More

  RECENTE POSTS

  Plasterk gaat geldstromen hacken voor de overheidsboekhouding

  Minister Plasterk. Onze favoriete privacyschender gaat weer eens lopen hacken. Ja, niet zelf natuurlijk. Dat moeten anderen voor hem gaan doen. Want op 9 september is er een ‘hackaton’ onder de naam ‘Accountability Hack‘.

  De beschrijving van deze hack kunnen we integraal overnemen.

  Een hackathon om geldstromen en prestaties van de overheid in kaart te brengen.

  Dat was het. Meer informatie staat er niet op de site, behalve dan dat het georganiseerd wordt door de Algemene Rekenkamer, ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Financiën en Infrastructuur en Milieu, Centraal Bureau voor de Statistiek en Open State Foundation.

  Nou kan het aan ons liggen, maar als er gehackt gaat worden op initiatief van de overheid, zouden we toch graag een beetje duidelijk hebben wat dat precies inhoudt. De geldstromen van de overheid zijn nogal een breed begrip, namelijk, en daar hebben we allemaal mee te maken. Echter, van de van de betrokken overheidsinstanties heeft alleen de Algemene Rekenkamer informatie op de website. Voor zover je het informatie kunt noemen, dan.

  Er is wel Nance: het idee lijkt over te zijn gewaaid uit de UK waar het ‘hacken’ voornamelijk blijkt te bestaan uit het combineren van open datasets. Als dat voor de Nederlandse editie ook geldt is daar uiteraard niets mis mee. Maar zeg dat dan, in plaats van zo geheimzinnig een website met drie zinnen en een countdown te lanceren. Het gaat toch om accountability?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN