More

  RECENTE POSTS

  Planktonfoto’s van Ryo Minemizu

  Ryo Minemizu is een Japanse fotograaf die zich heeft gespecialiseerd in het fotograferen van plankton.

  Hij begon ooit als duikinstructeur en besloot op een gegeven moment dat onderwaterfotografie veel interessanter was. En dan met name het fotograferen van plankton en vislarven. Inmiddels, zo’n 20.000 duiken later, heeft hij een portfolio waar je u tegen zegt.

  Larve van een driepootvis

  Om zijn onderwaterfoto’s te kunnen maken ontwikkelde hij een speciaal frame met stroboscopen om zijn camera heen. Door een geavanceerde manier van belichting en camera-instelling kan hij focussen op de minuscule beestjes zonder dat de kleinere zwevende deeltjes in het water belicht worden. Hij gebruikt daarvoor een combinatie van een EOS 60D and Canon EF50mm F2.5 compacte macrolens. De minimum brandpuntsafstand is 23 centimeter en dit is ook gelijk de ideale afstand om de wezentjes goed op beeld te krijgen. Een pdf met meer technische info voor de liefhebbers vindt u hier.

  INON X-2 voor de EOS60D behuizing en een S-2000 strobe gecombineerd met een Snoot Set voor de S-2000. Stick Arm Float S en Mega Float Arms

  Ryo is gespecialiseerd in Black Water Dives, oftewel nachtduiken. Bij deze duiken gebruikt hij speciale RGBlue LEDlampen die de kleuren van het plankton mooi naar voren brengen. Om het milieu niet te veel te belasten stelt hij de lampen in op 1500 lumen en blijft hij nooit langer dan 1 dag op dezelfde plek.

  Als u de komende tijd toevallig in Japan bent dan kunt u zijn foto’s in het echt bekijken. Onder de noemer ‘Jewels In The Night Sea, zijn er de komende maand twee exposities van zijn werk in de Canon Gallery in Nagoya en Osaka. Mocht u dat nou niet echt in de buurt vinden, dan kunt u hieronder alvast een voorproefje bekijken. Nog veel meer planktonfoto’s vindt u op zijn site.

  Larve van een gestreepte zeepvis
  Larve van een diepzeekrab
  Hyperiidea op een Nausithoekwal
  Larve van een Liopropoma
  Larve van een Hoplichthys
  Larve van een Eikelworm
  Larve van een Paralepididae
  Larve van een Pleurobranchaea
  Larve van de krabbensoort Eplumula phalangium
  Larve van een poetsgarnaal
  Larve van een zeeslak
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN