More

  RECENTE POSTS

  Phonehouse en MediaMarkt roekeloos met persoonlijke gegevens Nederlanders

  Ja, het is voor de verandering niet de overheid die gruwelijk hard faalt maar good old Mediamarkt. Wat blijkt, in de “social setting” van hun winkels staat de klant gewoon naast de medewerker van The Phonehouse de popupstore van The Phonehouse die achter z’n computer e.e.a. regelt, abonnementje hier, toestelletje daar en ook stukje service naar de klanten toe. Het geklungel varieert van een Post-it op de monitor met het nieuwe wachtwoord tot een Excelfile met ALLE wachtwoorden van de telecompartijen in Nederland waarmee toegang te krijgen is tot zo ongeveer alle klantgegevens op de systemen van die partijen.

  En dat Excelbestand staat gewoon doorlopend open op de PC die niet met een wachtwoord beschermd is als er geen medewerker bij staat, dus je zou iedere handeling uit kunnen halen met de gegevens van alle klanten van die telecompartijen, door, zegmaar, een foto te nemen. Die rommel staat daar gewoon op pallets klaar om gekocht te worden naast die PC.

  Nu was het gelukkig een ethische hakkert en niet een bende Russische, euhm, ondernemerts, dus die liet de betrokken partijen weten wat hij ontdekte. The Phonehouse negeerde hem volledig, de MediaMarkt bedreigde hem met legale stapjes en alleen KPN stuurde hem een T-shirt op. Om vervolgens al z’n aanbevelingen in te voeren, want die zagen ook prima in dat ze liepen te prutsen en te knoeien bij de MediaMarkt.

  Het ontluisterende verhaal van Sijmen Ruwhof lees je in het Engelands hier. Zelf testen of de MediaMarkt bij u in de buurt het iets boeit? Check hier voor de dichtstbijzijnde ElektroAldi.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  08/12/2015 - 22:31 22:31

  Maar laat de Aldi toch met rust! Die hebben niets te maken met het gepruts van Dozensmijters-R-Us. Bovendien zijn die wel goedkoop, iets wat MM alleen is met aanbiedingen. Ook heb ik bij de Aldi nog nooit mijn tas in een locker hoeven doen omdat ze iedereen zien als potentiële dief.

  Bismarck
  09/12/2015 - 14:40 14:40

  Zijn dat trouwens de Mediamarkt uniformen? Misschien toch eens een keer gaan kijken daar dan.

  trackback
  03/07/2017 - 21:14 21:14

  […] Retecool.nl […]

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN