More

  RECENTE POSTS

  Politie Rotterdam jaagt heel heldhaftig een slapende zwerver weg

  Rare titel voor een post? Absoluut. Maar het is basically wat de politie van Rotterdam triomfantelijk tweette. En dat is natuurlijk pas echt walgelijk.

  Foto: 'Overlast'
  Foto: ‘Overlast’

  Wij van de Retecool zullen absoluut toegeven dat bedelaars en stinkende hippies strontvervelend kunnen zijn. Om die reden komen we ook nooit in een Starbucks of andere hipstertenten waar gemalen stro geldt als ‘natuurlijke deodorant’. Echter, ondergetekend lid van de redactie heeft ooit buiten zijn schuld een tijd het dakloze leven mogen meemaken. (Huis brandde af, schuld van huisbaas, die er vandoor ging, dus dan heb je niets meer en je vrienden en familie blijf je ook niet lastigvallen)

  Foto: 'Geen overlast, maar hip'
  Foto: ‘Geen overlast, maar hip’

  Motorhoes

  Heb ik op een stuk karton geslapen? Nee. Ik jatte gewoon de kap van motoren. Die zijn water- en winddicht, en beschermen je in december (of goddamn februari) beter tegen de kou dan een stuk karton. Sorry daarvoor nog, eind nineties-motorrijders. At ik uit vuilnisbakken? Ook niet. Ik werd gewoon zo verbazend goed in winkeldiefstal dat ik nu nóg seminars kan geven over de preventie of signalering daarvan. Sorry daarvoor ook nog, grote retailers en supermarkten.

  Zomerzwerven

  Ga je voor je lol op straat slapen? Hippies soms wel. Maar die doen dat in juli en augustus. Lekker ‘zomerzwerven’, want dan krijg je zo lekker feeling met de ‘echte wereld’. De echte wereld is dus dit. Agenten die triomfantelijk weten te melden dat ze je midden in de nacht, terwijl je het net enigszins warm hebt (want je slaapt, je slaapt niet als je het tyfuskoud hebt. Probeer maar eens. Ga een uur in je vriezer liggen en kijk of je dan slaapt), wakker gemaakt hebben en je hebben weggejaagd. Je veroorzaakte namelijk overlast. Slapend. Kennelijk.

  Foto: je slaapzak als je tussen december en maart op straat slaapt.
  Foto: je slaapzak als je tussen december en maart op straat slaapt.

  Vragen

  Nu weten wij niet hoe hard u snurkt, maar als u daarmee boven het geluidniveau van een Rotterdamse straat uitkomt, is dat best knap. Dat de politie trots meldt u daarom te hebben gewekt en weggejaagd, levert wat vragen op.

  Waar moet u heen, is zo’n vraag. Want u lag op een stuk karton, wat vaak betekent dat u niet een huis of schuur of garagebox heeft om naartoe te verkassen. Dus leuk dat de politie u wegjaagt, maar waar u ook gaat proberen verder te slapen in de vrieskou, u staat vrij snel weer op Twitter met steeds vrolijkere agenten, die vooral hun eigen porum wel willen blurren op de foto’s.

  Foto: niet het gezicht van een paar agentes.
  Foto: niet het gezicht van een paar agentes.

  Mocht meneer zijn karton meenemen? Ook zo’n vraag. Want de zwerver werd wakker gemaakt en weggestuurd, en ondergetekende weet alles van wakker gemaakt worden midden in de nacht en hard wegrennen omdat de politie alleen je vriend is als.. Ehr.. Als… Als je agent bent.

  Probleem

  Dat er een probleem is qua daklozen? Wij zijn de eersten die dat toegeven. Is dat de schuld van die daklozen? Niet per se. Maar we willen ze niet in onze straten. Ze bevriezen maar lekker in de struiken en als een agent dat ziet, krijgen ze ook een boete, want je mag niet in de struiken slapen. En je mag al zeker niet ergens de dakloze uithangen waar echte mensen wonen. Mensen met een huis en zo. Of meer dan 15 cent op hun naam. Maar WEG moeten ze, de daklozen. En in plaats van ze te helpen, moedigt politie Rotterdam dus aan om ze maar gewoon weg te jagen. Waarheen? Geen idee. De politie weet het niet, maar de betreffende dakloze al helemaal niet. Dat laatste interesseert de politie dan weer niet. Je moet gewoon weg, uit het zicht van echte mensen. Wat je daarna doet zoek je maar uit. Tot ze je weer ergens zien liggen. Dan moet je weer weg. Tot je in zee ligt. Oh, en dan komt de waterpolitie je wegsturen, want in zee mag je ook niet slapen.

  'Sorry meneer, maar u mag hier niet slapen. Ga weg' - Waterpolitie
  ‘Sorry meneer, maar u mag hier niet slapen. Ga weg’ – Waterpolitie

  Harteloos

  In alle gevallen is de foto die de politie Rotterdam tweette één van de meest harteloze uitingen op social media die het afgelopen jaar is geplaatst door de overheid. Maar hey, goed om te zien dat de politie naast het flitsen van iedereen die 1km te hard rijdt, het corrupt zijn tot in de COA en het wurgen van feestende negers nog tijd over heeft voor belangrijke dingen als slapende overlastgevers.

  ———————————————————————————

  Taart geeft regelmatig overtollig eten aan zwervers. Die zijn daar zielsblij mee. Gek genoeg hebben de meeste daklozen liever eten dan drugs, namelijk. Ook willen daklozen graag een nachtje doorslapen. Liefst binnen. Geeft daarom gul aan een willekeurige opvang in een Googlesearch als deze. Dan hoeft de politie niet meer triomfantelijk te tweeten dat ze zo’n loser hebben weggejaagd uit een echte-mensen-straat.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  16 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  16 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Dehnus
  Dehnus
  Gast
  13/12/2016 - 15:45 15:45

  Waarom toch zo’n problemen met hippies joh, we helpen je zo graag verder. Van voedsel (hier in Oslo delen we uit wat we weten te vinden in bakken dat groot gruters weggooien (gewoon ingeblikt verpakt, maar dicht bij de datum… sta je versteld van 🙁 )). En ook halen we vaak kleding in en dekens om uit te delen…

  Ik weet het.. je vind het wat moeilijk met al die anti vax hipsters om je heen, maar de meeste hippies vaccineren gewoon hoor :). Ook maken we je niet wakker in de nacht.

  Dat van dat stro? Tja… dat ruikt toch ook lekker? Geef het gewoon toe :D. Niks lekkerder dan een hooischuur :).

  Ketsman
  13/12/2016 - 16:16 16:16

  Toen ik dakloos was werd ik ook constant opgejaagd, met name door de stadswacht. Uiteindelijk had ik een plek waar ik met toestemming van de eigenaar een tent had in een stuk bos waar Hontd en ik niemand tot last waren. Totdat de stadswacht ons zag lopen. Inmiddels ben ik weer onder de pannen, maar de overheid schijt op daklozen, dat moge duidelijk zijn.

  Monade
  Antwoord aan  Ketsman
  13/12/2016 - 17:44 17:44

  Inderdaad Ketsman, hoe gaat het met jou en met Hontd? Eindelijk weg uit Staphorst?

  Ketsman
  Antwoord aan  Monade
  14/12/2016 - 09:13 09:13

  Hontd is vorig jaar op 18 en een halfjarige leeftijd verdwaald in het eeuwige bos, het doet nog steeds zeer. Ik woon nu naast een moskee.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Ketsman
  14/12/2016 - 09:16 09:16

  Kets! Ooit hebben we hier iets aan inzameling gedaan, ten tijde van de FFV en zo. Moet dat geen opvolging krijgen als ik dat zo lees?

  Ketsman
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  14/12/2016 - 09:30 09:30

  Ja, ik kreeg ooit een zak vol cash van jullies! En WP heeft zelfs nog maandenlang nazorg gegeven. Mijn dnak is glorieus groots. Maar ik red me nu wel weer.

  Monade
  13/12/2016 - 17:24 17:24

  Plust keihard. Wat een helden. Die zwerver mag blij zijn dat ie geen deurwaarders achter zich aan krijgt, omdat ie de boetes niet kan betalen. No fucking joke. Met je PVVDA.

  / Bas, waarom ging je toen niet naar de Pauluskerk van dominee Visser en liet je doorverwijzen? Eind jaren negentig kon je met een uitkering nog overal naartoe verhuizen.

  Dehnus
  Dehnus
  Gast
  Antwoord aan  Monade
  14/12/2016 - 14:24 14:24

  Dat was eind jaren 90, we zijn nu een Conservatieve/Alt Right revolutie verder.. en een lachende PVVD(A?) waarvan de VVD elke keer weer aan de macht komt. Ook is iedereen bang voor hun huishypotheekje en dus stemmen ze overal tegen.

  Nee tegenwoordig is winnen een keuzen en als je verliest is het de schuld van Europa/Links/De Buurman/De Windmolen/Hipsters ;).

  Pim
  Pim
  Gast
  14/12/2016 - 07:43 07:43

  Dus je steelt onderdelen van motorfietsen, steelt van grote retailers (want die voelen dat niet?) maar je veroorzaakte geen overlast? Waar deed je je behoefte? Weet je dat er in Rotterdam diverse stichtingen zijn die elke avond honderden daklozen opvangt en van een douche, eten en een bed voorziet? Je hoeft je alleen maar aan te melden en een pasje op te halen. En bij vorst hoeft zelf dat niet, dan is er de winterregeling, dan kun je op elk moment bij een politiebureau binnenlopen en die brengen je naar een locatie waar plek is. Zij bellen met de COP-lijn (coördinatie opvang politie) om te horen op welke locatie een bed vrij is en brengen (!) je er naartoe, met een politieauto.
  Tis spijtig dat jij de weg niet weet… maar ja katten en afgeven op de politie is veel leuker toch dan hoor en wederhoor. Maar dit zijn de feiten. Ze hoeven niet op straat te slapen maar ze willen niet binnen slapen. Zorgmijders. Wel eens van gehoord?

  Pim
  Pim
  Gast
  Antwoord aan  Pim
  14/12/2016 - 07:53 07:53

  Lees het verhaal even van de Estse zwerver….
  http://www.ad.nl/rotterdam/agenten-zetten-daklozen-in-rotterdam-op-de-kaart~a4501899/
  En google eens naar:
  -Havenzicht Rotterdam,
  -Stichting De (nieuwe) Ontmoeting,
  -Stichting Arosa,
  -De Nico Adriaans Stichting,
  -Het Leger des Heils.
  Niemand hoeft in Rotterdam op straat te liggen.
  Laat staan in portieken voor de deur van woningen te schijten.

  Ketsman
  Antwoord aan  Pim
  14/12/2016 - 10:52 10:52

  Als je een hond hebt kan je de het vet vergeten om tussen de doorgedraaide junks in een opvang te komen. En dat vonden ik en Hontd trouwens trouwens prima. Wild kamperen is best fijn, soms. En het leger des heils bestaat niet echt, dat is een geloof

  Monade
  Antwoord aan  Pim
  14/12/2016 - 09:57 09:57

  Leuk verhaal. Maakt dit het wegjagen van deze dakloze opeens stoer, of zo?

  /”Het was geen zwerver, maar een zorgmijder.” Zwengelt de WP aan.

  Bla
  Bla
  14/12/2016 - 15:46 15:46

  Zo, 14e comment.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  15/12/2016 - 10:35 10:35

  Prutsers. Toen ik na een paar jaar zwerven terugkwam in NL heb ik direct een bijstandsuitkering aangevraagd (luxe!!!). Ik heb me toen ingeschreven op het adres van een jeugdherberg waar ik vervolgens een half jaar voor 100 euro per week droog en comfy heb geslapen (aan het strand ook nog + leuke toeristenmeisjes)

  teringbibber
  teringbibber
  Gast
  15/12/2016 - 18:26 18:26

  Stinken kunnen ze wel erg goed die zwervers. Ik had ooit zo’n auto met afstandbediening in Centrum Ut en die stond dus vaak niet op slot (de afstandbediening deed het op een kilometer afstand nog zo’n beetje.. friemel friemel, broekzak etc) en daar hebben die zwervers natuurlijk lachend naast gestaan volgens mij. Klak open klak dicht, je moet er net tussenin instappen 🙂 Maar Jezus wat een lucht zeg, ‘s ochtends. Dat was wel overlast. Dat ze de vast ingebouwde autoradio met een gebroken ontbijtmes probeerden uit te breken vond ik minder erg. Echte zure schijt en pis putlucht. Oh shit, dat was jij toch niet, Taart? nog wat pegels voor zo’n Bentley radio opgestreken?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN