More

  RECENTE POSTS

  Oprutten

  Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, hij brengt ons verkiezingen, ik zie de Pvda al gaan. Het gaat niet goed met de PvdA. De kiezer wil maar niet geloven dat het afbreken van de verzorgingsstaat heel erg sterk en sociaal is. In januari is er weer een nieuw rondje verzorgingsstaat-slopen en vlak daarna zijn er de altijd erg populaire provinciale statenverkiezingen. Bij de PvdA weten ze nu al dat de VVD niet afgerekend zal worden op het beleid van Jetta Looprek en Martin van Rijn.
  Het PvdA-verhaal is alleen uit te leggen als die man net zo lang tegen je aan blijft lullen tot je alles toegeeft om maar van ‘m af te komen. Er worden nare verhalen gelekt naar de media, vertrouwelingen verlaten de zinkende schuit, Saar is bij ‘m weg, de Friese afdeling stelt voor door te gaan onder een wat verhullende naam en man van het volk Adri Duivesteijn – overigens de man aan wie het volk die enorme huurverhogingen te danken heeft – zegt op TV dat de kloof met de burger zo groot is geworden. Alsof Adri burgers kent!
  Dus zit Samsom nu te bietsen om kruimeltjes bij de VVD, maar die hebben ook zitten rekenen. Samsom gaat gewoon dik verliezen in maart en dat is dan einde Samsom plus een gedecimeerde inbreng van de salonsocialisten in de Eerste Kamer. En willen ze dat voorkomen? Die banen gaan er niet komen, de verzorgingsstaat is afgebroken, de PvdA heeft zichzelf de vernieling in gereden en met hervorming van het belastingstelsel valt voor de VVD niks te winnen. Tijd om de stekker eruit te trekken.

  Denkt u overigens niet dat ze dat bij de PvdA nou zo erg vinden. Welnee. De partijtop wordt volledig gevormd door heel erg sociaal begane eh… miljonairs. Echt mensen die arbeiders kennen. De rest van het partijkader zit bomvol 50-plussers die met bijeengescharreld vermogen, vriendjes en wachtgeld echt niet door hoeven tot hun 68e. Dus geheel op z’n babybooms mag de hele zaak achter hun rug lekker in elkaar flikkeren. U krijgt de groeten van Erik Staal.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  15 REACTIES

  15 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  03/10/2014 - 11:09 11:09

  bietsen = iets kleins lenen
  bietsen != zeuren

  RoHS
  RoHS
  03/10/2014 - 11:28 11:28

  Van Samsom’s gelul dat het PvdA verhaal moeilijk uit te leggen is, wordt ik ook zo moe. Lekker een beetje doen of het niet aan je afbraak beleid ligt, maar de mensen begrijpen het niet. De tyfus voor je,
  We begrijpen het prima. Dit beleid is niet om de burger te dienen, maar kiepert alleen maar nog meer publiek geld in private zakken. staat wel tegen over dat je als burger wel steeds minder rechten overhoud, want private partijen en zo.
  We hebben wel door dat het huidige beleid zaken enkel duurder en slechter maakt, en terug draaien moeilijk tot onmogenlijk wordt. En als er ergens eens wat geld dreigt over te blijven is de PVVDA er als de kippen bij om dit bij de burger uit de zak te houden, want dat is niet de bedoeling. Ja ik heb het over dat ziekenhuizen de winst aan aandeelhouders mag uitkeren.
  Dat waren wij de burger vroeger, en dan betaalde je minder zorg premie. nu blijft die in het meest gunstige geval gelijk en wat over de emmer klotst wordt opgevangen door mensen die vriendje op de juiste plaats hebben.
  Ja leg eens uit Samsom!

  Jack Random
  Jack Random
  03/10/2014 - 12:13 12:13

  Het treurige is dat na Rutte II er gewoon een Rutte III komt, met de VVD en een willekeurige combinatie van volstrekt onderling inwisselbare partijen als CDA, PVV,GL, D66, 50PLUS, CU en SGP, tot er 76+ zetels zijn binnengeharkt. Daarna gaat het neo-liberale beleid gewoon door..

  G. de Vader
  Gast
  03/10/2014 - 12:13 12:13

  Nou ROHS, heb je even een middag? Waarschijnlijk komt Samsom dan met een gloedvol doch langdradig betoog dat hij in ruil voor deze concessie iets anders voor elkaar heeft gekregen, bijvoorbeeld dat de maximale huurverhoging maar 6,5% bedraagt in plaats van 8%. Of dat oma toch nog één keer in de maand iemand van de thuiszorg een uurtje over de vloer krijgt. Nou, blij?

  Jack Random
  Jack Random
  03/10/2014 - 12:15 12:15

  Oh, en de PvdA hoort in dat rijtje natuurlijk ook thuis, maar die zal bij Rutte III wel in de oppositie belanden, waar ze weer lekker kunnen doen alsof zij het heel anders gedaan zouden hebben, en zo weer groter terug komen bij een verkiezing die na Rutte III komt.

  Pendletoncils
  Pendletoncils
  03/10/2014 - 12:24 12:24

  Ik vroeg me al af waar de Gdv oppositie-post bleef.

  G. de Vader
  Gast
  03/10/2014 - 12:27 12:27

  Ik verbaas me ook wel eens over de opmerkelijke continuïteit in beleid, ongeacht de samnstelling van het kabinet. Dat kan op twee manieren verklaard worden.
  – De dictaten uit Europa laten weinig ruimte meer voor eigen beleid.
  – de PvdA voert in de regering een snoeirechts beleid omdat ze regeringsdeelname belangrijker vindt dan de wensen van haar achterban.
  Kies maar.

  Incator
  Incator
  03/10/2014 - 13:22 13:22

  Toch wat meer ons best doen om de VVD-top wat meer af te schilderen als de graaiers die ze zijn, ipv min of meer ‘fatsoendelijke liberalen’.

  PvdA is makkelijk schieten, en ja, ze verdienen het gedecimeerd te worden en 1 zetel te krijgen ergens rechts achter in de hoek, maar de VVD is gewoon openlijk vijandig aan medemenselijkheid (simpele slogan: “meer voor ons en fuck de rest”) en misschien moeten we dat toch ook een beetje gaan benadrukken. Ook al als tegenwicht aan de ‘verdeel-en-heers’-tactiek die zo effectief werkt.

  RoHS
  RoHS
  03/10/2014 - 14:32 14:32

  Het treurige is dat de oppositie feitenlijk alleen nog bestaat uit de SP.
  D66, CDA, GL, cu, 50+, en SGP zijn zoal JR al opmertkt zich al in het volgende kabinet aan het inlikken (Aan de PVV brand nemand zijn vingers meer) En dan houden we als enige partij met meer dan 2 zetels, de SP over om een serieus tegengeluid te laten horen.Hoe de neuk is het mogelijk! We hebben een zeer onpopulair kabinet, maar uit angst de zetels in een volgend kabinet te missen gaan ook de partijen waar je nog iets van redelijkheid van had mogen verwachten (GL,CU in minder mate D66, CDA) mee in dit afbraak beleid.
  Overigens heeft ook de PvdA hier voor een heel groot deel schuld aan, door de SP altijd buiten de bood te houden. Hierdoor maakt de PvdA een sterk links blok onmogenlijk.
  .
  De PvdA is als de dood dat als de SP ooit aan de macht komt en dat het gewoon goed gaat, en Nederland niet meteen veranderd in een sosialistiche heilstaat. Want als de SP tot regeren in staat blijkt, kan de PvdA definitief inpakken.
  Doordat de SP buiten de bood wordt gehouden, de PVV en 50+ besmette ruzie partijen zijn, wordt de politiek gegijzeld door neoliberale zakkevullers.

  G. de Vader
  Gast
  04/10/2014 - 08:58 08:58

  ik moet nog zien of Samsom het gaat trekken tot de volgende verkiezingen. Het zou mij niet verbazen als hij eruit stapt.

  RoHS
  RoHS
  04/10/2014 - 10:11 10:11

  @G, zou best kunnen, Samsom is voor de PvdA wat Verhagen was voor het CDA was.

  G. de Vader
  Gast
  04/10/2014 - 10:21 10:21

  Intern staat hij steeds meer op een eiland, extern is hij een lachertje met een geloofwaardigheidsprobleem. Steeds weer boze zaaltjes proberen te sussen schept weinig voldoening. Z’n vertrouwelingen geven er de brui aan omdat niemand er nog in gelooft en de hypotheek ook betaald moet worden. Privé kan ik het niet helemaal overzien, maar echtscheiding + nieuwe vlam die naar Brussel vertrekt klinkt ook als een zooitje. Er zit een grens aan wat je van een mens mag verwachten. Gegokt en verloren.

  Incator
  Incator
  04/10/2014 - 11:56 11:56
  Rapschel
  Rapschel
  04/10/2014 - 12:26 12:26

  Wat ik op zich wel erg knap van de VVD vind is dat ze bij hun slogan “meer voor ons en fuck de rest” niet definiëren wie bij de “ons” hoort en en wie bij de “rest” en dat bijna iedereen er maar automatisch vanuit gaat dat hij of zij “ons” is terwijl de realiteit precies het tegenovergestelde is.

  Illuminatus Magnus
  04/10/2014 - 13:11 13:11

  Ja, Samsom stapt op in maart, dat ligt wel in de lijn der verwachtingen. Misschien zit er wel een baantje bij de EU in voor ‘m? Wink wink, nudge nudge, say no more, say no more?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN