More

  RECENTE POSTS

  Nieuwe burgemeester Den Haag stopte discriminatiezaak politie in doofpot

  De kersverse nieuwe burgemeester van Den Haag gaat al een tijdje mee in de VVD-gelederen, dus als je gaat kijken naar wat ze deed voor ze Jozias van Aartsen in de voetsporen treed, ben je niet heel verbaasd.

  Zo werd Krikke ooit voor een bijbaantje van 25 uur per jaar bijna 17.000 euro betaald. Voor die functie (RvT van de RDW) werd ze aangesteld door Melanie Schultz. Bij het Scheepvaartsmuseum werd ze in een brandbrief die leidde tot haar vertrek als volgt omschreven:

  Krikke was “directief, intimiderend en ‘eigenstandig’”. Maar belangrijker nog: volgens de Raad van Toezicht zou ze zich nauwelijks voorbereiden op overleg en “vooraf gestuurde stukken niet lezen”.

  Volgens de Volkskrant functioneert zij als burgemeester het liefst achter de schermen en buiten schot. Vanuit de volksvertegenwoordiging komt het beklag dat ze “blijkbaar veel achter de schermen” doet. Op die manier vervangt ze snel een politiechef, maar regelt ze ook voor zichzelf dat ze slechts 10 uur werkloos was na haar burgemeesterschap in Arnhem. Een dag later ging ze voor de gemeente Amsterdam aan de slag. Mocht u ondernemer zijn en zich afvragen hoe dat zo snel kan, terwijl u toch echt voor elke overheidsklus door een papiermolen moet? Dan kunt u daar rustig iets van vinden, wij kunnen er niets zinnigs over zeggen.

  Maar niet alleen ondernemers zouden vraagtekens kunnen zetten bij haar verleden als burgemeester en netwerker. In 2005 moest Krikke omgaan met een klacht wegens discriminatie bij de politie. Er volgde een onderzoek en vier officiële klachten. Hoewel Krikke excuses aan de klagers aanbood, werden de klachten ongegrond verklaard. Het door Bureau Interne Zaken geadviseerde vervolgonderzoek bleef uit. Krikke ontkende dat er sprake is van institutionele discriminatie, iets wat ruim 10 jaar later zelfs de leiding van de politie wél toe heeft gegeven. Of ze daarvan geleerd heeft? We zullen het zien, maar wij gokken op een conflictmijdend burgemeesterschap dat vooral achter de schermen plaats gaat vinden.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN