More

  RECENTE POSTS

  Op bezoek bij de lokale politiek: het gastenboek van Lijst van der Does

  Oh happy happy joy joy, niet alleen HHM zangers zweren nog bij een relikwie uit de vorige eeuw: het gastenboek, maar ook de lokale politiek is er niet vanaf te rammen. Daarom gaan we eens lekker de polletiek in met onze gastenboekbezoeken.

  Voor deze eerste aflevering “op bezoek bij de lokale politiek” spoeden wij ons naar het pittoreske Woerden. Zoals elke totaal nietszeggende mid-size gemeente in Nederland heeft ook Woerden één of meerdere lokale splinterpartijtjes. En één van die partijen heet Lijst van der Does. Uiteraard onnodig om te vermelden dat de naamgever van deze lijst tevens fractievoorzitter is: Oud politieagent Jaap van der Does.

  En zoals het bij elke lokale splinterpartij hoort, bestaat ook het verkiezingsprogramma van Lijst van der Does uit open deuren. Ik kan ze stuk voor stuk benoemen, maar zelf een stukje grasduinen door het verkiezingsprogramma is prima te doen. Het programma is namelijk zo kort dat zelfs de PVV haast zoiets heeft van “Also, also, also”.

  Rita, ben jij dat?

  Ondanks dat sommige fractieleden er uit zien als kabouter Prikkeprak, is het niet eenvoudig om een politieke kleur aan Lijst van der Does te geven, want zoals ze zelf zeggen:

  LIJSTVANDERDOES NIET LINKS OF RECHTS maar Recht door Zee

  Waar hebben we dat ook alweer eerder gehoord? Ach ja, bij dat andere politieke succes, Rita Verdonk. En we weten allemaal wat er met tante Rita is gebeurd.

  Hulptroepen

  Daarom is het nu zaak dat we Lijst van der Does een beetje gaan helpen. Hoe? Hoor ik jullie vragen. Nou, heel simpel, we gaan het verkiezingsprogramma een beetje aankleden door in het gastenboek de dames en heren van Lijst van der Does te voorzien van allerhande tips op het gebied van de lokale polletiek. Op wat voor manier? Dat mag je helemaal zelf weten. Je kan het tekstueel doen, maar ook afbeeldingen zijn van harte welkom in het gastenboek van Lijst van der Does.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ketsman
  21/09/2017 - 15:26 15:26

  Interne memo:
  comment image
  comment image

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN