More

  RECENTE POSTS

  Q-park: “fuck beveiliging, dat is je eigen probleem”

  Als je bij de Q-park in Zaandam je auto parkeert, bestaat de redelijke kans dat je die niet heel aantreft. Q-park heeft namelijk nogal last van hangjongeren, auto-inbraken en meer van dat soort ellende. Je betaalt dan wel een klein fortuin voor een nog kleiner plekje in de “kwaliteitsgarage”, maar dat doet er even niet toe.

  In december lezen we nog een stukje commentaar van de directeur over hangjongeren die in de winter in de betaalde parkeergarages hangen.

  „Jaag je ze uit de garage aan de Hermitage, dan gaan ze naar de Rozenhof. Jaag je ze daar uit, dan gaan ze weer naar de Hermitage. Je moet het als sociaal probleem benaderen.”

  De ‘externe beveiliging’ die Q-park inhuurt lost het probleem niet op. Die is blijkbaar ook zo intensief dat geen van beide garages beschermd wordt tegen hangjongeren. Ze sturen ze alleen af en toe weg als de externe beveiliger zijn rondje door de stad maakt. Inmiddels maakt een Zaandammer zich zorgen om de veiligheid van zijn auto en vraagt Q-park wat ze van plan zijn eraan te doen.

  Nou, er hangen camera’s, aldus de webcare van Q-Park. En ze zullen het doorgeven aan de teamleider. En altijd aangifte doen. Want net als een sociaal probleem is een aangifte geen werk voor Q-park. En dat is mooi want minder werk kost minder geld, en waarom zou je eigenlijk ook je parkeergarage beveiligen?

  Inderdaad: niet. Dat is namelijk nergens voor nodig. In de Algemene Voorwaarden zegt Q-park gewoon dat dat allemaal het risico is van de klant. Zo kun je lekker een miljoenenomzet binnenhalen zonder je ooit druk te maken om de veiligheid van de auto’s. Dat je ramen ingetikt worden, dat hoort gewoon bij de “optimale parkeerbeleving voor de klant.”

  Dat is prima, hoor, Q-park, maar wees dan ook gewoon zo eerlijk om dat tegen Ramon van Rijn te zeggen. Voorbeeldje:

  “Hoi. Vervelend dat je denkt dat het ons kan schelen. We zijn van plan wat extra bezems neer te zetten om het glas op te vegen. ^FU”

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  09/01/2017 - 16:41 16:41

  Tja, dat is nou neoliberalisme. Dat wilde jelui toch zo graag?

  /Hangjongeren inhuren als parking valets & toezichthouders. Win win!

  Terra Incognito
  Terra Incognito
  Gast
  09/01/2017 - 21:15 21:15

  Boycotten, die faalhazende Q-park. Slopende klerelijertjes aanpakken doen we niet in Nederland, weten we allang, dus dan maar eieren voor je geld kiezen en die garages mijden. Ga lekker fietsen, mensen, stuk goedkoper.

  Bismarck
  12/01/2017 - 12:23 12:23

  Is beveiliging een taak van de parkeergarage? Stel je zet je auto op een betaalde parkeerplek, is de uitbater van die parkeerplek dan ook verantwoordelijk?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN