More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: News Roundup 4 april 2016

  Tot het referendum op 6 april aanstaande begint Retecool de dag met de Referendum News Roundup.

  Kim Holland en Achmed Akkabi blij met Oekraïnereferendum

  Verschillende bekende Hagenaars hebben zich al uitgelaten over het Oekraïne-referendum van komende woensdag. Zo ook pornoactrice Kim Holland en acteur Achmed Akkabi die beiden in Nieuwe Revu aan het woord komen.

  Bron: Den Haag FM

  ‘Wegblijven bij een referendum is nooit een goed idee’

  “Gisteren heb ik besloten om woensdag toch te gaan stemmen bij het referendum”, zegt Michiel, terwijl hij leunt op een kinderwagen. Hij is vandaag naar de Dam in Amsterdam gekomen, waar het platform StemVoor demonstreert voor het associatieverdrag met Oekraïne. Er zijn enkele honderden mensen op afgekomen.  Michiel heeft een duidelijke reden om voor het verdrag te stemmen. “Ik ben een bi-man met een Oekraïense vriendin. Ik heb heel nare ervaringen met de homofobie in de Oost-Europese cultuur. Dit referendum zie ik als een mooie manier om daar iets aan te kunnen doen.”

  Bron: NOS

  #Bruslog: Een uitstekende reality-check met VMBO-leerlingen over het referendum

  Nederland werd afgelopen week doodgegooid met bijeenkomsten en debatten over Oekraïne. Het probleem van al die bijeenkomsten laat zich raden: ze trekken een politiek betrokken publiek wat interesse heeft in het referendum. Dat publiek is volstrekt niet representatief voor de bredere bevolking die op 6 april mag stemmen. De vraag is of er veel bijeenkomsten bestaan die zich aan dit probleem onttrekken en waar we wel alledaagse reacties op het Oekraïne-referendum kunnen peilen.

  Bron: TPO

  Ja-stemmers referendum betogen op de Dam

  Voorstanders van het samenwerkingsverdrag met Oekraïne hebben vandaag op de Dam in Amsterdam een manifestatie gehouden. Aankomende woensdag is het referendum over dat verdrag.  Volgens NOS-verslaggever Edwin van den Berg was de opkomst aan het begin manifestatie niet zo groot maar liep het aantal betogers op tot 300 aan het einde van de bijeenkomst. Er waren vooral mensen die verbonden zijn aan politieke partijen. Ook waren er een aantal tegendemonstraties op de Dam.  De manifestatie werd gepresenteerd door de van oorsprong Oekraïense actrice Victoria Koblenko. Ook aanwezig waren de ministers Hennis, Koenders, VNO-NCW-voorzitter Hans Boer en de politici Halbe Zijlstra (VVD), Jesse Klaver (GroenLinks), Hans Spekman (PvdA), Sybrand Buma (CDA) en Alexander Pechtold (D66).

  Bron: NOS

  De Helderse raad over het referendum

  We mogen woensdag weer naar de stembus. Niet voor de Tweede Kamer, provincie of gemeenteraad, maar voor een referendum over de Associatieovereenkomst tussen de EU en de Oekraïne. We mogen kiezen uit ‘voor’ of ‘tegen’ en bij een opkomst van tenminste dertig procent is het referendum geldig. Of de politiek iets doet met de uitslag is vraag twee, want het betreft hier een raadgevend referendum. DHA vroeg de leden van de gemeenteraad of ze gaan stemmen en of het dan een voor of een tegen wordt en waarom?

  Bron: Den Helder Actueel

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald! Ehhh… Daar zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendumposts hier. Daarnaast zijn wij van Retecool natuurlijk ook super behulpzaam. Zo weten wij bijvoorbeeld precies wat je moet doen als je de messias bent. Want dat overkomt iedereen wel eens, zeker op goede vrijdag. En tenslotte vinden het heel leuk als u ons volgt op Twitter en de moeder liket op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN