More

  RECENTE POSTS

  Poll: Zijn de Nederlandse boeren ècht zo stom?

  Hoewel gelukkig de rechtbank gisteren een streep door de terroristische dreiging van de Farmers Defence Frusti’s heeft gezet waren er vanochtend ladingen koekwausen niet de koeien aan het melken maar ondanks een gesloten akkoord alles in het land aan het frustreren.

  Zo waren ze al snelwegen aan het blokkeren (mag niet) onder het motto “ja maar vorige keer kregen we ook geen bekeuring”, een zwik holle vaten zet half de provincie Groningen dicht, want “vaag verhaal, versta er geen kut van” en er is een stel Gelderse prutsers onderweg naar het Mediapark met een argumentatie waar zelfs een kind van vier in een dwangbuis nog schaterend gaten in schiet:

  Een groep Gelderse boeren is naar het Mediapark gereisd om zendtijd te eisen, meldt Omroep Gelderland. Ze vinden dat ze “monddood” zijn gemaakt door het verbod op blokkades van distributiecentra. “Distributiecentra mogen ons jarenlang onder slechte omstandigheden dwingen om producten te leveren en als wij het daar niet mee eens zijn mogen wij met de handen op de rug en de rug tegen de muur demonstreren”, zegt een actievoerder tegen de regionale omroep. “Dat vinden we niet oké.”

  Ze rijden van energiecentrale naar chemiebedrijf en stoken elkaar op met in slecht Nederlands geformuleerde actieleuzen met de diepgang van een giertank op de grond. We kunnen dus samenvattend concluderen dat die mestluchten echt hele rare dingen met de hersenontwikkeling doen.
  Ondertussen lopen die fileveroorzakers en masse de peiling van standpuntenel onder te gieren en Maurice de Hond is nog nergens te zien met het percentage Vernederlanders dat nog achter die kleikinkels zou staan. Vandaar dat we vandaag zelf maar gaan pollen.

  Zijn de Nederlandse boeren ècht zo stom?

  Bekijk het stemresultaat

  Laden ... Laden ...
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  18/12/2019 - 11:33 11:33

  Nee, want ik ben de nuance-koning! (alleen die blokkeer-FDF-megole zijn dom).

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  18/12/2019 - 14:20 14:20

  Via een geheim (Russisch?) contact in een groepsapp van de blokkeerboeren kunnen koekeloeren… Man man man, het is nog een wonder dat die domme fucks überhaupt iets freetbaars van het land kunnen trekken / uit de stal kunnen meppen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  18/12/2019 - 13:33 13:33

  Nee, alles is relatief en vergeleken met de rest van de wereldbevolking zitten NL-boeren boven het gemiddelde.
  Gekeken naar de specifieke beroepsgroep denk ik dat NL-boeren nog beter uit de test komen.
  Vergeleken met de gemiddelde Nederlander zullen boeren ook niet slecht scoren.

  Vergeleken met andere ondernemers in het bezit van een nogal blokkerend voertuig scoren ze wisselend. Het verhaal van de bouwers kwam op mij een stuk sterker over dan dat van de boeren, maar vergeleken met Franse truckers die ook geregeld de boel chanteren zijn de NL-boeren nog een stuk begaafder.

  Tolleke
  Tolleke
  Gast
  18/12/2019 - 14:22 14:22

  De mensuh benne oak stom. Die denken dat de boeren nog dezelfde romantici zijn als in de prentenboeken van Rien Poortvliet. T zijn gewoon VVD’rs met een gristelijke achtergrond en een industrie waar met levend materiaal geproduceerd wordt.

  hurp
  18/12/2019 - 19:48 19:48

  Dit zijn niet ‘de’ boeren meer, dit zijn het groepje sneue afvoerputjesboeren die er over zijn. De verstandige boeren overleggen met de minister. Of zoals een goede kennis het zei: “Die Mark van den Oever (voorman FDF) liep stage bij mij, toen gedroeg hij zich ook al alsof ie aalles wist (en presteerde niks).”

  MadDieu, drukt zijn snor
  18/12/2019 - 22:12 22:12

  Als de Partij voor de Beesten de bio-industrie vergelijkt met de holocaust, dan knikt iedereen in de Tweede Kamer braaf ja en amen. Als een boer in een boze bui een vergelijking met het Duitse regiem van de heer A.H. maakt is de wereld te klein.

  Vlees komt niet voorgesneden en melk groeit niet in een pak. Maar avocado’s komen wel met het vliegtuig.

  Melkveehouders werd 2 jaar voor het stoppen van het melkquotum al vanuit verschillende ministeries aangeraden uit te breiden, nieuw te bouwen en vergunningen aan te vragen. In Nederland, het noorden van Duitsland en in Denemarken ligt voor Europa het klimatologische en economische optimum om vee te houden in stallen en groente en fruit te kweken op de koude grond en in kassen.
  We kunnen hier dus als land goud geld verdienen. Helemaal als de boeren minimaal betaald krijgen, maar wel de risico’s dragen.

  Mijn opa zei dat we voor de oorlog blij waren met Neerlands Indië. Maar dat we stom waren, omdat niemand de koelie wou betalen.
  De Indonesiërs werkten hard, maar kregen niets; geen geld en geen waardering.
  De doorsnee NL’er, de politici voorop maken weer dezelfde fout. De boer met het laagste loon en het grootste risico wordt belast, afgezet en bedrogen.

  PS. Rotterdammers werken het hardst, toch? Waarom is het dan de gemeente (incl. Caribische gemeenten!) met het laagste gemiddelde bezit per gezin?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  19/12/2019 - 14:29 14:29

  Zowel de PvdD als de boeren zitten er naast met hun vergelijking; de boeren alleen wel verder ernaast.
  Verder klopt je betoog wel. De politiek heeft hier in het verleden flink steken laten vallen. Het is te gemakkelijk om dat nu af te wimpelen met een “ja maar met de kennis van nu” dooddoener. Zoals ik ook al zei: Je kunt een boer vandaag niet afpakken waar je gisteren vergunning voor hebt afgegeven en als je dat wel doet, zul je moeten betalen. En als dat honderden miljoenen zijn, dan is het aan de Kamer om politieke consequenties te trekken. Wat dan weer niet gebeuren gaat natuurlijk.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN