  12/05/2023 - 16:03 16:03

  Nog meer boefjes

  20230512_160311.jpg
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  13/05/2023 - 00:15 00:15

  Als ze die 108 miljoen winst nu eens aan Oekraine schenken als goedmakertje, denk je dan dat ze dan nog steeds welkom zijn in Rusland?
  We kunnen het ze vragen… Oh nee, ze zitten niet meer in NL…

  Bobbie Rotkop
  Bobbie Rotkop
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  15/05/2023 - 09:37 09:37

  Wordt ook tijd dat ze van naam veranderen, Unilever is Nederlands, zij zijn dat niet.

  Bobbie Rotkop
  Bobbie Rotkop
  Gast
  15/05/2023 - 09:36 09:36

  Ik vermeed dat bedrijf al zo veel mogelijk, het enige wat ik nog gebruikte was Conimex en Calve. Weet iemand een goed alternatief voor de yofresh van Calve?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN