More

  RECENTE POSTS

  Plop En Nootjes Klaar? Live Webcast Van De Lancering Van De SpaceX’s Falcon 9 Raket

  Plop en nootjes klaar? Mooi zo, want om 12.00 uur vanmiddag is via deze live webcast de lancering van SpaceX’s Falcon 9 raket te zien. Deze raket zal het Dragon ruimteschip richting het International Space Station sturen. SpaceX is een commercieel ruimtevaartbedrijf dat wordt bestiert door Elon Musk, u ongetwijfeld ook wel bekend als CEO van Tesla Motors, fabrikant van volledig elektrische auto’s die momenteel in grote getale de Nederlandse wegen bevolken (althans, in de randstad). Dat is overigens niet het enige wat deze lancering bijzonder maakt. De Falcon 9 raket is namelijk deels herbruikbaar (net als het Dragon ruimteschip overigens). De eerste trap zal na gebruik op een ponton (een Drone Spaceport zoals ze het bij SpaceX noemen) in de Atlantische Oceaan landen. Dat is best spannend dus! Of het allemaal gaat lukken zullen we vanaf 12.00 uur via deze webcast gaan zien.
  Update: Lancering nu om 12.20 en hier de live stream.
  Update: Lancering uitgesteld wegens technische problemen. Nieuwe lancering op zijn vroegst komende vrijdag 9 januari.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hangmat
  Lid
  06/01/2015 - 11:14 11:14

  Nondeju! Spannend! Maar om 12 uur precies staat mijn koppie soep klaar in de kantine. De twijfel slaat toe hier. Twee uur streamen in de baas zijn tijd is ook aanlokkelijk

  Je_suis_Pie
  Lid
  06/01/2015 - 12:25 12:25

  boy, that escalated quickly.

  Xloph
  06/01/2015 - 20:58 20:58

  Gaat lekker met de plop- en notenindustrie met al die uitgestelde lanceringen de laatste tijd.
  Maar ik geniet me toch wel echt suf met al dat ruimtevaartnieuws de laatste tijd. Niet alleen gaan we dit jaar de eerste close-up beelden van Ceres en Pluto/Charon krijgen, maar er is weer een heuse ruimterace onstaan tussen de VS, China en India, met commerciële partijen die allerlei gekke nieuwe dingen doen als bonus.
  *koopt aandelen plop en nootjes*

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN