More

  RECENTE POSTS

  Over de Doden niets dan Feiten

  Afgelopen week overleed Scott Weiland. Iedereen en zijn moeder deed RIP voor de nabestaanden, natuurlijk en de ene prijzende lofrede overtrof de andere. Alleen, net zoals bij al die andere getormenteerde artiesten werd er een belangrijk ding vergeten. Scott was ziek.

  Niet alleen door de drugs maar met name in zijn hoofd, waardoor hij waarschijnlijk ook makkelijker aan die drugs en aandacht ging dan als dat niet het geval was geweest. Waar vaak overheen wordt gekeken is dat er mensen zijn die daar last van hebben. In dit geval zijn de ex en de twee kinderen van Weiland die in een pittig stuk in Rolling Stone precies verwoorden wat de consequenties zijn van het in stand houden van zeer getalenteerde, maar zieke mensen. Metafysisch zou je jezelf zelfs af kunnen vragen of je als muziekliefhebber niet juist bijdraagt aan het in stand houden van dit gedrag als je de Sex, Drugs en Rock & Roll blijft verheerlijken als het grootste goed. Jezelf naar de klote helpen is in mijn ogen niet rebels: helemaal niet als je daarmee ook nog eens de mensen die het dichts bij je staan daarin meesleept of kwetst. In de breedste zin worden door ons allen iemands kwaliteiten “gebruikt” om te kunnen omgaan met zijn / of haar mindere punten. Het is echter een ander verhaal als het een vergoelijking gaat worden voor de veelvoud aan slechte eigenschappen omdat iemand nou eenmaal zo’n talent is. Om met de woorden van Mary Forsberg te spreken “Don’t glorify this tragedy” want daar heeft ze helemaal gelijk in.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wout
  wout
  08/12/2015 - 16:11 16:11

  Rock&Roll meets Middle Age

  Xloph
  08/12/2015 - 19:55 19:55

  ‘Ziek’ in de zin dat hij zich niet voldoende kon aanpassen aan de wereld, ja.
  Maar toch zal hij geestelijk een voller leven hebben geleid dan al die lui die graag naar SBS kijken, stemmen voor de Gouden Loekie, geloven dat andere mensen die niet geloven in een Man met een Baard voor eeuwig naar de Hel gaan (en ook zeker weten dat wanneer bepaalde woorden niet met een hoofdletter geschreven worden, de schrijver ook naar de Hel gaat), graag met een stoere auto met 80+ km/h door de bebouwde kom rijden, vogels houden in een kooi, Europa niet kunnen aanwijzen op een wereldkaart, het leuk vinden om Cobra-bommen af te steken met oudjaar en de rest van het jaar zogenaamd grappig bedoelde opmerkingen te maken over de eventuele explosiviteit van een Marokkaanse collega, hun Witte Trappist kopen bij de Aldi, ‘etc.’ aan het eind van een zin schrijven die ze niet af kunnen maken, hun McD.-afval uit het raam van hun Golf GTI gooien tijdens het rijden of zelfs op het parkeerterrein van de McD. waar ze betreffend verpakkingsmateriaal hebben verkregen en waar McD. zelfs nog zo attent is geweest afvalbakken op autoraamhoogte te plaatsen binnen een straal van 3 meter van de parkeerplaats waar de Golf GTI op staat, een Facebook-account hebben, denken dat IS/ISIS/ISLE/Daesh is te verslaan door Westerse inmenging, denken dat de eredivisie nog een relevante competitie is of dat sport überhaupt belangrijk is, Botox laten inspuiten, wijzend op hun Bijbel zonder tranen zeggen dat zondag de Heilige Rustdag is, etc.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN