More

  RECENTE POSTS

  PRIMEUR! DE NIEUWE VIDEO VAN FLEDDY MELCULY

  Soms weten wij wanneer we goud in handen hebben. Soms zijn Ons Gewoon de Mensen. Soms Heersen wij weer als vanouds, voor onze reaguurders zure zulten werden en alles kut vonden. Soms doen we het gewoon. Zo zijn wij Fans van Fleddy Melculy van het eerste uur.

  Uw razende redacteur wist toen hij Jeroen interviewde: “Deze gasten gaan heel groot worden, wat wij jullie brommen. En ziedaar “VROLIJKE POTLODEN!” Retecool heeft de Nederlandse Primeur van de Nieuwe Clip van Fleddy Melculy! Dat heerst intens! En als extraatje rammen we het volledige persbericht online! Omdat het vol jolijt en handige weetjes staat: zoals waar u ze live kunt bewonderen voordat u volgend jaar te dure kaarten voor een uitverkocht Ahoy moet gaan scoren. Neem dan wel BROOD mee!

  Zo zijn wij. Feestje in uw huisje ft. Ross Demon!


  fleddyFleddy Melculy – Feestje In Uw Huisje (single & video)
  Release: vrijdag 10 juni 2016
  Label: Sony Music

  “Een dooie ezel in de lift (Bachelor Party, 1984); alien bikers die motorcrossen in de huiskamer (Weird Science, 1985); milfing Stifflers mom (American Pie, 1999) of een bedrijfsfeestje met gratis quaaludes (The Wolf of Wallstreet, 2013). Deze klassieke party-scènes zijn slechts kinderspel bij de totale zwijnerij die ontstaat als de Belgische hardcore-metalband Fleddy Melculy op uw feestje verschijnt. Oprichter en frontman Jeroen Camerlynck: “Stel dat de band ineens ongevraagd, onaangekondigd en ongewild met zijn vriendjes die straight from hell komen op je feestje staat. Dan schiet er van dat zwembad van moeder, de drankkast van pa en het hondenhok van Max niet veel meer over. Want overal waar Fleddy komt, wordt het kot afgebroken.”

  In de songtekst van de nieuwe single Feestje In Uw Huisje die vandaag verschijnt, zet het vijftal zelf alvast mogelijke scenario’s uiteen die het midden houden tussen het Paard van Troje (13e eeuw v.C.) en Project X Haren (2012). Camerlynck: “Je kent het fenomeen wel. Het is zomer, je bent 18, je ouders gaan twee weken op vakantie naar de Azurenkust en creëren zo aldus het ideale moment om al je vrienden uit te nodigen voor een feestje thuis. Maar wat als jouw vrienden ongevraagd nog een pak andere vrienden meenemen die zelf vrienden meenemen die óók weer vrienden hebben die mee komen? Dan staat er plots veel meer volk in je huis en ben je alleen nog maar bezig de inboedel in het oog te houden in plaats van effectief te feesten. Het klassieke partyverhaal zeg maar.”

  Live-sensatie
  Wie Fleddy Melculy (begin 2016 opgericht) in zijn korte loopbaan al eens live zag weet wat te verwachten: een feestje om “U” tegen te zetten. Want een show van deze vijf muzikanten mondt steevast uit in een orgie van circle pitters, crowdsurfers, wall of death maniacs, headwalkers, stagedivers en overig violent moshing gespuis dat kneiterhard gaat op de venijnige retro-vintage combi van (thrash)metal, oldschool NYHC, rap met vleugjes metalcore, punkrock en Nederlandtalige songteksten. Dat frontman Jeroen Camerlynck als zanger-gitarist bij het eveneens Belgische De Fanfaar (de Nederlandstalige rockgroep én tevens de begeleidingsband van Urbanus) inspiratie opdeed voor zijn eigen band met een show die het midden houdt tussen theater en stand-up comedy, is even evident als dat 25.8069758196643153001 de vierkantswortel van 666 is. Er mag dus eens gelachen worden en dan het liefst dóór, vóór en óm zichzelf alsmede om de nimmer aflatende tsunami van stoethaspels, fucktards en onnozelaars.

  Feestje In Uw Huisje (releasedatum 10 juni 2016)…

  …is alweer de derde single afkomstig van het debuutalbum Helgië dat op 23 september van dit jaar zal verschijnen via Sony Music. Eerder dit jaar bracht de band al de singles-video’s T-shirt van Metallica en Brood uit die ook op het debuutalbum zullen komen. Jeroen: “We hadden de eer dat één van mijn grootste Belgische muzikale helden de guest vocals op Feestje wilde doen: Ross Demon, de legendarische zanger van het Brusselse Length of Time en heden actief bij het Belgisch-Nederlandse Angel Crew.” De gelijknamige lyric-video is gemaakt door het creatieve brein Scott Rudd (Aborted, Thy art is Murder, Fear Factory, Job for a Cowboy, De Romeo’s, Salim Seghers; de link staat hier XX.

  Fleddy Melculy

  Na in januari 2016 een eerste flinke klap te hebben uitgedeeld met de video T-Shirt van Metallica (60K views op YouTube) -of nee, maak daar gerust een mokerslag van die nog het meest weg had van Mohammed Ali’s punch-combinatie in de achtste ronde van The Rumble In The Jungle (Zaïre 1974) die George Foreman deed wankelen- verschijnt in het najaar dus het volledige debuutalbum Helgië. In slechts een paar maanden tijd is Fleddy Melculy uitgegroeid tot een (live-)fenomeen. Niet verwonderlijk dus dat elke zichzelf respecterende festivalboer de band op het Feestje In Zijn Huisje wilt hebben:

  16.06: Graspop – Dessel
  24.06: De Verlichte Geest – Roeselaere
  26.06: Pulptuur – Kapellen
  08.07: Rock Zottegem – Zottegem
  08.07: Alcatraz warm up (met Channel Zero) – Kortrijk
  23.07: Zwarte Cross – Lichtenvoorde (NL)
  20.08: Pukkelpop – Kiewit
  27.08: Hestival – Heist Op Den Berg
  27.08: Beveren festivalt – Beveren
  28.08: Dynamo (met Iron Reagan) – Eindhoven (NL)
  09.09: JH Comma – Brugge
  10.09: Festivhalle – Halle
  16.09: Olens Fest – Olen
  17.09: De Zwarte Ruiter – Den Haag (NL)
  23.09: Tbc releaseshow
  24.09: W2 poppodium, De Bosch (NL)
  08.10: Peppel – Zeist (NL)
  18.10: Het Depot – Leuven
  20.10: Charlatan – Gent
  21.10: Flux – Zaandam (NL)
  28.10: Nijdrop – Opwijk
  29.10: TNT fest – Vorselaar
  05.11: Destroy rock – Gruitrode
  19.11: Auw Ijzer – Oud Turnhout
  26.11: Yap – Leopoldsburg
  03.12: De Klinker – Aarschot
  09.12: De Bosuil – Weert (NL)
  10.12: Den Trap – Kortrijk
  16.12: Gebr de Nobel – Leiden (NL)

  Facebook: https://www.facebook.com/fleddymelculy
  Twee uitstekende interviews met frontman Jeroen staan op Focus Knack en op Retecool.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN