More

  RECENTE POSTS

  PvdA wil meer rubberentegelmentaliteit bij de Nederlandse burger

  Met de verkiezingen in zicht heeft men op het Partij van de Arbeidkantoor de gebruikelijke reflex. “Kut, kut, kut, die peilingen gaan echt heel erg verkeerd, Lodewijk” “Ja.. hebben we al geprobeerd Geert uit te sluiten?” “Maanden terug al.” “Moslims?” “Uitsluiten?” “Nee, pleasen” “Ja, maar dan denkt iedereen weer meteen aan Partij voor de Allochtonen.”

  En terwijl er nog een rondje Douwe Egberts gehaald wordt door de backbenchers die toch niet meer in de kamer komen gaat het verder: “Banken.” “Bail-out” “Geloof?” “In ons?” “Laat maar” “Eh… zullen we anders eens iets over arbeiders roepen?”

  Wat een briljant idee. Arbeiders. Waar de A in PvdA voor staat, behalve bij de PvdA zelf en bij schrijftechnisch minder getalenteerden. “Ja maar wat dan.” “Laten we ten minste iets voorstellen om het grootkapitaal tegen de schenen te schoppen!” “Ja maar dan wel zo vrijblijvend dat we er geen gezeik over krijgen qua donaties.” “Top, ik ga even wat in elkaar tikken.”

  En dus mag Lodewijk Asscher vandaag voorstellen dat de arme arbeiders beschermd moeten worden tegen het uitvoeren van enige activiteiten voor de werkgever in de privésfeer. Hij wil naar een verbod op bereikbaarheid van de werknemer buiten werktijd. Althans, een verbod, hij wil dat er bij bedrijven van meer dan 50 medewerkers over gepraat moet worden, en de keus ligt dan bij de werknemer.

  JA EN DAT IS NU PRECIES WAT ER MIS IS MET DIE LAFFE HALFBAKKEN HOUDING BIJ DE NEDERLANDSE WERKNEMER LODEWIJK! Wij hier in de redactiebunker werken met de zogeheten “festivalmentaliteit”. Vaak zitten we op vrijdag om 15:00 al aan de *plop* en staan de posts voorgeprogrammeerd, maar net als met een festival waar op vrijdagmiddag om 17:00 het hoofdpodium nog niet staat, kun je als het echt nodig is niet roepen “Ja, sorry jongens, ik moet echt zo de deur uit, die brekend post doe ik maandag wel”. Hoe had verdomme ons land eruit gezien als de babyboomers na de oorlog zich er met zo’n Jantje van Leiden vanaf hadden gemaakt? Nou? Precies. Kom op Asscher. Toughen the fuck up en eis dat ook van die laatste 14 PvdA-stemmers.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  01/02/2017 - 13:25 13:25

  Ik durf het bijna niet hardop te schrijven, maar ik was dus ook een PVDA stemmer. Helaas voor hen ben ik ook afgehaakt, want als je heel speels de arbeiderspartij uithangt en vervolgens diezelfde arbeider snoeihard in de aars neukt onder het mom van “crisis”, dan ben je geen knip voor de neus waard. Ik ga het eens proberen bij Groenlinks denk ik. Die gaan mij eigenlijk te ver, maar ze zijn tenminste progressief en mijns inziens (nog) niet zo pluche-geil dat ze hun ziel aan de duivel zullen verkopen om te mogen regeren.

  Monade
  01/02/2017 - 13:49 13:49

  “maar [GroenLinks] zijn tenminste progressief en mijns inziens (nog) niet zo pluche-geil dat ze hun ziel aan de duivel zullen verkopen om te mogen regeren.”

  Ha! Driewerf fucking ha! *HOEST*Kunduz-missie*HOEST*. Ik zou zeggen: probeer de Partij voor de Dieren, de Piratenpartij, of -als je van emotionele terreur houdt- Artikel 1 of DENK.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Monade
  01/02/2017 - 15:09 15:09

  Oh ja, kut, die was ik vergeten……
  De piratenpartij zie ik op zich ook nog wel zitten, maar dat is zo kansloos. Ik stem graag vanuit mijn idealen, maar als mijn stem volstrekt kansloos is, wat moet ik er dan mee. Als dierenvriend sluit ik de partij van de dieren ook niet uit, maar ook die partij zal nooit groot worden vermoed ik.
  artikel 1 en DENK zijn nog kanslozer, daar ga ik dus echt niet op stemmen.
  Groenlinks is nog niet van de kaart hoor, wat jij noemt is “strike one” en ik doe het op zijn honkbals, three strikes and you’re out.

  Trollbuster
  Antwoord aan  Bobbie rotkop
  01/02/2017 - 19:55 19:55

  Als je dierenvriend bent stem je niet op de partij voor de dieren. Je wil niet weten wat die partij voor leed veroorzaakt met hun zogenaamd diervriendelijke voorstellen.
  Zwanen mogen niet meer gedrift worden waardoor er hier veel te veel zijn en ze elkaar afmaken.
  Ganzen mogen niet meer worden afgeschoten maar moeten worden vergast. (bedenk zelf maar wat er humaner is, één kopschot of eerst gevangen worden en dan minuten lang in een gaskamer… juist.)
  En zo hebben ze nog tig standpunten waar je als nadenkende dierenvriend niet echt vrolijk van wordt.

  O en daarnaast staan ze nou niet echt bekend om hun kennis van zaken. kijk maar eens hier op retecool

  weirdoinventor
  Antwoord aan  Monade
  01/02/2017 - 21:50 21:50

  Geen enkele partij heeft een compleet schoon verleden, laat staan een verleden waarin jij het met elke beslissing eens bent. Je hebt het over een verbond van tienduizenden mensen dat al decennia bestaat. Als ze nou én belangrijke beloften hadden gebroken en meerdere corrupte en incompetente bestuurders hadden zien opstappen in de afgelopen paar jaar, tot daar aan toe.

  GroenLinks heeft volgens mij een prima programma deze verkiezingen. (Veel overlap met D66. Hé, ik had beloofd om tot de verkiezingen in fanboy modus te zitten. Ze zijn nog iets resoluter/tikkeltje minder realistisch (hoe je het ook wilt zeggen, en hoei haakjes binnen haakjes, haakjesception!) op het groene gebied, en ze zullen wel geen investering of bezuinigingsstop voor defensie op het programma hebben staan. Beiden dingen die voor een deel van de mensen positief zijn.) Ze zijn historisch misschien niet heel goed in aan het regeren komen, maar ze staan wel ergens voor. En als je niet één punt hebt dat je echt super belangrijk vindt vallen die andere opties toch wel een beetje af. Al zou ik het zeker prima vinden als de piratenpartij op een PvdD-achtige manier waakhond in de tweede kamer zou gaan zitten spelen, als ze het zouden kunnen halen.

  Bismarck
  01/02/2017 - 15:18 15:18

  Niks mis met rubberen tegels. Als die er nou eens een jaar of 30 geleden hadden gelegen op mijn schoolpleintje, was ik nu niet een paar stukjes tand kwijt. Verder ook helemaal eens met het idee dat werkgevers me niet om elf uur ‘s avonds meer mogen opbellen voor iets dat ik toch onmogelijk van thuis uit kan fixen en dat dus tot de volgende dag moet blijven liggen. Kom me daar maar lekker mee lastig vallen als ik morgen mijn kantoor in wandel. Ik heb verdomme ook nog mijn eigen tijd.

  Bismarck
  Antwoord aan  Bismarck
  01/02/2017 - 17:29 17:29

  Misschien een wat kort door de bocht reactie hierboven, maar desondanks vind ik wat werknemersbescherming belangrijk. Als je het hebt over niet echt werk, zoals bij Retecool, waar je onder werktijd kan BBQ-en en pilsjes drinken, is het misschien wat anders. Maar mijn baas staat erop dat ik me 8,5 uur/dag nuchter op mijn kantoor bevind (30 minuten “pauze”, maar dan moet ik wel ook bereikbaar zijn) en loopt me te bespioneren om er zeker van te zijn dat ik dat ook doe, dus als er van die kant geen flexibiliteit komt, mag je als werknemer ook best beschermd worden tegen werk waarmee je werkgever je buiten die 8,5 uur van “zijn” tijd lastig wil vallen.

  Jokkebrok
  01/02/2017 - 16:32 16:32

  Als wij van dat talent namelijk ook maar een spoor van aantreffen? Hersft? Zo te zien kan PC wat schrijftechnisch talent betreft beter naar een fatsoenlijke eindredacteur hengelen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN