More

  RECENTE POSTS

  PvdA’er Depla: “Leuk, die ledendemocratie, maar kan het uit?”

  Na de volkomen terechte afslachting van de PvdA, moeten we Asscher één ding nageven: het rechthouden van zijn rug met betrekking tot niet-deelname aan een coalitie is verfrissend. Het verrast ons een beetje, een PvdA die geen imitatie van een fidgetspinner doet om toch maar deel te nemen aan het pluche, maar kudo’s waar kudo’s verdiend zijn, zullen we maar zeggen.

  Je kunt de PvdA wel uit een faal houden, maar hoe hou je de faal uit PvdA? Niet, inderdaad, want terwijl Asscher het verstandigste doet wat hij kan doen, komt Burgemeester Paul Depla met een analyse van de afslachting. En als je nu “no shit, Sherlock”, denkt, dan ga je er zeker vanuit dat men zou concluderen dat klakkeloos VVD-beleid uitvoeren terwijl mensen op je gestemd hebben vanuit de hoop een sterke, grote linkse partij te kiezen. Ha! As if. Weet je wat de schuld is? Netflix. Jawel.

  Hij noemt de ‘netflixisering’ van de maatschappij een van de oorzaken van de instorting van de partij. Depla zegt dat de samenleving uiteenvalt in kleine groepjes die in hun eigen ‘informatiebubbel’ leven, met elk hun eigen partij.

  Gast! Hou dan gewoon je mond, als je zelf blijkbaar nog met een muis met een balletje Netscape opent om via Startpagina naar je favoriete Geocities te gaan. Ofzo. Geen idee wat Paul Depla met internet doet, maar snappen doet hij het niet, als hij denkt dat Netflix de reden is dat mensen last hebben van een ‘informatiebubbel’ (een filterbubbel, maar dan door iemand beschreven die zelfs geen Webwereld leest). We zouden de term ‘Netflixisering’ dan ook bij deze graag bestempelen als GOIDOL. Gezwets Over Internet Door Oude Lullen.

  En als je denkt dat de partij is ingestort daardoor, dan snap je het echt totaal niet. Maar omdat Depla blijkbaar in het vorige millenium is blijven hangen, leggen we het even uit: PvdA stemmen is zoiets als het politieke equivalent van Buckler drinken. Het smaakt smerig en als je gelooft dat je er ook maar iets mee bereikt dan ben je een lul.

  Maar, hey, naast het internet is volgens Depla, die inderdaad als Burgemeester door niemand gekozen is, ook iets anders vrij lastig: interne democratie. De PvdA loopt daarin, naar zijn zeggen, voorop. Dat is mooi, aldus Depla, maar of het even uit kan. Want democratie, dat knaagt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  21/06/2017 - 10:51 10:51

  Spijker? Kop?
  Precies zoals ik er over dacht toen ik het “onderzoek” van Depla las. wat is de overtreffende trap van het totaal niet begrijpen? clueless?
  Ik ben van oudsher een PVDA stemmer, maar ben, na de zoveelste teleurstelling over het beleid, een van de grote groep afhakers geweest. Zoals het er nu naar uitziet zal ik ook niet snel meer op ze stemmen, want als ik die dwaze Depla hoor, dan rijzen de haren mij te berge.
  Dat Spekman weg is, is al een goed begin, die man is voor mij de belichaming van de neo-liberale PVDA.
  Asscher lijkt in ieder geval wel de goede kant op te willen, want hij laat een duidelijke ruk naar links zien en dat is een goede zaak. Ik wist niet zo goed wat ik van hem moest verwachten, maar de eerste indruk is in ieder geval goed. Links en geen ambitie om kost wat het kost in het pluche te landen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN