More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: Omdat IKEA geen zin in omkøpen heeft

  Goed, goed, we realiseren ons dat dit onderwerp zo vlak na de 2e Paasdag enigszins gevoelig ligt, maar we moeten het even met u hebben over IKEA. Nee, niet dat wanstaltige interieur met die o, zo handige expeditkast waar die beeldige roze mandjes zo lekker dingen in opbergen en dat er dan nog een vakje ruimte over is voor 2 matroesjka’s.

  Dat moet u maar zelf weten. Als u zich over 5 jaar afvraagt waarom uw vrienden niet meer op de koffie komen kunnen wij er ook niets meer aan doen. Maar daar gaat het dus even niet over.

  Dat de timing van dit bericht ongeveer net zo gepast is als momenteel adverteren met last-minute knalprijzen naar Brussel heeft er alles mee te maken dat dat referendum ook niet op zich laat wachten tot uw tere zieltje er enigszins van hersteld is van de jaarlijkse verplichte trip tussen de banken, de kinderkamers, de keuken (die u weliswaar net 3 jaar terug vervangen hebt – maar ja ze hebben nu zulke handige kastjes. En kijk die kleurtjes eens!)

  Om vanuit de keuken door te lopen naar het restaurant en toch nog even iets naar binnen te werken waarvan u toch zeker hoopt dat een eventuele Ikea-keuken niet de oorzaak is, want dan komt-ie er zeker niet in. Trouwens, nu het voorjaar is gaat u straks zeker en vast aan de tuin werken en we hebben bij de kapper gelezen dat de Ikea nu ook tuinmeubelen heeft. Een gewaarschuwd man telt voor twee.

  Maar daar ging het dus niet om, want het ging even niet om u en uw Ikea-trauma. Sommige landen hebben namelijk helemaal geen Ikea. De arme kindertjes in Oekraïne zouden een moord doen voor een lelijke Billy-kast. Dat komt namelijk omdat Ikea geen zin heeft in de Oekraïense bureaucratie. Dat komt dus van een bedrijf dat er geen enkel probleem mee heeft om met een gemeente 4 jaar te onderhandelen over 5 jaar extra bedenktijd, nadat er al een vestigingsovereenkomst was gesloten. Maar dan hebben we het over bureaucratie van het incompetente soort. In Oekraïne gaat het om het corrupte soort, waarbij de regels zo gedraaid worden dat alleen met behulp van omkoping iets geregeld kan worden. En daar voelt het bedrijf niet zoveel voor. Wij trouwens ook niet en daarom vinden we het prima dat in het kader van het samenwerkingsverdrag er iets ondernomen wordt tegen corruptie.

  Het resultaat van de Ikea-boycøt is dat men in Oekraïne nu uit wanhoop maar Ikea-meubilair is gaan smokkelen. Daar denkt u nou nooit aan, he, als u met 3 jengelende kinderen en de frau in de rij voor de kassa staat met een kastje dat niemand echt nodig heeft (maar het stond zo mooi in de showroom) dat u straks verdomme nog in elkaar mag gaan zetten ook. Nou, dan weet u dat voor de volgende keer: er zijn mensen die de wet overtreden om zo’n ding te bemachtigen. Keihard zout in de wonden. Zoiets onmenselijks zou niemand moeten hoeven. Alleen daarom al: stem voor.

  Alweer een referendumpots?! Ja. Duh. We zijn voor samenwerken! Taya trouwens ook. Verder zijn we uiterst behulpzaam, bijvoorbeeld als u (in de Ikea) op 2e Paasdag uit moet leggen dat Pasen eigenlijk een soort The Walking Dead is, maar dan avant-le-lettre. Ons “Je bent zelf een Billy-kast” toeroepen kan op Twitter, handleidingen van een doe-het-zelf referendum voorstellen mag ook op Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN