More

  RECENTE POSTS

  Politie: UWV grootste mensenhandelaar van Nederland

  Excuus voor de wat stigmatiserende titel, maar de logica van de politie ontgaat ons in de rel tussen de politie en Proud, de belangenvereniging voor sekswerkers. Want sekswerk is volgens de politie onvrijwillig. Te allen tijde.

  ‘Hoe stellig sommige slachtoffers ook volhouden dat ze uit vrije wil seks voor geld hebben, de collega’s van team Mensenhandel weten wel beter. Armoede, misbruik, loverboys: er is altijd een achterliggende aanleiding te vinden. Echt ‘vrijwillig’ is het nooit’, aldus de politie op Facebook.

  Die logica valt op ongeveer elke baan toe te passen. Sterker nog, voor het geval de agent van dienst nooit bij het UWV geweest is, als je geen baan hebt, krijg je een sollicitatieplicht of anders geen geld. Moet je kijken hoe snel je dan een achterliggende aanleiding te pakken hebt om een baan aan te nemen die je niet bepaald vrijwillig wilt gaan doen.

  Proud reageerde daarop dat deze houding ten opzichte van sekswerkers nogal beledigend is en diende een klacht in. Jean Fransman, hoofd communicatie van de politie Amsterdam, vindt dat kennelijk niet boeiend.

  In deze post staat niet dat de politie Amsterdam zegt dat niemand vrijwillig sekswerk doet

  Nee, er wordt alleen maar geïnsinueerd dat dat zo is door argumenten te linken aan mensenhandel die voor vrijwel iedereen met een full-time baan opgaan. Dat is het criminaliseren van een beroepsgroep die probeert door gewoon voor hun geld te werken de rekeningen te betalen. Terecht dat Proud daarover klaagt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  21/10/2016 - 11:10 11:10

  Nou ja, het staat er eigenlijk wel met zoveel woorden: ‘vrijwillig’ is het nooit

  De volgende zin is nog potsierlijker: ‘Er is geen meisje van twaalf jaar dat als je vraagt wat ze later wil worden, zegt: ik word prostituee.’
  Om te beginnen zijn twaalfjarige meisjes in grote meerderheid nog niet met seks bezig (afgezien van vroege adolescenten). Bovendien, als je een enquête houdt over wat meisjes op hun twaalfde willen worden en dan circa 20 jaar later die meisjes nog eens opzoekt om te kijken wat hun beroep is, dan zal blijken dat er weinig tussen zitten die het beroep doen dat ze op hun twaalfde zeiden. Allemaal slachtoffers van mensenhandel!

  Verder vind ik dit een heel gevaarlijke zin: Hoe stellig sommige slachtoffers ook volhouden dat ze uit vrije wil seks voor geld hebben, de collega’s van team Mensenhandel weten wel beter.
  Met waarheidsvinding heeft dit weinig meer te maken, het riekt naar een politie die misdaad maakt. Tel daar wat Teevenmethodes bij op en ziedaar hoe een zaak gebouwd wordt. Hoe kan je op zo’n politie nog vertrouwen?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN