More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: Samenwerken voor uw eigen veiligheid

  Dat het samenwerkingsverdrag voordelen heeft voor Oekraïne mag inmiddels wel duidelijk zijn, maar wist u dat het ook belangrijk is voor uw eigen veiligheid? Als er in België een klein incident is met betrekking tot een kerncentrale gaat onze minister daar hoogstpersoonlijk op inspectie, maar we weten uit de vorige eeuw hoeveel effect een probleem met een kerncentrale in Oekraïne kan hebben.

  Nu wil het geval dat Oekraïne nogal afhankelijk is van kernenergie maar absoluut niet aan internationale regelgeving voldoet. De grootste kerncentrale van Europa staat in Oekraine en die werd in 2014 twee keer stilgelegd wegens technische mankementen. Tevens werd op 200 kilometer van de gevechten nucleair afval onveilig opgeslagen.

  Als dat soort dingen misgaan konden de gevolgen wel eens heel ernstig zijn en kernrampen hebben verdacht weinig op met lijntjes op een kaart. Die walsen gewoon over grenzen heen en houden dan geen enkele rekening met uw stopwoord, ook al is dat stopwoord “keihard NEE”. Het is dus van groot belang dat we kernenergie in Oekraïne veilig krijgen. Ook daar voorziet het samenwerkingsverdrag in. Artikel 342 stelt: “Deze samenwerking is gericht op een hoog niveau van nucleaire veiligheid en een schoon en vreedzaam gebruik van kernenergie.”

  Dus als u er niet op zit te wachten dat uw kinderen misschien kanker krijgen omdat we te beroerd waren samen te werken met een staat die niet aan ons plaatje van perfectie voldoet, weet u wat u moet stemmen. Ugh. Wij hebben gezegd.

  Alweer een referendumpots? Ja. OMDAT we daar subsidie voor krijgen HET KAN! Al onze referendumartikelen vindt u hier. Even wat anders lezen? Dat kan ook. Zo kunt u hier lezen hoe Geert Calimero een sprintje voor z’n geld geeft. Of anders waarom Dominee in Ruste honden moordwapens vindt. Sociaal met ons doen? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook. Niet omdat het moet, maar…. fuck dat, gewoon doen.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN