More

  RECENTE POSTS

  [Poll] Nederland moet zo snel mogelijk mondkapjesplicht herinvoeren!

  Hoewel Hugo en Mark doen alsof buiten de festivals alles weer bijna normaal is en we naar freedomday toebewegen komen er de eerste signalen dat de coronapandemie nog niet over is, sterker nog, dat deze winter een reprise gaat worden van afgelopen jaar.

  En dat is niet wat we willen met z’n allen, maar als de effectiviteit van de vaccins sneller afneemt dan gehoopt en het er op lijkt dat gevaccineerden evenveel verspreiden alleen waarschijnlijk korter dan ongevaccineerden, dan kun je beter niet te lang wachten met afgeschafte maatregelen terug te draaien en te stoppen met een “perspectief” bieden dat hoogstwaarschijnlijk niet gehaald gaat worden.

  De naleving van de maatregelen was begin vorig jaar verrassend goed maar inmiddels doen de Nederlanders maar wat en de vraag is wanneer de deze zomer afgeschafte maatregelen terug moeten komen (en we hebben het over Hugo de Jonge, dus bonusvraag is hoeveel te laat hij ermee komt). Daarom dus de poll du jour:

  Nederland moet zo snel mogelijk mondkapjesplicht herinvoeren!

  Bekijk het stemresultaat

  Laden ... Laden ...
  4.3 6 stemmen
  REET DEZE POTS!

  21 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  21 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  19/08/2021 - 07:39 07:39

  En overal stoelen plaatsen, zoals in Zandvoort

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  19/08/2021 - 10:23 10:23

  Sywert van Lienden heeft toevallig nog een partij FPP2 stoelen in de aanbieding.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  19/08/2021 - 10:14 10:14

  Ik pendel de laatste maanden regelmatig tussen NL en landen met mondkapjesplicht. Dan voelt het in NL altijd weer als een verademing (/seth) wanneer je vrij door de Appie kan struinen. Of, om met de woorden van een Duitse toerist te spreken. “Hier in Zandvoort is het alsof Covid niet meer bestaat. Heerlijk!”
   
  En dat is nou exact waar het mis gaat. We zitten met de R nog steeds dicht tegen de 1 aan. En de R is het enige waar je naar moet kijken.
  Het weer, besmettelijke varianten, de vaccinatiegraad, mondkapjes, het nachtleven, het percentage dat al Covid gehad heeft, alles heeft X procent invloed op de R. Het een meer dan het ander en met enorme gevolgen als je ineens aan meerdere knoppen tegelijk draait. Eind Juni piekte de R ineens van 0,8 naar 3.0. Puur vanwege de jongeren die weer samengepakt een kleine benauwde dansvloer op mochten terwijl daar net de delta-variant z’n entree maakte.
   
  De R van 0.9 die we nu hebben zal straks door winterweer ver boven de 1 uitkomen. Komt daar dan nog een nieuwe variant bovenop (bv 50% besmettelijker dan de huidige delta-variant) dan gaan lichte maatregelen als bv mondkapjes het verschil niet meer maken. Dan moet er weer aan de noodrem getrokken worden. Allemaal ophokken en uitpuzzelen of er nog wat extra’s gedaan kan worden en anders de IC-bezetting en sterfgevallen maar proberen uit te spreiden in de
  tijd.
   
  Een wederom totaal overvallen Rutte zal dan alsnog tot een vaccinatieplicht moeten besluiten (of anders moet je maar met een enkelband thuis blijven zitten).
  “Beste mensen, ik ben ook van de vrijheid, maar met die overvolle ICs kan het gewoon niet anders” Je hoort het hem zeggen.

  Helaas merk je het effect van die extra vaccinaties pas een dikke maand later. Dit kan voorkomen worden door wat meer speelruimte in te bouwen. Nu zorgen dat de R flink lager uitkomt (bv door mondkapjes weer te verplichten) doet het totaal aantal besmette personen factoren dalen en maakt dat als de R straks omhoog schiet je niet direct weer met volle ICs zit.
  Maar in NL wordt niet op de R gestuurd, maar op politiek draagvlak. Dat draagvlak is er wel met een volle IC en stapels lijkkisten bij de achterdeur het AMC, maar niet als je mondkapjes invoert om het totaal aantal besmettelijke personen van 10.000 naar 1000 terug te brengen, want dat ziet niemand (terwijl het je bij een R van 1.5 wel een aantal weken extra speelruimte geeft).

  Bij een volgende persconferentie zou dit exact zo uitgelegd moeten worden. Verreweg de meeste mensen snappen dat echt wel. Zet er een paar beeldende graphics bij. Allemaal knopjes een schuifjes met de variabelen en daaronder een tijdslijn met plaatjes van hoe NL er de komende maanden uitziet afhankelijk van die variabelen. Eerst schuif je “Besmettelijkheid heersende variant” een flink stuk omhoog in November (zou zomaar kunnen). In December gaat het knopje “winterweer” vanzelf omhoog. Op de tijdslijn eronder verschijnt een groot massagraf in Februari, maar dat verdwijnt weer als je het knopje mondkapjes al in September indrukt. Goh, zeg….
  (Dit was een gratis tip… ik hoop dat Mark en Hugo trouwe RC lezers zijn.)

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Flepz0r
  19/08/2021 - 11:48 11:48

  Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat men de boodschap niet duidelijk over weet te brengen. Een ge-enceneerde foto van een vuilcontainer achter het AMC waar een stapeltje dode ongevaccineerde zwangere vrouwen in gedumpt zijn gaat misschien wat te ver, maar je moet wel iets doen om door te dringen tot de groep vaccinweigeraars. Ik heb twee nichtjes die zich niet laten vaccineren “omdat ze nog een kinderwens hebben”. De paradox van die uitspraak dringt niet eens tot ze door. Beide zitten op HBO-niveau, dus niet hopeloos simpel. Maar kennelijk snel geneigd om de onnozele uitspraken van een willekeurige influencer te geloven “Kijk, ik heb vandaag deze schoenen bij dit jurkje van de Zara gekocht. Enig he? Oh, en ik weet het niet hoor… maar dat vaccin is nog zo nieuw en haast ongetest. Straks word je er nog onvruchtbaar van, toch? Nou, ik wacht nog even hoor. Morgen laat ik jullie m’n nieuwe lipstick zien.”

  Dat red je niet me een droge boodschap a la “Beste mensen, toe laat je nou intenten. We hebben nog geen aanwijzingen dat het vaccin onvruchtbaarheid veroorzaakt”. Wetenschappelijk correct en politiek veilig want denkt Mark..als het straks toch een beetje onvruchtbaarheid veroorzaakt heeft, heb ik me met “nog niet” mooi ingedekt. Met de kennis van toen, enzo…

  Een politiek even velige uitspraak zou zijn: “Vrouwen hebben gemiddeld een 10% kan op verminderde vruchtbaarheid. We weten nu al zeker dat vaccinatie dat percentage niet erg verhoogt. Maar ongevaccineerd heeft een zwangere vrouw wel 50% meer kans om een ernstige vorm van Covid op te lopen. Dit heeft mogelijk grote gevolgen voor je kindje. (voor extra drama stappen we hier van de 3e naar de 2e persoon over. Mark kijkt nu recht in de camera). Dus dames met een kinderwens. Laat je vaccineren”

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  19/08/2021 - 10:27 10:27

  >ik hoop dat Mark en Hugo trouwe RC lezers zijn.
  Hugo is dol op aandacht, dus dan zit ie hier goed

  Bobby Rotkop
  Bobby Rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  19/08/2021 - 13:25 13:25

  Wie is die fucking mingool? Geen speld tussen te krijgen wat mij betreft.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bobby Rotkop
  19/08/2021 - 13:37 13:37

  Een geheime minnaar (of minnares). Spannond!!!!
  Meestal blijven ze ananiem, maar heel soms volgt er een reply met een linkje naar een onderzoek onder 14 Kangeroes waarvan de kleintjes na vaccinatie eerder uit de buidel leken te vallen. Dat kun je natuurlijk 1-op-1 extrapoleren naar Nederlandse baarmoeders.

  Weirdoinventor
  Lid
  19/08/2021 - 15:47 15:47

  Als de vaccins niet goed genoeg werken blijft er maar één manier over om iedereen een goede booster tegen de nieuwste varianten te geven toch? Laat mensen maar een beetje ziek worden. Er is een groot verschil tussen hoeveel mensen ziek worden met en zonder prikken, tenslotte, en die prikken hebben we gehad. Mochten de IC’s weer vol komen te liggen dan wordt het een ander verhaal, maar als we het nu voor elkaar kunnen krijgen om met veel besmettingen toch weinig ernstige ziektegevallen te hebben, waarom dan niet? We moeten vroeger of later toch echt weer ons leven kunnen hervatten. Van het begin af aan moesten we zoeken naar de balans tussen aantallen slachtoffers en totale verloren tijd. Iedereen die ziek kan worden heeft vaccinaties gehad*, dan is het nu even heel lullig voor die mensen die door immuun aandoeningen geen vaccin kunnen krijgen of geen weerstand opbouwen als ze er wel een krijgen, maar dan is het nu toch echt tijd om naar hooguit een meer flatten the curve achtig beleid terug te gaan. Groepsimmuniteit door zoveel mogelijk vaccinaties gecombineerd met even geen pussies zijn en weer lekker gewoon elkaar in de nek gaan hijgen zoals we dat in het oude normaal deden.

  Dus nee, maar dan niet vanwege drogredenen. Ik mis in de poll de optie “Nee, maar dan niet vanwege drogredenen.”

  *Of is dom bezig, of heeft een uitzonderlijke medische achtergrond.

  Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door Weirdoinventor
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  19/08/2021 - 16:40 16:40

  Op zich heb je een punt. Maar dat moment is volgens mijn nog niet bereikt. De steile piek in Juli liet zien hoe snel het mis kan gaan. In de winter zal zo’n curve niet zo makkelijk af te vlakken zijn. Stel even dat we een half miljoen mensen zonder goede immuunresponse hebben. Zonder groepsimmuniteit gaat daar een flink deel uiteindelijk dood aan Covid , tenzij je ze van de straat houdt, maar dat lijkt me ondoenlijk.
  De twee miljoen wappies ,zijn hier mede schuldig aan, maar de doodstraf verdienen ze daar niet voor.
  Daarom, voorlopig nog maar even de tanden op elkaar. Zo erg zijn die mondkapjes nou ook weer niet. Vaccins verbeteren en fabrieken bijbouwen en -al is het maar uit puur eigen belang- de hele wereld gratis van vaccins voorzien. 30 miljard vaccins kosten 300 miljard Euro. Als er een paar banken gered moeten worden omdat de bestuurders wat te hebberig geworden waren is zo’n bedrag zo opgehoest. Dit lijkt me iets urgenter.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  19/08/2021 - 17:54 17:54

  De piek in juli waren wel vooral nog niet volledig gevaccineerde jongeren/40-minners, die hele groep die toen opeens snel achter elkaar geprikt kon worden. Die piek was superstijl, en goed schrikken, maar het aantal ziekenhuisopnamen en het aantal doden bleef wel enorm achter. Nu zou je het over een situatie hebben waarin zelfs mensen van 12+ al voor een groot deel volledig gevaccineerd zijn. Oké, ja, misschien mondkapjes in winkels ofzo, dat soort maatregelen. Maar zaken als afstandsonderwijs die aantoonbaar grote leerachterstanden produceren, moeten nu maar eens afgelopen zijn. Als je alle 60-65 jarigen uit de Astrazeneca groep daarvoor een Pfizer booster moet geven, prima. We hebben er zat. Ja, dan nog zullen er uiteindelijk wel meer toch niet helemaal resistente 70+’ers overlijden dan als we nou allemaal nog een jaartje lockdown gaan spelen, maar je moet iets. Vijf mensen die een jaar niks mogen is toch ongeveer dezelfde schade als één persoon die vijf jaar eerder overlijdt. Het totaal verlies aan QALY’s (quality adjusted life years) is min of meer hetzelfde.

  En dat er ook mensen dood gaan die heel graag gelijk wilden hebben al moesten ze daarvoor dom worden, ja, weet je, daar heb je als overheid nu eenmaal niet zoveel vat op. En daarmee ook wij als maatschappij, de opdrachtgever van de overheid, niet. De mensen die zich niet laten vaccineren zijn veelal ook de mensen die zich toch al aan geen enkele maatregel houden. Op een gegeven moment houdt de periode waarin ik verantwoordelijkheid moet nemen voor hun gezondheid omdat ze het zelf niet doen op.

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  21/08/2021 - 10:53 10:53

  Ik mis eigenlijk de optie: ophoeren met die mondkapjes!

  Maar goed, er is inmiddels een hele beroepsgroep gecreëerd die hun brood verdient met Covid. Die krijg je niet zo maar weer weg. Hetzelfde geldt voor beroepsgroepen die zich bezig houden met het klimaat en asielzoekers bijvoorbeeld. Die zullen er ook alles aan doen om hun onderwerpen op de agenda te houden want de schoorsteen moet blijven roken!

  Monade
  19/08/2021 - 17:15 17:15

  Nederland moet helegaar niet en nooit meer de mondkapjesplicht (*) of lockdowns (**) herinvoeren. Ben je nou helemaal mal! (***) Ze werken totaal niet tegen de bestrijding van aërosole virussen, maar brengen de VVD’er in de mens naar boven, met Australië en Nieuw-Zeeland als voorlopig dieptepunt, en het huidige Retecool als opkomende derde.

  Voor de afnemende effectiviteit van de experimentele gentherapie vermomd als ‘vaccinatie’ is vaak genoeg en ruim van te voren uitgebreid gewaarschuwd, dus daar kon je op wachten. Het enige dat de producenten hierop als antwoord hebben, zijn boostershots met _precies hetzelfde vaccin_, want men heeft nog geen nieuwe varianten ontwikkeld. Daar schiet je als burger dus niks mee op; het helpt alleen voor de omzet van de producent en het ego van Hugo de Jonge.

  Gelukkig zijn de medische onderzoeken & statistieken die beweren dat we allemaal deaud gaan aan de vaccins net zulke tinnef als degene die beweerden dat allemaal deaud zouden gaan aan COVID-19.

  Het meest conservatieve en voor de hand liggende beleid is dat we de huidige COVID-19-varianten moeten laten uitrazen en de overlevende kwetsbaren deze keer echt moeten beschermen, dwz niet in eenzame opsluiting laten kreperen.

  Ik denk dus dat we een goede kans maken om het Coronacircus met een sisser te laten aflopen, met als long-covid een ongeneselijk, gapend gat in de portemonnee.

  (*) Stoffen mondmaskers houden geen aërosolen tegen. Dat is een kwestie van basale stromingsleer. Voor degenen die alles uit in de praktijk moeten leren, is er de DANMASK-19 studie. Alle onderzoeken die beweren dat dit niet zo is, zijn gebaseerd op rekenmodellen die, al dan niet dmv p-hacking, statistisch worden ‘bevestigd’. De experimentator in mij knarsetandt.

  (**) Lockdowns komen ook voort uit rekenmodellen, namelijk die voor de bestrijding van mond- en klauwzeer. Bij MKZ worden stallen en zelfs hele boerderijen van de buitenwereld afgesloten. Dit werkt, omdat runderen eigenlijk alleen bij de slacht op grote afstand worden ervoerd. Je zou het niet zeggen, maar het stemvee zijn alleen runderen in overdrachtelijke zin. Stemvee is mobiel en vermengt zich ook vaak en gretig met elkaar.

  (***) Over mal gesproken: het interesseert me nauwelijks wat Thierry Baudet & Co hierover te zeggen hebben, behalve dat zij nu als enigen nog (verbaal) tegengas tegen het paniekbeleid van het deemissionaire(!) kabinet durven geven.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Monade
  19/08/2021 - 18:05 18:05

  RNA is overigens niet hetzelfde als DNA, en daarom is het afspiegelen van deze vaccins als gentherapie misleidende onzin. (Ja, je kan in RNA genen hebben, wat absoluut niet kan met deze vaccins is het DNA van de patient veranderen, en dat is wat in het algemeen verstaan wordt onder gentherapie.) Om RNA-therapie op dit punt nog experimenteel te noemen gaat me overigens ook wat ver. Onderzoek ernaar loopt al sinds de jaren 50, met serieuze klinische stappen vanaf de jaren 90 en vrij mainstream succes sinds ongeveer 2010. Dan gaat het minder ver om de F22 een experimenteel vliegtuig te noemen.

  Monade
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  20/08/2021 - 00:42 00:42

  ‘Gentherapie’ is de officiële bureaucratische term voor het gebeuren. Kan ik niks aan doen.

  En ga mij alsjeblieft niet uitleggen hoe wetenschappelijk onderzoek & rapportage werkt. Ook al valt dit ver buiten mijn zgn ‘officiële expertise’, ze ge- en misbruiken dezelfde experimentele en statistische theorie als alle STEM-vakken.

  Bovendien kun je al het relevante nieuwe binnen een maand of wat makkelijk bijleren om COVID-gerelateerd onderzoek te kunnen volgen. Je hoeft namelijk niet daarwerkelijk mensen te genezen of overheidsbeleid te verzinnen. Je hoeft alleen _op basis van de aangedragen gegevens_ te bepalen of hun redenering klopt en door het onderzoek wordt bevestigd. En dat is gewoon niet zo. En gewoon echt niet. Wat een treurnis.

  Dit is mijn specialiteit, net als jouw specialiteit belastingontwijken en jezelf ongans BBQ-en is.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Monade
  20/08/2021 - 08:26 08:26

  O, grappig, het valt namelijk niet zo ver buiten mijn “officiële expertise”. Dus ik krijg echt heel veel vertrouwen in jouw specialistische kennis en kunde als jij dan uit mijn uitleg haalt dat mijn specialiteit iets financieels is. Ik laat het aan de lezer of dat iets over mij zegt of over jou.

  14.1
  Lid
  Antwoord aan  Monade
  19/08/2021 - 20:02 20:02

  Het gaat bij die maskers ook helemaal niet perse om het filteren. Het is meer dat je viruszooi een beetje bij je houdt, zodat het door je lichaamswarmte naar boven afgevoerd wordt.
  Dat is covid-101, ik dacht dat we dat allemaal begrepen hadden.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Monade
  20/08/2021 - 10:20 10:20

  Sorry, ik heb FF geen tijd voor een lang verhaal.
  1) Mondmaskers werken. Nee, niet 100% maar daar gaar het niet om. Gemiddeld zo’n 74%; FFR2 maskers meer en dunne textielvodjes een stuk minder.
  2) Lockdowns helpen curve af te vlakken. Nee, ze lossen niets definitief op, maar hebben wel gehopen om ons met beperkte schade op een punt te bereiken met flink hoge vaccinatiegraad. Laten we hopen lockdowns niet meer nodig te hebben. Bv door andere minder ingrijpende beperkingen nog even vol te houden.
  3) De RNA vaccins bereiken via een andere weg hetzelfde doel als gewone vaccins; nl. het lichaam preppen om sneller een infectie te herkennen en de kop in te drukken. De Gentheorie bezwaren gaan hiet niet voor op. Als boosters nodig zijn, om de bescherming na een half jaar weer van 60% naar 90%+ op te krikken, dan moet dat maar.
  Liever met een aangepast vaccin dat beter tegen de vervelendste varianten beschermt, ja, maar dat hebben ze nog niet.

  Ik heb voorheen gezonde mensen uit mijn kennissenkring verloren aan Covid. Gelukkig kon mijn bejaarde vader tijdig gevaccineerrd worden. Vrijheid is belangrijk, beperkende regeltjes vervelend en het vaccin niet voor 100% zeker veilig. Ik heb het er allemaal graag voor over om die ouwe nog een flink aantal jaar bij me te hebben.

  Shit, is het toch weer een lang verhaal geworden…

  14.1
  Lid
  19/08/2021 - 17:37 17:37

  Ik krijg net door dat de rubriek “Op bezoek bij” is afgelast in verband met Corona. Jammer hoor, daar had ik me zo op verheugd.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN