More

  RECENTE POSTS

  Oh, haai!

  Haaien. Jake plukt ze met de blote klauwen uit het water om ze toe te brullen dat een beetje laveloos ronddobberen echt niet kan als er nog verschrikkelijk veel van die kutdolfijnen rond zwemmen. En lazert ze daarna met het nodige geweld weer in Poseidons vijver. Want zo rolt Jake dan ook wel weer.

  Voor de rest van ons ligt het een beetje anders tijdens de zomervakantie. Heb je net je kadaver op een strandstoel gehesen om ergens aan een leuk strand het lokale volkje te begluren. Zonnetje, verse glastube lokaal plop in de knuisten, Frau met een reisgids en wat zakgeld naar een plaatselijk marktje gestuurd en lekker loom van achter de zonnebril kijken wat voor vlees er in de kuip zit.

  Lokaal volkje.
  Dit is Sonja. Hoi Sonja

  Dan komt er altijd een moment dat je kloppende paalijzer even wil afblussen in het zilte nat. Want Frau komt zo terug en die is dat niet meer zo enorm gewoon; die kloppende erectie in je net iets te krap gekochte Wehkamp speedo. Ze zou zich dingen af gaan vragen, “nee, niets” gaan antwoorden op jouw vraag of er iets is en uiteindelijk zitten jullie zwijgend bij de lokale bistro boos een Caesar salade weg te bijten, om daarna enorm pissig een Dame- Blanche naar binnen te schoffelen. Dat moet je natuurlijk niet hebben. Dus hop, de zee in om het bloed dat Sonja naar je kutslachter heeft doen spoeden over de rest van je lichaam te verherdistribueren.

  Maar de haaien dan?!

  Oh, haai!
  Oh, haai!

  Daar zeg je zo wat! Want een beetje in je poten gebeten worden door een enorm boze bijtvis, dat moeten we dus niet willen met z’n allen. Gelukkig weten de wetenschapsboys van ocearch.org daar wel raad mee en zijn die enorm aan de slag gegaan met het vangen van haaien om met een enorme haak een GPS sticker in het beest te prikken. Want wetenschap. En wetenschap is super belangrijk natuurlijk.

  Wetenschap.
  Wetenschap.

  En omdat het internet het ooit nog eens helemaal gaat worden in de zomer van 2016, klappen ze dus meteen alle data over die haaien online. Lekker overzichtelijk op één kaart. Zodat jij kan zien of er ergens in de buurt van waar jij van plan bent het ruime sop te kiezen, zo’n engerd rondzwemt. Zo weten we bijvoorbeeld dat Makohaai Rizzilient op dit moment voor de kust van Portugal op zoek is naar iets om te snacken. En dat wetenschapshamerhaai Bill Nye af en toe over land zwemt. Evolutie!

  (De redactie van Retecool kan niet garanderen dat tijdens het schrijven van dit artikel geen dolfijnen verwond zijn of op brute wijze zijn omgekomen. Dat gaat zo in de natuur. Eten of gegeten worden bitches. Wen er aan.)

  MENEER DE GREEF heeft op deze plek vaak meningen. Met een hoofdletter M en vaak staat de GREEFLOCK ook nog eens VOL OPEN! We zijn werkelijk overal tegenwoordig, maar we zitten met name op Facebook. Daarnaast zijn wij heel erg veel dingen aan het retweeten op Twitter.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Wtrdk
  Lid
  05/04/2016 - 16:09 16:09

  Ik denk dat Rizzilient op dit moment in Póvoa de Varzim op de kade in stukjes wordt gehakt en verspreid wordt onder de lokale bevolking…

  Oh, en GREEF zonder CASPLOCKS? *huilt in verwarring*

  Bismarck
  05/04/2016 - 16:38 16:38

  “als er nog verschrikkelijk veel van die kutdolfijnen rond zwemmen”

  Haaien passen wel op met achter dolfijnen aanzitten, of anders kunnen ze het niet meer navertellen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN