More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: News Roundup 24 maart 2016

  Tot het referendum op 6 april aanstaande begint Retecool de dag met de Referendum News Roundup.

  Eén stembureau per kern in Maasdriel bij referendum

  KERKDRIEL – De gemeente Maasdriel volstaat bij het raadgevend referendum over de Associatieovereenkomst met Oekraïne op woensdag 6 april met negen stembureaus. Dat zijn er vier minder dan bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.
  “Gezien de verwachte opkomst is één stembureau per kern voldoende”, aldus de gemeente. “De stembureaus in de verzorgingshuizen zijn wel gebleven, zodat mensen die minder mobiel zijn ook kunnen stemmen.” Zaltbommel heeft 6 april zestien locaties beschikbaar waar gestemd kan worden. Evenveel als in 2014. Er zijn twee wijzigingen ten opzichte van toen: locatie Cambium is locatie De Schans geworden en de school in Brakel is locatie Huis Brakel geworden.
  Bron: Brabants Dagblad

  Het Oekraïne referendum: is een referendum over het het associatie-verdrag eigenlijk wel een goed idee?

  U mag op 6 april naar de stembus om uw mening te geven over het associatie-verdrag met Oekraïne. Tot die tijd houden we u op de hoogte in onze wekelijkse rubriek over het referendum.
  Vandaag is Rob de Wijk te gast, deskundige op het gebied van internationale betrekkingen en veiligheidszaken. Hij is tegen dit referendum. Hij gaat in debat met onze vaste referendum-watcher Eric Smit die van mening is dat dit referendum juist een feest voor de democratie is.
  Bron: NPO Radio1

  Stembureaus open voor referendum over Oekraïne

  DEN HAAG – Weet u al dat u op 6 april weer mag gaan stemmen? En waarover?
  Iedereen van 18 jaar en ouder mag op die dag in een raadgevend referendum zijn stem uitbrengen over het associatieakkoord van de Europese Unie (EU) met Oekraïne.
  De kans is groot dat u nog maar weinig heeft gehoord over het referendum en het akkoord. ,,Zonde, want dit akkoord brengt meer handel voor Nederland en meer democratie in Oekraïne”, zegt minister Bert Koenders (foto) van Buitenlandse Zaken. ,,Het referendum is een mooie kans uw mening te geven over een belangrijk onderwerp.”
  Bron: De Feanster

  Stembureau in Deventer station tijdens referendum

  Er komt een stembureau in het Deventer centraal station voor het aanstaande Oekraïne-referendum. De gemeente Deventer wil het de kiezer zo makkelijker maken om te stemmen.
  Dat meldt Deventer Centraal. Over de exacte plaats van het stembureau binnen het station wordt nog gesproken met de NS.
  Het besluit komt voort uit de vraag vanuit verschillende kiezers na de vorige Tweede Kamer-verkiezingen. Destijds werd geopperd een stembureau in of dicht bij het NS-station te realiseren.
  Bron: Nu.nl

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald! Ehhh… Daar zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendumposts hier. Daarnaast zijn wij van Retecool natuurlijk ook super behulpzaam. Zo weten wij bijvoorbeeld precies wat je moet doen als je de messias bent. Want dat overkomt iedereen wel eens. En tenslotte vinden het heel leuk als u ons volgt op Twitter en de moeder liket op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN