More

  RECENTE POSTS

  Onder Vuur? Deel Je Helm Maar!

  Verbazing vanmorgen alom. Aanvankelijk dachten we dat we te maken hadden met een bericht van De Speld: “Militair Op Missie Moet Helm Andere Soldaat delen”. Lachen alom! Humor! Toen keken we wat beter.

  Want het blijkt helaas geen grap. Op zijn Hollandsch heeft Defensie in al haar onmetelijke wijsheid besloten dat het geld voor goed materiaal dat nu naar slecht materiaal gaat (Vliegende Container) ergens vandaan moet komen. Krijgt de Landmacht eindelijk ‘fatsoenlijke” kleding, blijkt dat er voor de 45.400 basispakketten maar 22.500 helmen zijn. Redenatie: “Niet elke functie heeft een helm nodig”. Pardon? U zei?

  Precies! Al die achterhoederidders komen toch nooit in contact met de vijand dus hebben toch helemaal geen helm nodig? Ik bedoel: de vijand kijkt natuurlijk eerst goed of het wel om een gevechtsfunctie gaat waarop geschoten moet worden. Zo van: “Ho, wacht, staakt het vuren! Dat lijkt mij een kok! NIEMAND schiet op de kok, ook al maakt deze legervoedsel!!” Aldus de OPFOR. Nou kan de kok in kwestie nog een pot op zijn hoofd zetten maar de monteur van de Genie kan dat niet. En hoe hadden ze het in gedachte als een Nederlandse compound onder vuur komt te liggen? Steeds afwisselen met je buddy? “Mag ik de helm nu, jij hebt hem al een minuut op!”

  Je loopt altijd risico als soldaat. Want je bent allereerst soldaat en dan pas je functie. Iets wat de Amerikaanse Mariniers wel goed begrepen: “Every Marine is a rifleman first”. Zo niet in Nederland: het land van middelmatige kruideniersmentaliteit. Bezuinigen op de persoonlijke veiligheid van je mensen: Lima Bravo, aldus Defensie. Maar wacht!! Waarom zou je hier stoppen? Volgens mij kunnen ze dan ook best een wapen delen! Scheelt ook weer munitie en hoef je maar één keer “pinda” te roepen! Ik ga het gewoon zeggen: Hennis, je bent een onge-lofe-lijke prutsminister. In plaats van dit soort zaken goed te keuren, zou je eigenlijk alleen nog maar “Wetsvoorstel, wetsvoorstel!” in de Kamer moeten mogen roepen. Zonder deze daadwerkelijk in te dienen, ja.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  15/08/2016 - 15:55 15:55

  Wanneer is de laatste keer geweest dat Nederland 22.500 soldaten tegelijk naar oorlogsgebied uitzond? 1949?

  Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
  Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
  Gast
  15/08/2016 - 16:32 16:32

  wat Bismark zecht.

  straks willen ze allemaal ook nog een vuurwapen.

  rubbw, professionele onruststokert
  16/08/2016 - 09:06 09:06

  Ik krijg hier wel het “Colijn – Gaat u maar rustig slapen gevoel” bij.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN