More

  RECENTE POSTS

  Poll: vrije media in de EU

  Het zaad van de sponsor van Putinpijper Orbán is inmiddels prima ontsproten: controleer de media, win zodoende de verkiezingen en legitimeer je zo dan als autocraat als democratisch gekozen leider.

  Hongarije, [...] Dat heeft vooral te maken met de dominantie die Fidesz heeft over de media. "Gedurende de hele campagne heeft Márki-Zay welgeteld 5 minuten zendtijd gekregen op de staatstelevisie, terwijl Orbán constant ongestoord zijn programma uit de doeken kon doen zonder daar kritische vragen bij te krijgen. - Hongaarse premier Viktor Orbán roept verkiezings-overwinning uit en krijgt felicitaties van Russische president Poetin

  En niet alleen Orbánus maar ook cc: Polen, Bulgarije en Servië/Turkije (kandidaatleden). Dit alles brengt ons tot de vraag van de dag:

  Vrij toegankelijke en pluriforme media is verplicht voor EU-landen

  Bekijk het stemresultaat

  Laden ... Laden ...
  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  13 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  13 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  04/04/2022 - 16:42 16:42

  Ja, gewoon EU gelden inhouden als een onafhankelijke partij vaststelt dat het voorbips met peren is.

  Monade
  05/04/2022 - 11:46 11:46

  Begin eerst maar eens legale stappen te zetten om de Kagedis van de treurbuis te weren. Iets met balk en splinter.

  Serieuzer: eurofiele deugers kunnen en willen niet maar begrijpen dat er mensen op de planeet rondlopen met andere ideeën en prioriteiten. In Hongarije zit men niet te wachten op de zegeningen van globohomo en stemt men democratisch(!) op Orban. Deal with it.

  Kom daar maar eens om in Nederland. Wij zitten weer opgescheept met Rutte IV en een ruggegraatloze oppositie, wat betekent dat men niets maar dan ook niets heeft geleerd van de afgelopen 14 jaar.

  En dankzij het wereldvreemde geklungel van Brussel kan Hongarije voortaan een perfecte EU-Rusland tussenhaven spelen, en hun Russisch gas tegen gunstige tarieven betrekken via TurkStream. Dag Brussel!

  Monade
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  05/04/2022 - 12:07 12:07

  Waarom buiten de EU? Stond het in het Hongaarse toetredingsverdrag dat zij zich voor 114% moeten conformeren aan elke willekeurige ideologie die men in de ongekozen en oncontroleerbare Europese Raad verzint? Dacht het niet, hè?

  Dehnus
  Dehnus
  Gast
  Antwoord aan  Monade
  10/04/2022 - 15:22 15:22

  Ongekozen? Dat zijn toch echt landelijke partijen die gekozen zijn hoor. Klinkt heel leuk dit populistisch gebral, maar elke keer als we er wat aan willen doen gaan mensena ls jij steigeren op commande van de Graafjes en Barronetjes die de gebiedjes in Europa regeren met hun partijtjes.

  Wil je verandering in de Europese Raad, dan zal je ook eens je ogen open moeten doen over corruptie in eigen gebeid. Maar goed de “Globale homo” krijgt de schuld… net zoals de (((globalist))), altijd een makkelijk doelwit voor de graaiers, om de schuld op af te schuiven. .

  Apekut
  Apekut
  Gast
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  05/04/2022 - 22:34 22:34

  https://www.groene.nl/artikel/boedapest-als-broedplaats

  Ik denk dat dit een beetje de strekking is, maar het is wel een lap tekst voor met een wijntje erbij

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Monade
  06/04/2022 - 09:22 09:22

  Nee, Orban had nooit de verkiezingen gewonnen als de media volledig vrij waren geweest. Zelfs een uitermate conservatief land als Hongarije zal een progressieve democraat verkiezen boven een conservatieve moordenaar. Maar dan moeten ze wel de correct geïnformeerd worden en het hele verhaal horen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  05/04/2022 - 18:36 18:36

  Uit het autocraten handboek:
  1) beloof gouden bergen en spreek de onderbuik aan. Win verkiezingen.
  2) controleer de media. Staatsmedia heb je per definitie al en de rest laat je door vriendjes opkopen die met deze steun allerlei privileges kopen. Corruptie dus.
  3) Downplay de corruptie; makkelijk als je de media beheerst. Timing is belangrijk; je moet de media beheersen voordat jouw leugens en corruptie aan het licht komen.
  4) Intellectuelen en ander tuig krijgen er lucht van en komen in opstand.
  5) Noem dat verraad of terrorisme en pak ze op.
  6) Jij en je viendjes willen meer, meer, meer, dus 95% van de bevolking krijgt minder, minder,minder. Dat valt op en er volgt toch onrust. Er vormt toch een oppositie.
  7) Reken hardhandig af met iedere eventuele oppositie.
  8) Land gaat compleet naar de kloten vanwege de corruptie. Geef buitenland de schuld en val indien mogelijk een kleiner landje binnen.
  9) Zelfs meer, meer, meer is niet genoeg dus ook de vriendjes worden aangepakt en een iets groter land wordt aangevallen om toch maar vooral een lekker nationalistisch gevoel te houden.
  10) Je gaat een keer op je bek en iemand grijpt z’n kans en je wordt gewipt.
  11) De omgeving slaakt en zucht van verlichting maar vergeet een ding: Na Lenin kwam Stalin.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  06/04/2022 - 11:42 11:42

  tsja, dat is hier in NL niet veel anders. Het enige verschil is dat de pers hier op basis van vrijwilligheid met de staat meeloopt. Enfin, who cares, het internet is (nog) vrij al zal de EU dat ook wel verder aan banden gaan leggen. Die verdomde russen ook met hun desinformatie

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  hangmat
  06/04/2022 - 15:04 15:04

  Het verschil tussen echte journalisten en de interwebs is dat je journalisten bij ons aan kunt spreken op hun claims. Dat op zich maakt al dat ze vooraf zorgvuldigheid in acht nemen. Een gevarieerde vrije pers controleert zichzelf en grote leugenaars vallen vaak snel door de mand.

  Een willekeurige internet-trol heeft die prikkel absoluut niet.En zelfs al wordt je afgebrand… dan ga je morgen onder een andere naam gewoon verder.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  06/04/2022 - 15:46 15:46

  tsja, weer eens een beperkte insteek beste ploppo. Van belang is niet alleen waar de MSM pers wél over bericht (en waarop ze aangesproken kan worden), maar vooral ook waarover de pers níet bericht (en soms zelfs of onder de pet houdt). Verder zit de MSM in dezelfde bubbel als de heren en dames politici, dus veel verder dan de waan van de dag en hun neus kijken ze meestal niet.

  Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door hangmat

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN