More

  RECENTE POSTS

  Portretten van Pablo Lobato

  De Argentijnse kunstenaar, Pablo Lobato, maakt portretten van bekende mensen. Nu zou u kunnen denken: “Boeiend! Boeiend! Boeiend! Boeiend! Interessant!” Maar in dit geval is dat ook echt zo. Hij heeft namelijk best wel aanleg voor talent.

  Pablo studeerde desing aan de universiteit van La Plata in Argentinië. Na een paar jaar als illustrator voor magazines gewerkt te hebben verlegde hij zijn werkterrein en stortte zich op het, op geheel eigen wijze, portretteren van beroemdheden. Zijn grote voorbeeld hierin is het werk van karikaturist Al Hirschfield. En dat is te zien. Zijn stijl kenmerkt zich door het wezen van zijn onderwerp te vangen in een bijna kubistisch te noemen karikaturaal lijnenspel.

  Stop! This is silly! Inderdaad. Dat begon al behoorlijk op nikszeggend kunstgelul te lijken. Pablo houdt -net als wij- gelukkig totaal niet van dat soort arty bollocks; oftewel een artiestenstatement dat bol staat van de holle frasen. Integendeel, zijn artist statement is kort, krachtig en recht voor z’n raap:

  “Als ik allemaal hints en aanwijzingen moet gaan geven om mijn kunst te kunnen begrijpen, dan werkt het niet. Je moet het in één oogopslag snappen. Dat is tenminste mijn bedoeling.”

  Hieronder zie je een kleine greep uit zijn werk. Nog veel meer vind je op zijn Flickrpagina en zijn Instagram.

  Afbeeldingen ©️ Pablo Lobato

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  09/07/2020 - 12:06 12:06

  Gaaf! Past ook enorm goed binnen de nieuwe ley van Retecool 😉

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  09/07/2020 - 12:34 12:34

  !

  john_willeke.jpeg
  Roel Zwaar
  Lid
  09/07/2020 - 21:13 21:13

  Vooral Johan Derksen (2e van onderen) is heel goed getroffen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN