More

  RECENTE POSTS

  Onderzoeken die de OVV wel en niet deed

  Vorige week bleek in ene een deel van de Zuidas van Amsterdam blank (nee, Quinsy, ge moe oew bakkes houden) te staan door een gesprongen waterleiding. Dat leverde nogal een chaos op en als je in ene patienten van het VUmc moet gaan evacueren omdat water nou eenmaal niet te managen valt (wat onze Koning daar dan ook van moge vinden), dan kan je toch wel spreken van een lichtelijk risico in termen van veiligheid. Toch besloot de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) om geen onderzoek naar de gesprongen leiding te doen. “Ook komt er geen onderzoek naar de manier waarop de leiding (geen /seth, red.) van het VUmc deze crisis heeft aangepakt”, meldt de ANP-kopiepastastagiaire van nu.nl.

  Reden om je af te vragen wat dan eigenlijk iets is waar de OVV wel wat van vindt en waar ze dus onderzoek naar gaan doen. We namen eens een kijkje.

  Wel onderzoek: Schade naar aanleiding van een treinbotsing

  Kedeng, kedeng…  kedeng, kebeng! De OVV doet onderzoek naar de schade (nee, niet de oorzaak want die lijkt nogal op een al bekend ongeval) van een treinbotsing. Kijk, dat treinen botsen, dat is nou eenmaal zo. Dagelijkse kost. De NS en Prorail zijn incompetente prutsers en de commissarissen zijn te druk bezig met Europese investeerders om zich daar druk over te maken, dus wat doe je dan als er dan treinen tegen elkaar aanrijden? Nou, dan ga je onderzoeken waarom er schade is ontstaan. Logisch, toch?

  Wel onderzoek: Zelfmoordasielzoeker

  Hier bij de redactie staan we niet bepaald te juichen als er weer eens een gezonken schip met vluchtelingen voor honderden doden zorgt. Dat mag inmiddels wel bekend zijn. Zelfmoord is trouwens ook niet iets om vrolijk van te worden. Helaas komt dat echter onder alle lagen van de bevolking voor en dat is zeer triest. Bij het schrijven van dit artikel bleek: De OVV doet op basis van een zelfmoord onderzoek naar de veiligheid van asielzoekers. Okey, dan. Volgende week verwachten we een onderzoek naar de veiligheid van bekende kunstenaars in Nederland.

  Wel onderzoek: Fietsers

  Fietsers. U weet wel: die haveloze horde randdebielen op wielen die zich door de hoofd- en menige andere stad wurmen alsof verkeer een spelfout is en niet een gevaarlijk principe waar spelregels aanzitten die je potentieel je leven kunnen kosten. Fietsers, dus, en daar krijgen we er steeds meer van. Gek genoeg raken die ook vaker betrokken bij ongelukken, wat je natuurlijk niet verwacht nadat je vandaag voor de 14e keer deze week (en het is pas dinsdag) uitgeweken bent voor een elektrische bakfietsrijder die zonder problemen de binnenbocht neemt. Maar daar doet het OVV dus ook onderzoek naar. Als u inmiddels een ‘je verwacht het niet’ conclusie voelt aankomen: u bent niet de enige. Maar de OVV is naast onderzoeksraad blijkbaar ook een tease and denial-expert want hoewel de conclusie van dit rapport in het voorjaar uit had moeten komen, gaat dat nu ergens in de loop van 2016 gebeuren.

  Wel onderzoek: Vliegtuig crasht niet

  Als je een blikje Red Bull op het dak van je auto laat staan is het doorgaans niet zo’n heel groot probleem om daarna weg te rijden. Goed, je bent een blikje Red Bull kwijt en als het echt kut is zit er misschien een krasje in de lak, maar het levert niet zo’n heel groot veiligheidsrisico op. Zo niet als je een mat op de motorkap van je vliegtuig laat liggen: dat is wel een dingetje. Op zeker moment gebeurde dat ook en, jawel, de mat vloog van de kap af en raakte de propeller. Propeller stuk, dus besloot de piloot dat het wellicht niet zo’n heel goed idee was om op te stijgen. Hij brak de start af, en daarmee was het gevaar afgewend. Desalniettemin deed ook hier de OVV wel onderzoek naar.

  Geen onderzoek: Dode en 11 gewonden bij een omgevallen hoogwerker

  Naast dat je dus rustig meerdere straten rondom een ziekenhuis blank kan zetten, is het omvallen van een hoogwerker ook geen enkele reden om een onderzoek in te stellen, ook al raakten daarbij dan wel 11 mensen, waaronder 8 kinderen gewond. En ging er iemand dood. Verkennend onderzoekje, hoogwerker deed al jaren (zonder vergunning) mee en stond misschien instabiel waardoor hij omviel. Nou, weten we dat ook weer.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN