More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: News Roundup 23 maart 2016

  Tot het referendum op 6 april aanstaande begint Retecool de dag met de Referendum News Roundup.

  “Leuk zo’n referendum, zolang er geen hoge opkomst is”

  In een WhatsApp-groep waarin ik bivakkeer plaatste een vrouw, 30, universitair opgeleid en goede baan, een foto van haar stempas met de begeleidende tekst ‘Had hier dus echt nog nooooit wat over gehoord…’.  Onder een fors deel van de bevolking leeft het referendum niet – ondanks de 450.000 handtekeningen die nodig waren om het af te dwingen. Daarnaast vallen er bij het referendum zelf een hoop vraagtekens te zetten. Gaat dit over een associatieovereenkomst of is het een stemming over Europa? Over voor of tegen de EU, Nexit of niet? Of is het een algemene uiting van onvrede, van wantrouwen tegen de politiek als geheel?

  Bron: HP/de Tijd

  Raadslid Janssen (Papendrecht) wil meer stembureaus referendum

  Het Papendrechtse gemeenteraadslid Arno Janssen roept het college van burgemeester en wethouders op om meer stembureaus te openen tijdens het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne.  Tijdens reguliere verkiezingen zijn normaliter 17 stembureaus in bedrijf in het dijkdorp, een maand geleden meldde de gemeente dat het er dit keer 15 zouden zijn. ,,Maar inmiddels vernemen wij dat er slechts 13 stembureaus open zullen zijn. Dat is bijna een kwart minder dan tijdens voorgaande verkiezingen,” aldus Janssen (Papendrechts Algemeen Belang), die de gemeente waarschuwt het ‘democratisch recht niet te bruuskeren’. ,,Het stemrecht is een democratisch recht dat zonder meer moet kunnen worden uitgeoefend.”

  Bron: De Gelderlander

  Tweede Kamerleden bij debat Oekraïne-referendum in Hooglandse Kerk in Leiden

  D66-kamerlid Kees Verhoeven en SP-kamerlid Renske Leijten zijn dinsdagavond om 20.00 uur in de Hooglandse Kerk in debat gegaan over het Oekraïneverdrag.  Het studentendebat is georganiseerd door de Plaatselijke Kamer van Verenigingen, Augustinus, A. L. S. V. Quintus, de Leiden Debating Union, de SPIL en de HSVL.

  Bron: nu.nl

  Klaas Jan Osinga over referendum: Oekraïne heeft amper nog goede boeren

  Waarom geeft LTO geen advies voor boeren en tuinders, wat te stemmen bij het referendum? ‘Onze leden kunnen prima zelf een oordeel vormen. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van de factsheet, dat we hebben opgesteld om de leden te informeren over de inhoud van het verdrag, zodat ze zelf een goede afweging kunnen maken.’

  Bron: Boerenbusiness.nl

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald! Ehhh… Daar zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendumposts hier. Daarnaast zijn wij van Retecool natuurlijk ook super behulpzaam. Zo weten wij bijvoorbeeld precies wat je moet doen als je wakker wordt in een morsige hotelkamer in Kiev. Want dat overkomt iedereen wel eens. En tenslotte vinden het heel leuk als u ons volgt op Twitter en de moeder liket op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wout
  wout
  23/03/2016 - 10:39 10:39

  Het vraagt een terroristische aanslag of twee om de Retecools van dat monomane Oekraïne-gepijp af te komen. Kap maar hoor, die €5000,- is ruim verdiend, zij het in de vorm van een recompensatie voor de dalende bezoekersaantallen (als reaguursels daar een goede indicator voor zijn).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN