More

  RECENTE POSTS

  Of u maar wel even bang wilt blijven

  Amsterdam is in gevaar! Dreiging! Verhoogd alertniveau! Er is een terroristische dreiging uit de geradicaliseerde huisvrouwen- aspergeboeren- dameskappers- terroristische hoek. Er bleken bommeldingen te zijn gedaan. Drie stuks. De laatste keer dat IS van te voren belde als er ergens een bom af moest gaan was exact nooit, maar de secretaresse van der van van van der Laan was naar het schijnt erg aangeslagen door de dreigtelefoontjes en dus is het dreigingsniveau opgekrikt naar ALGEHELE PANIEK ENDE LOCKDOWN! SOFORT!

  Overigens niet alleen in Amsterdam was er dreiging! Nee, ook in Frankrijk en Groot-Brittannië zijn dreigtelefoontjes binnengekomen. In het Verenigd Koninkrijk werden 18 scholen geëvacueerd. In Parijs vijf. Dinsdag werden er ook al zes scholen in Parijs geëvacueerd en maar liefst 14 (HOEVEEL?!) in Groot-Brittannië. Of dit nou allemaal nodig is? Wacht, we gaan even citeren.

  De Britse politie beschouwde de telefoontjes als vals alarm, maar nam toch geen risico en liet de bewuste scholen ontruimen. Duizenden leerlingen werden geëvacueerd.

  Wacht. Wat?

  De Britse politie beschouwde de telefoontjes als vals alarm, maar nam toch geen risico en liet de bewuste scholen ontruimen. Duizenden leerlingen werden geëvacueerd.

  Wat heeft dit dan nog voor nut? Het hele principe van een beetje een fatsoenlijk anti-terreur beleid is net zozeer om dit soort false positive meldingen tot een minimum te beperken als om daadwerkelijke aanslagen te voorkomen. Want anders kan iedere lamlul met een mobiel en het nummer van een openbare inrichtinginstelling de samenleving op elk gewenst moment stilleggen. Overigens is er op het gebied van voorkomen ook nieuws: een jihadstrijder van topniveau werd door beveiligers aangehouden. Hij was gewapend, verzette zich niet bij de aanhouding en z’n vrouw heeft sneller de benen genomen dan je Allahu Ackbar kan roepen op het station van Amsterdam. Doe dit overigens niet. Zeker niet als je ook nog een tas bij je hebt.

  Goed. Als we dan toch allemaal paniekerig gaan doen om de wat levendige fantasie van wat we misschien nog het beste nepterrorisme kunnen noemen, kan het dan op z’n minst een beetje leuk? Beetje laf een paar schooltjes ontruimen of lekker ongeïnspireerd een aanslag op Disneyland Parijs willen plegen (niet is uitgesloten dat de man zo meewerkend was omdat hij dan gewoon niet mee hoefde naar binnen). Nee, dan de lads down-under. Daar hebben ze tenminste terroristen die van wanten weten: SKIPPY!

  Meer angstzaaierij op Retecool? Dat kan! Zo wilde men in Frankrijk de rechtsstaat de oorlog verklaren, gaat de politie niet iedere computer hacken, en zijn terroristen schijtbakken. Allemaal.

  Verder is het ontzettend indicatief van radicaliserende denkbeelden als u ons nog niet op facebook heeft gelikt en op twitter beter volgt dan de AIVD zelf (en geloof ons, die volgen…), dus zou u er goed aan doen om daar gauw verandering in te brengen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  28/01/2016 - 21:50 21:50

  Die kangaroe is dan wel weer de bom.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN