More

  RECENTE POSTS

  Panzer rollen richtung Ostfront!

  Met al dat geherdenk van de slachtoffers van voorbije oorlogen en het vieren van de vrijheid om auto´s te kopen zou je bijna vergeten dat Europa op de rand van een volgende balanceert: het oost-westfront in Oekraine wordt met de dag heter. Tientallen pro-russische Oekraieners in Odessa verbrandden levend toen het door hen bezette vakbondsgebouw met molotov-cocktails in brand werd gezet. Het oostelijke Slavjansk is omsingeld door het regeringsleger en de minister van Defensie roept om de zoveel dagen dat het grote offensief om de stad te “bevrijden” is begonnen. Verder komen er onbevestigde berichten de redactiekommandobunker binnen dat Nederlandse APC´s van het type CV90 bij Wenen op goederentreinen richting het oosten zijn gezien. Waarschijnlijk gaat het hier om de 13e Gemechaniseerde Brigade uit Oirschot die “op NAVO-oefening” was/is? in Hongarije. Er zijn de laatste tijd opvallend veel “oefeningen” in de landen grenzend aan Oekraine. Helpt alufolie eigenlijk tegen nucleaire straling?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  24 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  24 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  05/05/2014 - 15:08 15:08

  Gisteren riepen we nog “nooit meer oorlog”.
  Oom Piet had gelijk: nooit bestaat niet.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  05/05/2014 - 15:14 15:14

  Laat Loonstein het maar niet horen, iets anders gedenken op 4 mei dan wat is voorgeschreven, Xaderp!
  Vandaag mag je weer helemaal los op Oekraïne.

  Niet dat ik me daar gisteren ook maar 1 seconde iets van heb aangetrokken, maar dat weet Loonstein niet.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  05/05/2014 - 16:09 16:09

  Alufolie helpt prima tegen alfa straling en een beetje tegen bèta straling.
  Tegen Gammastralen kun je beter een loden hoedje vouwen, (zelfde vouwtechniek, beetje harder drukken op de vouwen).
  Vooralsnog denk ik dat de kans dat je dan sterft aan loodvergiftiging nog altijd groter is, dan dat je sterft aan de gevolgen van een uit de hand gelopen Oekraïne crisis.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  05/05/2014 - 16:41 16:41

  Dat dan weer wel…

  gronk
  gronk
  05/05/2014 - 20:02 20:02

  Ik begreep van elders dat dat pand door pro-russische activisten in de hens is gezet. Boontje komt om z’n loontje, zeg maar. En het is ook we grappig dat ‘an ukranian recruitment center came under attack when ukranian troops ignored a deadline to leave’. (1m30 in het door je geinclude video’tje). Moet je eens voorstellen dat een stel kutmarokkaantjes het politiebureau van de Bijlmer binnenlopen en tegen ze zeggen ‘dat als ze binnen 24 uur niet pleite zijn ze nog wat gaan meemaken’.

  Hendrik ten Zuyden
  Hendrik ten Zuyden
  05/05/2014 - 20:20 20:20

  Weet je, Xaderp, ik ben niet eens voor of tegen je meer. Ik vind het gewoon grappig welke woordenschat je gebruikt en welke feiten je wel/niet meeneemt. Daarnaast boeit het mij ook hoe anders deze pots is dan de voorgaande paar potsen. In deze pots lijk je het minder belangrijk te vinden om de EU en het westen voor halve garen uit te schelden, omdat het gelijk nu toch meer aan jouw kant lijkt te staan, dankzij Odessa en Slavjansk.

  De zin “Deze actie is een heel duidelijke provocatie” is bijvoorbeeld een typisch voorbeeld van Putin-speak, vrij naar het Slavische “Provokace”, zoals bijvoorbeeld gebezigd door de heren vrijwilligers in de Krim, zoals hier te zien in een leuk Olaf Koens-filmpje. maar eigenlijk van oorlogshitserij in het algemeen. Dit is intrigerend, omdat je in je vorige stukje nog meer pro-vrede leek te zijn.

  Dat je “bevrijden” tussen aanhalingstekens plaatst snap ik vanuit jouw standpunt wel, maar feit is, dat we niet weten wat de mensen in Slavjansk nu eigenlijk echt willen. Is het bevrijden? Is het aanvallen? Ik weet hiet niet. Niemand vraagt het de bevolking namelijk.

  De opmerking over de oefeningen is ook lichtelijk intrigerend, omdat je wel de oefeningen van NATO bondgenoten meeneemt in je linkjes, maar voor de eenvoud vergeet om die van de Russen erbij te zetten.

  Niet dat dat het conflict ook maar enigszins minder gevaarlijk maakt. Ik ben het helemaal met je eens dat we een probleem gaan krijgen als dit conflict nog verder uit de klauwen gaat lopen. Ik vrees alleen dat het zometeen de schuld van zowel “onze EU overlords” als “ome Putin” is als dit uit de hand escaleert. En nee, Alufoil beschermt niet tegen straling. Lood wel. Of enorme ladingen beton. Dus misschien vanaf nu maar allemaal de bunker in? Of natuurlijk Loden hoedjes vouwen.

  Trouwens, is Moxnews.com jouw enige bron van informatie qua youtube linkjes? Het valt me op dat elke keer als jij een filmpje potst, dat die gasten er dan hun banner onder plakken. Dat kan geen toeval zijn… *gaat zelf ook maar eens een rol alufoil opzoeken*

  Jack Random
  Jack Random
  05/05/2014 - 20:21 20:21

  Ik heb gisteravond nadrukkelijk de Oekrainse soldaten, politieagenten, overheidspersoneel en burgers herdacht die hun leven verloren hebben in de strijd tegen de door Putin geregisseerde ‘opstand’ van zogenaamde pro-Russische ‘burgers’. So there.

  Hendrik ten Zuyden
  Hendrik ten Zuyden
  05/05/2014 - 20:39 20:39

  De reden dat ik persoonlijk denk dat het zowel de schuld van “ome Putin” als van “onze EU overlords” is, is omdat opvallend genoeg de EU in al haar megalomanie het maar niet voor elkaar krijgt om een eenduidige lijn neer te zetten qua Oekraiene, en -mede daarom- de NATO het grootste deel van de BuZa lijn noodgedwongen opzet. Dat, en de tomeloze naiviteit van sommige heren ministers in de EU die dachten dat je met een stukje dialoog “ome Putin” wel even van het annexeren van de Krim af zou kunnen houden.

  Bismarck
  05/05/2014 - 21:54 21:54

  Grappig zo’n blogpost over het “Ostfront”, precies op de dag dat Xaderp wettelijk de bak in zou gaan als ie een aluhoedjespost over het Ostfront geschreven had in Rusland.

  wout
  wout
  05/05/2014 - 22:17 22:17

  De kans is volgens mij het grootst dat het allemaal met een sisser afloopt. Wat dat betreft ben ik dus vergelijkbaar met dat hondje, als het toch wel serieus wordt. Wat ik me nou afvraag, is wat zo iemand als xaderp, die de dreiging van een nucleaire oorlog kennelijk heel serieus neemt, nou doet om niet als dat hondje te zijn. Heeft ie 50 kilo bonen en mud aardappelen naast een doosje kaarsen staan in de kruipkelder? Post ie vanaf Tahiti? Of is het gewoon paniek om de paniek en brandt ie straks net zo hard als de non-believers? Wat heb je nou in godesnaam aan al die (mis)informatie, als je er niet naar handelt?

  Weirdoinventor
  Lid
  06/05/2014 - 01:08 01:08

  Een aluminium hoedje werkt prima tegen straling, als het ontwerp maar zo is dat er genoeg water in blijft staan, liefst een laag van een meter ofzo. Maar al die “oefeningen” van beide kanten zijn inderdaad erg grappig, en al die burgers die in Russische uniformen rondsluipen of spontaan militaire voertuigen en RPG’s te voorschijn toveren natuurlijk ook. Als er nou nog wat minder doden bij vielen konden we er echt om lachen.

  Mij valt het vooral op hoeveel gewelddadiger de protesten nu zijn ten opzichte van de vorige ronde. Niet dat er toen niet zat smerigs gebeurde, maar in de regel was het toch barricades van brandende autobanden VS waterkanonnen en rubber kogels. (Voor zover ik heb meegekregen, maar ik haal dan ook al mijn nieuw van comedy sites: http://www.cracked.com/article_20937_6-insane-things-you-learn-overthrowing-your-own-government_p2.html.) Dat is nu wel anders blijkbaar. Ben benieuwd hoe het los gaat na de volgende machtswisseling.

  Weirdoinventor
  Lid
  06/05/2014 - 01:12 01:12

  (Oké, tot aan het einde, toen vielen er een hoop doden, maar dat was dan ook aan het einde, en daar lijken we nu nog lang niet te zijn.)

  Jack Random
  Jack Random
  06/05/2014 - 08:53 08:53

  Waarom voegt xaderp eigenlijk niet de daad bij het woord, net als die jihadistische Syrie-gangers? Gewoon, meevechten met de door Rusland geleverde, gesteunde en bewapende separatisten tegen de wrede Westerse onderdrukkers.. Daar zou ik, net als oud-generaal Van Uhm, dan wel weer respect voor hebben. Een potsje schrijven met wat youtube-links kan iedereen vanuit zijn luie stoel…. Neem eens wat meer risico voor waar je voor staat!

  Jack Random
  Jack Random
  06/05/2014 - 11:30 11:30

  “In juli gaan 11 Westerse landen waaronder de VS EEN MILITAIRE OEFENING HOUDEN IN OEKRAINE.

  Nu hebben we een datum voor WO III.”

  Topzomer dus, eerst het WK voetbal tot half juli, en gelijk daarna het WK oorlog. Zou het Duitsland lukken om de dubbel te behalen? Ik heb er zin in.

  Weirdoinventor
  Lid
  06/05/2014 - 12:12 12:12

  Was het de bedoeling dat WOIII en genoeg bewijs dezelfde link zijn?

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  06/05/2014 - 12:51 12:51

  Kut, ik had in juli met vakantie willen gaan. Dat laat ik maar. Ik sla wel plop en nootjes in om het WK WOIII live te volgen voor de treurbuis. Welke zender heeft de rechten trouwens gekocht, is dat al een beetje bekend?

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  06/05/2014 - 17:20 17:20

  Want…?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN