More

  RECENTE POSTS

  Politie wil drie verschillende begrenzers in ALLE auto’s

  De politie wil extreme, maar onrealistische maatregelen tegen huftergedrag op de weg. Ja, er zíjn een heleboel chauvinistische assholes op de Nederlandse wegen. Die zitten te appen achter het stuur, terwijl ze met een slok op met 180 over de snelweg knallen. Inderdaad, dat is niet chill, zeker niet als er andere mensen de dupe zijn van deze klootviolen. De politie™ vindt dit ook, en is van mening dat er nu grove maatregelen genomen moeten worden! Maar die gaan opeens wel erg koekwausver meteen.

  “Alle auto’s zouden moeten worden uitgerust met een ademslot, een snelheidsbegrenzer en apparatuur die het onmogelijk maakt om tijdens het rijden te appen of te mailen.” zegt comissaris Egbert-Jan van Hasselt.

  Hallo, EJ,

  Ben je een beetje wereldvreemd of zo? Lees even wat je nu zegt.
  ALLE AUTO’S zouden MOETEN worden uitgerust met een ADEMSLOT. 
  Ja, want die ademsloten zijn echt zo’n enorm succes en totaal niet te bypassen. Wat als er een situatie is waarin je écht even snel moet kunnen wegrijden en dat ademslot weigert jouw adem goed te keuren wegens een bug in de apparatuur? Of stel dat je een paar kersenbonbons op hebt en die shit malfunctioned daardoor. Dan ben je mooi de spreekwoordelijke sigaar.

  Snelheidsbegrenzer en gsm-slot

  Meneer Van Hasselt wil ook een snelheidsbegrenzer in álle auto’s. Hij zegt er niet bij tot welke snelheid die begrenzer dan zou moeten gaan en of die begrenzer dan alleen in Nederland werkt. Want in Duitsland mag je je gaspedaal namelijk flooren zoveel je wilt, bijvoorbeeld. Hoe wil je dat voor elkaar krijgen? in ALLE (!!1!!14!!!) auto’s.
  Dan wil Van Hasselt apparatuur in elke auto installeren zodat je niet kunt appen en bellen tijdens het rijden. Oh, een UITKNOP, bedoel je? Maar die zit toch al op een telefoon? Wat meneer de landelijke projectleider bij de nationale politie nu voorstelt is niet alleen niet realistisch wegens een imposante set redenen, maar ook nog eens totaal onhaalbaar met meer dan 8 miljoen geregistreerde auto’s in Nederland. *krakerige stem* Wie goat dat betoaleh?

  Hey, ík wil een regenboogpony die briefjes van 100 eypo poept en vrede op aarde. Hartelijk maandag.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Joost
  Joost
  Gast
  20/02/2017 - 13:29 13:29

  Goed. Dus er moet “iets” in de auto worden ingebouwd dat er automagisch voor zorgt dat alle apps niet meer werken in de auto. Maar er moet natuurlijk wel gebeld kunnen worden, de routeplanner mag het blijven doen, sms’es (ook die van apple) moeten door blijven komen. Van whatsapp moeten natuurlijk alleen maar de appjes worden geblokkeerd, want je mag er wel mee bellen (handsfree uiteraard).

  Die regenboogpony is nog realistischer.

  Bismarck
  20/02/2017 - 13:51 13:51

  Dat die snelheidsbegrenzer er nog niet is gaat mijn verstand te boven. Dat is zo appeltje eitje dat het een complot moet zijn. Maar die appkiller, daar gaan weinig passagiers gelukkig van worden en de faal van het ademslot is inmiddels wel overbekend.

  Frodooh
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  20/02/2017 - 15:05 15:05

  Maar hoe werkt die snelheidsbegrenzer dan? op Geo-locatie? Want je kan wel zeggen dat je niet harder dan 130 mag met je Hyundai Pony op de snelweg. Maar binnen de bebouwde kom kan je dan dus gewoon blijven planken terwijl het daar nu juist het gevaarlijkst is.

  Bismarck
  Antwoord aan  Frodooh
  20/02/2017 - 16:01 16:01

  Meer en hogere drempels in de bebouwde kom natuurlijk 🙂
  Maar laten we wel wezen: De meeste mensen rijden eerder te hard op de autoweg dan in de straat. En hoe dan ook hoef je gewoon nergens harder dan 120 te rijden (die 130 is een VVD-verkiezingsstunt, kunnen we binnenkort wel weer afschaffen), dus een simpele begrenzer op 120 is gewoon al een goede start. maakt het ook meteen een stuk moeilijker voor overtreders om politieachtervolgingen in het roekeloze te trekken.

  Jokkebrok
  20/02/2017 - 14:41 14:41

  #hoedan

  Møhammed Said al Sahaf
  20/02/2017 - 14:44 14:44

  Vind het wel een sympathiek plan maar het is slechts een stap in de goede richting. Ik stel voor dat we meteen ook alle burgers een enkelband om doen en thuis opsluiten, iedereen mag alleen nog maar naar werk/school, boodschappen laat je maar bezorgen. Ben je ook in één klap van nachtelijke onrust in binnensteden, inbraken en een veelheid aan andere misdaad af.

  MadDieu, drukt zijn snor
  20/02/2017 - 14:48 14:48

  Dit begint als pilot op alle politievoertuigen (paard en wagen incluis).

  Weirdoinventor
  Lid
  20/02/2017 - 15:25 15:25

  Het hoe dan logistieke verhaal begint bij je eerst toeleggen op alle nieuwe auto’s. Wat zou de halfwaardetijd van een auto tegenwoordig zijn? Jaar of vijftien in Nederland, en dan nog tien jaar in het oostblok, dat daar nu de Kadetjes van begin jaren 90 op peak-afschrijving zitten? Misschien is het nog wel veel sneller. Als je de maatregel in eerste instantie voor nieuwe auto’s invoert heb je over 10 tot 15 jaar al een veel behapbaarder probleem.

  Dat gezegd hebbende: Een telefoonuitschakelosaurus (dat is hierbij de naam voor het voorstel) lijkt me inderdaad lastig te maken. Wat wil je doen, een soort lokale jamming signaal uitzenden? Nee, daar gaat de bereikbaarheid van 112 vast op vooruit. En ook niet erg fijn voor bijvoorbeeld de navigatie, of die vervelende tiener (en dat is dus geen millennial, geef me al jullie minnetjes!) op de achterbank die niet aan het rijden maar wel aan het appen is.

  Een ademslot zou zelfs nog wel kunnen werken, als er wat werk van gemaakt wordt. Tuurlijk, er zullen vast zeldzame medische gevallen enzo zijn die last hebben van vals positieven, en er zullen heel veel mensen dronken thuis kunnen komen nadat ze hun hond hebben laten blazen. Sterker nog, ik stel me nu een soort klein blaasbalgje voor… Het punt is, het bypassen gaat vooral heel erg oldschool en fysiek gebeuren, en lang niet iedereen heeft zin in dat gekloot.

  Een snelheidsbegrenzer vindt ik heel dubbel. Enerzijds gaat het levens redden, veel meer dan het kost. Anderzijds gaat het dus ook wel een paar levens kosten van mensen die niet konden versnellen toen dat nodig was. Vooral motorrijders zullen wel steen en been gaan klagen, met enigzins terechte gronden. Een vrachtwagen kan toch niet optrekken om een ongeluk te vermijden, dus daar speelde dit issue nooit, maar hoe kleiner het voertuig hoe meer het mee gaat spelen. En het stopt inderdaad niemand die 80 rijdt in een 30 wijk. Als je dat wil stoppen moet je inderdaad aan een soort auto-volgsysteem waarmee mensen gelijk kunnen rekening rijden en pokémon vangen. En of ik me daar nou zo comfortabel bij voel… Goed voor het milieu zal het vast zijn, maar doe mij maar niet zo’n kastje en gewoon een vlakke wegenbelasting. Ik heb nog zeker 5 jaar nodig voor ik over de hypocrisie heen ben van wel altijd een telefoon met GPS bijhebben maar zoiets niet in mijn auto willen.

  GJ_
  GJ_
  20/02/2017 - 16:36 16:36

  Geen discussie waard. Voordat alle neuzen dezelfde kant op staan zijn alle auto’s zelfrijdend en zitten we lekker achter geen stuur te appen en te zuipen.

  Bismarck
  21/02/2017 - 11:44 11:44

  Misschien kan de politie eens een licht gaan opsteken in Sinkiang (China).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN