More

  RECENTE POSTS

  Openbaar Ministerie heeft schijt aan rechters

  Het openbaar ministerie heeft niet zoveel met rechters. Die zitten maar in de weg en kunnen bepaalde plannetjes danig in het honderd laten lopen.

  Zoals een vooropgezet plannetje met Volkert van der Graaf en de Telegraaf. Zoals inmiddels bekend is, heeft de advocaat van Volkert van der Graaf Telegraaf fotograaf Ferry de Kok benaderd om een foto in de krant van wakker Nederland te laten verschijnen. Om er voor te zorgen dat hij zijn mediaverbod niet schond en dus niet terug in de bak hoefde, werd het OM gevraagd of dit cool was. En het OM had daar dus blijkbaar geen enkel probleem mee, maar vergat wel even de reclassering in te lichten.

  Het OM is op 16 juni 2014 door een van de advocaten van Van der G. in kennis gesteld van het feit dat er een foto werd gemaakt. Het OM heeft inhoudelijk beoordeeld of hier sprake zou zijn van een overtreding van het opgelegde mediaverbod. Daarvan was volgens het OM geen sprake.

  Okay… Eerst een paar dagen je kaken stijf op elkaar houden en de reclassering niet inlichten. Om vervolgens pas zodra de shit storm een beetje is gaan liggen, een heel kort persberichtje er uit poepen.

  Hiermee gaat het Openbaar Ministerie letterlijk op de stoel van de rechter zitten en heeft dus schijt aan de Nederlandse rechtsgang. Want het is niet aan het Openbaar Ministerie of Volkert het mediaverbod overtreedt, dat is aan de reclassering en de rechter. Oh ja, foto van Volkert van der Graaf is © Ferry de Kok.

  Instant Update: Zowel de reclassering als Brandpunt Reporter zijn over de zeik.

  Instant Update: Oeh, dat wordt een fittie. Volgens van der Steur was de reclassering WEL op de hoogte.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  valve
  valve
  22/09/2015 - 14:40 14:40

  In de uitspraak van de Rechtbank Den Haag (ECLI:NL:RBDHA:2014:9411) staat dat Van Der Graaf bij het Openbaar Ministerie, afdeling Centrale Voorziening v.i., mediaverzoeken ter goedkeuring moet voorleggen. De rechter heeft dus de beslissingsbevoegdheid (of mediacontact wel of niet is toegestaan) bij het OM gelegd.

  Ik stoor me meer aan Brandpunt dat op de plek van de rechter is gaan zitten en voor ons heeft bepaald dat VdG z’n mediaverbod heeft overtreden…

  Bismarck
  Antwoord aan  valve
  22/09/2015 - 14:48 14:48

  En aan de politici die (blijkbaar zonder volledige informatie) ook al op de stoel van de rechter zaten en hun oordeel klaar hadden.

  E.R. Deoz
  22/09/2015 - 14:42 14:42

  Als ik het goed begrijp valt De Telegraaf dus niet onder de media volgens het OM. Mag je die dan nog wel gebruiken als basis van Kamervragen? Greet komt zo flink in de problemen dankzij de linkse elite bij het OM.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN