More

  RECENTE POSTS

  PV23 – Stemmen of Remmen? Drenthe en de Wolf.

  15 maart a.s.: Provinciale Statenverkiezingen 2023! De ercees maakt een ronde langs de provençaalse velden om aldaar de kille thermometer 14,14cm diep in de politieke aars te frotten.

  We pakken één onderwerp per provincie en bekijken wat de partijen daarover schrijven in hun partijprogramma. Zijn zij voor, weet niet/vaag of tegen: groen, geel, rood.
  Het RC-stoplicht staat vandaag in Drenthe, provincie van de Hunebedden en de The Cathedral of Speed, het circuit van Assen. En schapen! Schapen die alleen gedood mogen door een slachter, niet door wolven, want dat kost duiten. Die wolf is echt een klootzak, deze wilde oerhond trekt zich niks aan van onze grenzen en moord al het vee uit, en denk toch aan de kinderen! Weg mee die wolluf! Massahysterie of gezond verstand? De mens is trouwens ook niet inheems in Nederland, die komt van oorsprong alleen voor op Afrikaanse savannen. Just saying.
  Eens zien wat de provinciale partijen van Zuid-Holland daarvan vinden: de wolf moet weg uit Drenthe.

  50Plus

  In Drenthe is geen ruimte voor de wolf. Drenthe is per definitie te klein voor de wolf. Bij uitbreiding van de populatie moeten wolven elk hun eigen gebied hebben en dat vroeg of laat conflicteren. In onze opvatting dienen we de wolf eigenlijk niet in Drenthe te laten opgroeien. Daar ontstaan teveel problemen door.

  Alliantie

  De wolf doet de gemoederen op het platteland hoog oplopen. Zwervende wolven zijn verantwoordelijk voor veel dode dieren onder schaapskuddes, veulens en kalveren. Weidegang van landbouwhuisdieren en graasdieren staat hierdoor onder druk. Natuurbescherming mag nooit boven veiligheid van inwoners gaan en er is ook een grens tot hoever we dierenleed veroorzaakt door wolven willen toestaan. Ons vee en onze huisdieren verdienen bescherming. Doelgericht beheer van wolven in de provincie is noodzakelijk.

  BBB

  Op dit moment kost de wolf de provincie Drenthe al miljoenen. Miljoenen steken in wensnatuur is onverkwikkelijk. Wij steken dit geld liever in de burger die last heeft van de te hoge gasprijzen, de zorg, hulpverlening of het onderwijs. Zij kampen structureel met geldtekort.
  BBB Drenthe vindt dat provincies (IPO) een helder afschotbeleid moeten opstellen voor wolven die zich herhaaldelijk vergrijpen aan (huis)dieren. Met herhaaldelijk wordt bedoeld, twee aanvallen binnen een maand. Vanwege de grote slachtingen die wolven aanrichten onder (huis)dieren van boeren en plattelanders vragen wij om directe actie van de landelijke en provinciale overheid.

  BVNL

  BVNL verzet zich tegen deze verregaande klimaatdrammerij en pleit voor het behoud van Nederland zoals dat van oudsher, door de natuur dus, bedoeld is. Het is tijd dat de groene leugens doorzien worden. Want een wolf op de Veluwe lijkt misschien leuk als je veilig in de stad woont. Maar als je straks niet meer veilig met je kind en je hond naar het bos kunt en de dode herten en schapen langs de wandelpaden liggen, hebben we niks meer aan dat kleine beetje natuur waar we in Nederland juist zo zuinig op zouden moeten zijn.

  CDA

  Een goed voorbeeld van een soort die wat het CDA betreft niet in Drenthe thuis hoort, is de wolf. Wolven kwamen voor in Drenthe in een tijd waarin onze ruimte geheel anders werd benut. In onze huidige tijd past een agressief roofdier als de wolf niet meer in onze woonomgeving, temeer omdat er in de wereld om ons heen voldoende leefgebieden voor dit dier zijn. Inmiddels is de realiteit echter dat de wolf zich in onze provincie heeft gevestigd en we dit niet zomaar ongedaan kunnen maken. Het CDA Drenthe vindt dat de provincie alles op alles moet zetten om de beschermde status van de wolf te verminderen, zodat verjagen en bejagen mogelijk wordt en de wolf uit Drenthe verdwijnt.

  ChristenUnie

  De wolf is na lange tijd weer terug in Drenthe, maar de provincie ziet er inmiddels wel heel anders uit. Ook zijn we niet meer gewend aan leven met de wolf. Daar begint volgens ons de inzet van de provincie: duidelijke informatie over hoe we in Drenthe met de wolf leren omgaan. Tegelijk moet beheer mogelijk zijn, vooral op plaatsen waar andere functies worden verstoord (zoals begrazing van de heide door schapen).

  d66

  D66 Drenthe wil vooruit door een gastvrije natuur, met een faunabeleid dat ruimte biedt aan edelherten, wilde zwijnen en wolven. Dit ook met als doel de wildstand in de Drentse natuur weer in balans te brengen.

  Forum voor Democratie

  De wolf, inmiddels teruggekeerd in ons land, past slecht bij het hedendaagse cultuurlandschap van Nederland en richt flinke schade aan bij veehoudende boeren. Dat is onwenselijk. De bescherming van vee verdient de voorkeur boven het gedogen van de wolf.

  Groenlinks

  De wolf is in principe welkom in de grote natuurgebieden van Drenthe. Voedsel voor de wolf zou te vinden moeten zijn in de natuurgebieden (zoals ree en edelhert) omdat hij anders gedwongen wordt tot makkelijke prooien zoals schapen en jongvee.

  JA21

  Wolven zijn roofdieren die in een echte wilde natuur op hun prooi jagen. In Nederland bestaat dergelijke natuur niet. Daarom horen in Drenthe geen wolven. Het is de wereld op z’n kop als eigenaren van onze inheemse dieren angst moeten hebben om hun dieren. De bestaande roedels wolven dienen daarom afgeschoten te worden en nieuwe moeten direct worden bejaagd.

  Jezus Leeft

  Weet je dat sommige mensen vinden dat de wolf hier vrij rond mag lopen?

  Daarom moet de provincie zorgen dat ze verdwijnen

  Partij voor de Dieren

  Wolven zijn een verrijking van de natuur in Nederland en dragen bij aan een grotere biodiversiteit. Schapenhouders en boeren krijgen voorlichting en steun bij maatregelen om hun dieren te beschermen. Ook hobbyhouders van paarden, pony’s, geiten en andere dieren komen in aanmerking voor voorlichting en hulp bij wolfwerende maatregelen.

  PVV

  De wolf dient bestreden te worden (zgn. ´Nulstandsbeleid’), daar is in Drenthe gezien de dichtheid van mensen en huisdieren geen passende ruimte voor. Blijft de wolf dan zal het karakter van Drenthe in negatieve zin sterk veranderen, de meeste dieren verdwijnen dan uit het landschap, schapen, koeien, paarden, etc. Ook de veiligheid van de mensen is in het geding!

  PvdA

  Drenthe delen met de wolf betekent voor de PvdA verstandig beheer, binnen de grenzen van de wet maar met zorg en aandacht voor veiligheid en veiligheidsgevoelens. We dragen zorg voor goede voorlichting over de wolf en een goede schaderegeling voor houders van landbouwhuisdieren.
  De wolf heeft definitief z’n intrede gedaan in Drenthe. Het is geen exotische diersoort, het dier is op eigen kracht gekomen en heeft een beschermde status. Wel heeft de komst van de wolf tot ferme discussies geleid en moeten we er opnieuw mee leren leven.

  SGP

  De wolvenpopulatie in Drenthe zou actief beheerd moeten kunnen worden voordat er overlast ontstaat.

  SP

  Omdat de wolf een beschermde diersoort is mag er niet op de wolf gejaagd worden. Voor nu zijn we daarom aangewezen op het bevorderen van de beschermende maatregelen voor landbouwdieren. De toekomstige ontwikkelingen kunnen tot andere keuzes gaan leiden.

  Sterk Lokaal Drenthe

  Hoe bijzonder het ook is om groot wild, als wolf, edelhert, beer, bizon en wild zwijn te kunnen spotten, in onze ogen past dit niet in Drenthe.

  Volt

  Inzetten op het geven van voorlichting over de wolf – waarbij we leren van best practices elders in Europa – en vergoeden van preventieve maatregelen voor de bescherming van vee.

  VVD

  De wolf weren uit Drenthe. De wolf richt veel schade aan onder schapen en inmiddels ook bij grote grazers in natuurgebieden. Wolf-werende maatregelen blijken regelmatig niet toereikend. De VVD wil een goede schaderegeling, en waar dat mogelijk is binnen de wettelijke regels, moet actief worden opgetreden tegen de wolf. Keuzes maken over welke dieren je in Drenthe wilt hebben is onvermijdelijk. Voor wat betreft de VVD kiezen we voor schaapskuddes en daarmee niet voor de wolf.

  via: No Context Campagnefoto’s @campagnefoto

  En daar jij hebt het: Bor kan het waarschijnlijk wel schudden in Drenthe. Knallon!
  NB: Dit was geen stemadvies, geen mening, het is verder aan u.

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  09/03/2023 - 13:22 13:22

  Zijn dit niet onderwerpen die, ehm, zeg, provincieoverstijgend zijn?

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  09/03/2023 - 13:35 13:35

  Kent Denk niet een paar Grijze Wolven?

  Bismarck
  09/03/2023 - 21:02 21:02

  BVNL pleit voor het behoud van Nederland zoals dat van oudsher, door de natuur dus, bedoeld is.

  Liepen van oudsher niet wolven door Drenthe? En was de wolf niet zo’n beetje hét beestje dat het Nederlandse behoud op de wijze door de natuur bedoeld uitvoerde en het aantal herbivoren in toom hield, tot die enge mensen met hun technologische snufjes, zoals speren en vuur, de zaak kwamen overnemen?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  11/03/2023 - 19:16 19:16

  De wolf is een opportunist. Dus hem ree of edelhert aanbieden waar hij hard achteraan moet rennen als er ook gewoon een mak schaap voor z’n voeten loopt, is zinloos.
  Maar iedereen kan brullen wat ie wil, er gebeurt voorlopig toch niks, want de wet beschermt de wolf en die verander je echt niet zomaar.
  Wachten is op de eerste kleuter die door een wolf gegrepen wordt. Nee, dat doen ze meestal niet…tot er eentje het een keer wel doet. Dan volgen er kamervragen en worden maatregelen geeist. Vervolgens gebeurt er nog niks totdat de 2e kleuter aan de beurt is. Dan is het toch opeens snel afgelopen met het wolvenavontuur in NL.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN