More

  RECENTE POSTS

  Poll: Wanneer wilt u dat de Nederlandse EU stemming bekend wordt gemaakt?

  Ja, ik weet het, een beetje rare vraag. Maar de Europese Unie VERBIEDT NEDERLAND OM DE VERKIEZINGSUITSLAG VOOR DE EUROPESE UNIE OP DE VERKIEZINGSDAG BEKEND TE MAKEN. We moeten wachten tot Zondag, als alle andere makke Europese schapen naar de stembus zijn geweest. Wat ik me dan afvraag is wat de consequenties zijn wanneer we ons hier niet aan houden. Mag Frans Timmermans niet meer naar het Vaticaan of naar Cuba? Krijgt Neelie geen goedbetaalde knuffelfunctie meer bij de EU? Mogen we niet meer meedoen? (Dat laatste is een typisch gevalletje van Win-Win). Ik heb werkelijk geen flauw idee, want in de circulaire van Ronald Plasterk wordt daar geen melding van gemaakt. Maar dat maakt allemaal helemaal niets uit, want deze bepaling IS IN STRIJD MET DE WET! “…Onmiddellijk nadat de processen-verbaal van alle hoofdstembureaus zijn ontvangen, gaat het centraal stembureau over tot het verrichten van de werkzaamheden ter vaststelling en bekendmaking van de uitslag van de verkiezing. Indien het de verkiezing betreft van de gemeenteraad of van provinciale staten van een provincie die één kieskring vormt, gaat het centraal stembureau daartoe onmiddellijk over nadat de werkzaamheden, bedoeld in de artikelen O 1 en O 2, zijn beëindigd.…” (mits er geen algemene maatregel van bestuur op wetten.overheid.nl staat). Dat brengt ons op de Poll van de Dag:

  [yop_poll id=”8″]

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  behanger
  Beheerder
  29/04/2014 - 17:00 17:00

  c) als ze geteld zijn.

  Hendrik ten Zuyden
  Hendrik ten Zuyden
  29/04/2014 - 17:15 17:15

  d) op het moment dat 26 van de 751 zetels een verschil maken. Of zodra iemand eindelijk een show bedenkt waarin alle 751 zetels bekend gemaakt worden. En dan gewoon onder de naam waaronder ze bekend staan in evropa: EPP, S&D, ALDE, etc.

  B-sting
  29/04/2014 - 21:11 21:11

  e) Maakt het uit?
  Nee echt, stel nou he … Stel nou we publiceren keihard de verkiezings resultaten de seconde dat alle stembureaus gesloten zijn (stel dat ambtenaren zo snel zouden zijn met tellen) en stel nou, gewoon voor de gein, dat een zekere partij die Europa helemaal KAPOT wil maken of Griekenland uit de EU wil flikkeren of wat dan ook. Denk je dat ze in Duitsland in een stuip schieten van het verkiezingsresultaat in Nederland en keihard voor de EU stemmen, terwijl iedereen in Griekenland stemt op de ANTI-HOLLAND partij (stel dat die bestaat dan he?)?

  Alhoewel, zo doen we het geloof ik ook met het Eurovisie songfestival, dus misschien is dat ook weer niet zo’n gekke gedachte.

  onkl
  onkl
  29/04/2014 - 21:46 21:46

  In strijd met de wet? Ja, als je naar de verkeerde wet verwijst wel ja.
  De verwijzing gaat naar de Kieswet, afdeling II. Die gaat over “De verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, van provinciale staten en van de gemeenteraden” Ziet u Europees parlement? Nee, ik ook niet.

  Afdeling V daarentegen gaat over “De verkiezing van de leden van het Europees Parlement” Klinkt al een stuk beter. En een efficiënte ambtenaar die geen zin had om de hele riedel weer opnieuw te typen heeft daarin opgenomen Artikel Y 2:

  De leden van het Europees Parlement worden, voor zover deze afdeling niet anders bepaalt, gekozen met overeenkomstige toepassing van de bij of krachtens afdeling II gestelde bepalingen inzake de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, met inachtneming van de Akte.

  Mooi. Dus artikel II is hier ook van toepassing. Ja nee, wacht even: Die Akte hé…, meer precies artikel 10, lid 2 zegt:

  Een lidstaat mag de uitslag van de verkiezingen pas officieel bekendmaken na sluiting van de stembussen in de Lid-Staat waar de kiezers het laatst hun stem uitbrengen tijdens de in lid 1 bedoelde periode.

  Die akte stamt overigens uit 1976, dus als Plasterk dat na lezing van dit topic nog heeft aangepast, komt die Nobelprijs vanzelf naar hem toe. Wel fijn dat de Kiesraad zich nu eindelijk eens aan de wet gaat houden overigens. 🙂

  Møhammed Said al Sahaf
  29/04/2014 - 23:36 23:36

  En dan gaat Europese wetgeving ook nog eens boven landelijke wetgeving geloof ik.
  We zijn al lang anaal gepaald door het Vaticaan.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN