More

  RECENTE POSTS

  PvdA: Doe Het Lekker Zelf

  De PvdA wil een beetje doorpakken met de participatiesamenleving en heeft bedacht dat de buurt best zelf het vuilnis op mag halen en het gras mag maaien. Kamerlid Grace Tanamal wil bewoners daarom drie ‘buurtrechten’ geven. Allereerst mogen burgers als collectief meedingen in aanbestedingen, om bijvoorbeeld tegen betaling zelf het groen te verzorgen. Wat helemaal niet gek is, want als je toch bezig bent je pensioen/moestuin te schoffelen, dan kun je dat perkje ernaast best wel even meepakken. Vuilnis ophalen is misschien iets lastiger, aangezien ‘de buurt’ meestal niet over een eigen vuilnisauto of verbrandingsoven beschikt, maar daar verzint Grace vast wel iets op. Ook krijgen ze het recht als eerste te bieden op braakliggend terrein en gemeentelijk vastgoed, wat weliswaar in strijd is met het mededingingsrecht, maar toch leuk klinkt en u de gelegenheid geeft een leegstaande school op te kopen voordat het COA dat doet. Tenslotte mogen ze voorstellen aandragen die meewegen in het bestemmingsplan. Dat mag u nu ook al, maar dat weet Grace niet. bankiers

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jack Random
  Jack Random
  23/10/2014 - 12:54 12:54

  Als wij als burgers zelf meer moeten doen, dan gaan de (gemeente)belastingen en andere verplichte lasten vast ook wel omlaag. Maar ergens denk ik dan weer dat dat niet het geval zal zijn. Want minder leveren, maar meer vragen is een beetje de norm geworden, qua overheid en andere collectieve diensten.

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  23/10/2014 - 13:18 13:18

  Ik vind het altijd zo mooi om te zien hoe de PvdA altijd weer de schijn van een coherente visie probeert op te houden door zich sociaal te profileren op een manier die in lijn ligt met de compleet antisociale praktijk. En telkens als er verkiezingen aankomen trapt de kiezer er weer in.

  E.R. Deoz
  23/10/2014 - 13:18 13:18

  Ik heb een veel beter plan. We geven dat schoolgebouw wel aan het COA en laten dan de asielzoekers extragratis het vuilnis wegschoffelen. Hun kinderen hebben dan meteen een educatieve schooltuin. Lagere belasting, minder leegstand en we helpen mensen in nood werkervaring op te doen!

  Iemand nog een vuilniswagen voor een zacht prijsje? De PvdA is al wat decennia aan het wegrotten, tijd om die nu eindelijk eens naar de verbrandingsoven te brengen.

  Ome Mc
  Lid
  23/10/2014 - 13:26 13:26

  Wat is de BPM eigenlijk op zo’n vuilniswagen?

  G. de Vader
  Gast
  23/10/2014 - 13:33 13:33

  Straks even met de vuilniswagen rond en de bak van die kloothommel op de hoek laten we lekker staan. Ha!

  vanpuffelen
  23/10/2014 - 16:41 16:41

  Zolang het maar een “recht” blijft om te schoffelen en het vuilnis op te halen. Maar hey, na een aantal maanden onkruid in de buurtperkjes en afval op de hoeken van de straat bedenkt de plaatselijke PvdA wethouder dat het, heel raar, niet werkt en wordt het een plicht (aangestuurd door een PvdA-ert uit de baantjescaroussel uiteraard). Solidariteit mense!

  (dikke + voor de foto G.)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN