More

  RECENTE POSTS

  Opeens heb je het: je wordt buschauffeur

  De NS heeft spitstechnisch gezien nogal problemen met het voor de reiziger aangenaam houden van haar dienstverlening. Daar moeten oplossingen voor komen en daar zijn ze dus nu keihard aan aan het werken.

  Bijvoorbeeld op het traject Castricum-Amsterdam Sloterdijk. Stukje van 20 minuten met de trein maar dat zit blijkbaar nogal eens bamvol. En dat is irritant, want als de trein vol zit kan het dat je er niet in kan en kom je dus te laat en sowieso is vervoerd worden terwijl je de okselharen van je medepassagier kunt tellen omdat je ernou eenmaal zo dicht op moet staan kut.

  Dus hebben ze bij NS de endlösung bedacht: een bus[pdf]. Die bus gaat rijden van Castricum via tussengelegen stations naar Amsterdam Sloterdijk en doet daar 70 minuten over. NS zegt daar zelf over.

  Deze bussen moeten de drukte in de trein op dit traject voor reizigers verlichten en zorgen dat iedereen op tijd op de plaats van bestemming is.

  Er gaan 5 treinen per uur dus je moet er bij een stuk of 4 niet naar binnen hebben gekund wil je sneller zijn als je die bus pakt. Onze voorspelling is dat dit een gigantisch succes gaat worden. Ow. Wacht. Toch niet.

  Volgens verslaggever Roel Pauw komt dat omdat de treinen vandaag helemaal niet zo vol zitten. Volgens ons is er gewoon geen hond die in de spits met de trein naar zijn werk moet die zin en tijd heeft om 3,5 keer zo lang in een bus te gaan zitten zodat-ie niet in de trein hoeft te staan. Dat heb je in principe zo uitgerekend, maar laat dat nou ook niet de sterkste kant van het spoorbedrijf zijn.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  22/02/2016 - 20:38 20:38

  Ja ho, die 20 minuten is ZONDER vertraging he. De bus wint dus.

  behanger
  Beheerder
  22/02/2016 - 20:44 20:44

  Castricum is ook de schuld van Geenstijl.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN