More

  RECENTE POSTS

  Plasterk zet vraagtekens bij zomerreces parlement

  Ronald Plasterk noemt dinsdagochtend het zomerreces van het parlement ‘gek’. De minister van Binnenlandse Zaken verwijst naar werkend Nederland, dat volgens hem het goede voorbeeld geeft door gewoon door te knallen in Nederland.

  Vanaf begin juli is het parlement niet meer aanwezig in Den Haag en de Eerste en Tweede Kamer. Wegens het zomerreces ligt het land feitelijk op zijn gat.

  “regeren en wetgeven is paar maanden geen kerntaak van het parlement meer. Dat is toch gek?” twittert de minister met een verwijzing naar het  aanstaande zomerreces. “Werkend Nederland gaat wel door.”

  Kort seizoen

  Plasterk (PvdA) is niet de enige die zich uitlaat over het zomerreces van het parlement. EO-presentator Andries Knevel en columnist Hasna El Maroudi bespraken het onderwerp in de ochtenduitzending van Radio 1.

  El Maroudi gaf aan dat het seizoen veel te snel voorbij was. “Het was zeker weten te vroeg. Ik merkte dat ook al op de redactie. We hadden nog zo veel onderwerpen en thema’s waar we nog graag aandacht aan wilden besteden. Maar het is nu eenmaal zo, het is zo besloten.”

  Andries Knevel± “Met name in de maanden juni en half juli was er nog volop nieuws. De moeilijkste maand was vaak de maand augustus. Dat nu al wordt gestopt is extreem vroeg. Ik vind het heel jammer want het land is in de zomer niet opeens af.”

  D66-kamerlid Kees Verhoeven stelt in het Vragenuurtje vragen over de kwestie aan Minister President Mark Rutte.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN