More

  RECENTE POSTS

  Praatpaal: “Ok doei.” Mensen: “Lalala, geld!”

  Vanaf vandaag zijn de bekende gele praatpalen langs de snelweg definitief verleden tijd. Wie vroeger panne kreeg, kon naar zo’n paal wandelen en contact opnemen met de ANWB. Omdat het inmiddels 2017 is en iedereen en z’n moeder ongeveer chronisch een smartphone in zijn handen heeft, vond ANWB dat het tijd was die dingen maar eens op te doeken. Maar nu dan?

  De 3300 palen zijn na 57 jaar trouwe dienst buiten werking gesteld. Ze worden inmiddels heftig verhandeld!

  Praatpaal in je broekje

  Wist je dat die praatpalen te koop aangeboden werden en binnen een half uur waren uitverkocht? We shit you not! Voor driehonderd eypo werden de eerste 500 gele palen aangeboden en ze gingen als warme… Dat, ja. Wat ga je in sliertsnaam met een praatpaal doen? In je tuin zetten of zo? Tussen de tuinkabouters? Nee man, doorverkopen natuurlijk! Kassa. Je kunt er donder op zeggen dat een praatpaal op des Marktplaatsch voor nog wel veel meer financieel geld verkocht kan worden. Oh, wacht; ze gaan intussen al voor 700 euro’s. Business!

  Nog deze maand komt er een nieuwe batch te koop, dus als je interesse hebt, ga er bovenop zitten! Figuurlijk dan. Je moet dan wel even een ‘plan voor een blijvende herbestemming indienen’, anders kom je niet eens in aanmerking, aldus Ecoleon. Good to know.

  Mobieltje

  Wat nu als je pech krijgt op de snelweg? Dan kun je niet meer naar zo’n praatpaal lopen. Het is heel simpel, volgens de ANWB, je gaat dus maar gewoon zorgen dat je áltijd een opgeladen, werkend mobieltje mét beltegoed bij je hebt! Wat, thuis laten liggen? Dikke pech. Hoezo je hebt geen mobieltje? Ben je een Neanderthaler of zo? Dan haal je er maar eentje bij de Kijkshop voor 15 eypo. En dan wel zorgen dat hij is opgeladen, hè.

  Kijk, veel smartphones kun je middels dat aanstekerding in je auto (en een kabeltje daar tussen) wel opladen, maar er zijn dus mensen met mobieltjes met, *gasp* een gewone lader. Die moeten dus extra goed opletten dat ze niet met maar 14% batterij over de A1 gaan racen met een gammele Alto. Mensen die géén mobieltje hebben zijn meestal mensen die sowieso eigenlijk al niet meer achter een stuur zouden moeten kruipen. Behalve om vrachtwagens met 0,14kmh verschil in te halen, eerst 14 seconden te wachten als een stoplicht op groen springt of 35 te gaan rijden waar je 50 mag. Maar voor de rest van ons geldt dus: de praatpalen zijn pleitos; gsm meenemen! Altijd.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  01/07/2017 - 11:35 11:35

  Overigens had ik een half jaar geleden de ANWB als eens gemaild of ik en praatpaal uit de grond mocht trekken na 1/7, maar nee ik moest met een goede motivatie komen: eh ja, omdat ik ‘m wil hebbon?

  Rupert Hip
  Rupert Hip
  Gast
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  01/07/2017 - 11:55 11:55

  Wtf moet je met een praatpaal? Ben je zo eenzaam en hoop je stiekem dat je praatpaal thuis ook werkt? Wil je dan ook graag (zoals in de advertentie staat) een paspoort hebben voor je praatpaal?

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Rupert Hip
  01/07/2017 - 13:19 13:19

  >Ben je zo eenzaam en hoop je stiekem dat je praatpaal thuis ook werkt?
  Precies daarom. En een 2e paspoort is altijd fijn, want Geert.

  Rupert Hip
  Rupert Hip
  Gast
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  01/07/2017 - 14:43 14:43

  Aaaww nu dat is wel heel erg sneu. 🙁

  Ketsman
  Antwoord aan  Rupert Hip
  01/07/2017 - 14:34 14:34

  Altijd gewillig om naar zijn problemen te luisteren? En het is het enige wat daarna nog rechtop staat.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN