More

  RECENTE POSTS

  [POLL] Aantal besmette Nederlanders door de 10.000 heen?

  Nou, de lockdown die je wist dat ging komen is eindelijk hier. Ben je er klaar voor? Nee he? Mooi, tijd voor een polletje.

  Hoeveel mensen in Nederland gaan dankzij het kordate/halfhartige* (doorhalen wat niet van toepassing is) van Oprutte/premier des Vaderlands* (idem) het COVID-19 virus oplopen? Ondertussen wordt er al flink gehamsterd en gevochten om paracetamol:

  “Hmmm, ziet er lekker uit”

  Ondertussen is Tsjechië en Polen de noodtoestand uitgeroepen, gaan de grenzen om ons heen achter elkaar dicht en is de vraag “wat nu?”. Nou, buiten Netflix en de vrouw een beurt geven (1 meter afstand he, dus even die dildo op een bezemsteel monteren, aldus de VIVA) dus als de donder die poll invullen!

  Hoeveel Nederlanders gaan besmet raken met de bapaoblaf?

  Bekijk het stemresultaat

  Laden ... Laden ...

  And on a more serious note, die hele lockdown is -nodig- want door het vertragen van de besmettingen gaat het zorgsysteem niet stuk en dus ladingen minder (onnodige) dooien. Duiding hier.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Der Webmeister
  Beheerder
  13/03/2020 - 13:08 13:08

  14 miljoen!

  Broeder Bolognese
  13/03/2020 - 13:29 13:29

  3/4. En dankzij de maatregelen van Rutte gaan we daar heel lang over doen.
  Als we nu gewoon helemaal niets doen, en het virus gewoon zijn werk laten doen en uit laten razen dan zijn we er met 2 weken vanaf.
  En ja, de mensen die het einde van 2020 sowieso niet hadden gezien gaan iets sneller hemelen.
  Ja, dat zijn wat persoonlijke dramaatjes over opa’s en oma’s en ome Jan met COPD en een hartklepberoerte, maar een werelddrama moeten we er niet van maken.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  13/03/2020 - 14:01 14:01

  Er komt een vaccin, maar dat duurt nog even. Waarschijnlijk al klaar, maar het moet nog door de ambtelijke molen dus reken op een half jaartje. China verspreid het vaccin gewoon al als het nog niet helemaal uitgetest is (geen betere test dan eentje op 1 miljoen man nietwaar). Dan schreeuwt in het Westen iedereen moord en brand en wordt tegen de zin van de experts ook bij ons het vaccin vrijgegeven.

  In de zomer gaat de verspreiding waarschijnlijk wat langzamer, (besmettingsfactor van 3 naar 2) maar dat helpt niet veel.
  Theoretisch kan iedere Nederlander dus besmet worden.
  Volledige lockdown voorkomt dat, maar dat hou je geen maanden vol. (Wedden dat ze in Wuhan bij het iets laten vieren van de teugels gelijk weer een toename gaan zien).
  Het wordt dus halfslachtig doormodderen tot de halve bevolking resistent is (waarmee de besmettingsfactor naar <1 gaat).
  Kortom: het antwoord is 8 miljoen besmettingen.
  Daarvan gaat minder dan 1 procent dood, oftewel 80.000.
  Daarvan is waarschijnlijk het overgrote deel hoogbejaard of nu al ernstig verzwakt, maar zo'n 10.000 'gezonde doden' zullen er wel zijn.
  Voor de economie zal het dus wel meevallen, maar menselijk gezien wordt het toch een drama.

  Bismarck
  13/03/2020 - 20:37 20:37

  Anders is het juiste antwoord. Iedereen die dat stempte en iets riep als Bolognese of Ploppo krijgt één punt (het precieze aantal beloopt tussen hun uitersten, als we tenminste herhaalde besmettingen van dezelfde personen niet meermaals tellen, want dan komen we over een paar decennia bij Webmeister uit).

  MadDieu, drukt zijn snor
  13/03/2020 - 21:48 21:48

  Hoe lang is de meettijd?
  Het aantal besmettingen loopt in de zomer terug. En daarna weer voor maanden op.

  Vandaag kun je al achterhalen welke variant van het virus je hebt en waar het vandaan komt (China, Z-Korea, Italië, Iran, … ).
  Het virus muteert dus snel, heel snel. Dat wordt enkele jaren prijsschieten tot iedereen het enkele malen overleefd heeft (of niet dus).

  50 miljoen besmettingen en anderhalf miljoen extra sterfgevallen in 5 jaar. (4 jaar op rij 6 weken ziekteverlof voor elke werknemer vanaf 2021)

  Bismarck
  14/03/2020 - 00:13 00:13

  Luistert er bij jullie trouwens ook niemand naar Rutte (cq. zijn het ineens hamsterdagen bij alle supers)?

  Trollbuster
  Lid
  14/03/2020 - 15:06 15:06

  Het hele huidige paniekvoetbal is niet nodig en is alleen om het domme stemvee tevreden te houden. Als je rationeel kijkt is het niet heel erg besmettelijk. En als je niet oud bent én veel co-morbiditeiten hebt, is de kans dat je dood gaat nou ook niet direct super groot. Corona heeft een lagere lethaliteit dan bijvoorbeeld H1N1, wel bekend van de varkensgriep en de spaanse griep.
  Waarschijnlijk gaan er net als in Wuhan méér mensen overlijden door alle maatregelen tegen dit virus dan door dit virus.
  In de ziekenhuizen is nu een tekort aan personeel. niet omdat er te weinig mensen zijn die willen werken, maar omdat de verpleegkundestudenten en co-assistenten naar huis zijn gestuurd.
  Mensen hamsteren door de hysterie van de media die geen flauw benul hebben waar ze over praten en elkaar als een kip zonder kop napraten…
  Ik gok op 1 miljoen besmettingen en 10.000 doden die toevallig corona hadden…

  TL;DR: Keep walking people, nothing to see here!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN