More

  RECENTE POSTS

  OMG Je Gaat Nooit Geloven Hoeveel Airstrikes De VS In Irak Gaat Doen Na De Onthoofding Van James Foley

  Ja, precies: 14! Veertien! VEERTIEN! Hoeveel? 14!
  14

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  TheStef
  21/08/2014 - 13:50 13:50

  14 met deze, zou wel eens zoden aan de dijk kunnen zetten:

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  21/08/2014 - 14:56 14:56

  @TheStef
  Dat is exact was ze nu niet moeten doen. Bommentapijten hebben een averechts effect.
  Die paar duizend IS strijders zijn verdeeld over een enorm gebied en opereren in groepjes.

  Je zult ze individueel uit moeten schakelen of als er meerdere in een voertuig zitten (en er zijn geen omstanders in de buurt) kun je ervoor kiezen daar een granaat op af te schieten.
  Maar geen collateral damage, graag. Als je dat niet doet uit morele gronden (Amerikanos hebben niet zoveel normen en waarden) doe het dan omdat het gewoon stom is nieuwe radicalen te kweken (want dat is exact wat je doet als je lomp bommen gaat gooien op een verder vreedzaam dorpje).

  Maar verder mag er van mij krachtig opgetreden worden. Anders dan in de Golfoorlog waar de Iraakse soldaat ook maar een gewone jongen was hebben we het hier over types die bewust voor IS gekozen hebben. Ze zien de wrede beelden, ze weten van verkrachtingen, vrouwenhandel en massamoord op onschuldigen en toch strijden ze verder.
  Nu kun je betogen dat ook deze gasten misleid zijn, maar het houdt een keer op. Wie niet ziet dat IS heel erg fout bezig is verdient niet beter dan uitgeschakeld te worden.

  SMATT
  SMATT
  22/08/2014 - 12:12 12:12

  Leuke redenatie Ploppo, zo vanuit de leunstoel.

  Vooral die ‘vrije’ keus van die perspectiefloze onopgeleide jongeren, die niet anders weten dan dat oorlog, onderdrukking en marteling bij het leven van alledag wonen. Die van acht jaar – nog oud in sommige gevallen – af aan hebben geleerd dat exorbitant geweld de manier is om problemen op te lossen.

  Ja. Tuurlijk is het tuig. Nee. denken dat zij eenzelfde soort vrije keus kennen als jij en ik, of als Nederlandsislamistische jihadcomboys is dom en kortzichtig.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN