More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: News Roundup 2 april 2016

  Tot het referendum op 6 april aanstaande begint Retecool de dag met de Referendum News Roundup.

  Amerika mengt zich in Nederlands referendum: Welvaart stijgt door verdrag

  Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zich vanavond gemengd in het debat over het Nederlandse referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Tijdens een persconferentie zei het State Department dat een verdrag voor meer welvaart zorgt.

  Bron: RTL nieuws

  NOS weigert opkomst referendum te melden

  Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken begrijpt niet waarom de NOS bij deze verkiezingen geen onderzoek laat doen naar tussentijdse opkomstpercentages van referendum over het handelsverdrag met Oekraïne. Eerder meldde de omroep dat het geen opkomstpercentages wil brengen, omdat het de gedrag van de kiezer niet wil beïnvloeden

  Bron: Elsevier.nl

  „SGP-jongeren peilt opkomst bij referendum Oekraïne”

  SGP-jongeren is van plan om tijdens het referendum van volgende week woensdag over het EU-associatieverdrag met Oekraïne zelf de tussenstanden te peilen.

  Bron: Refdag.nl

  Initiatiefnemers referendum: Oekraïne kan ons niets schelen

  “Oekraïne kan ons natuurlijk niets schelen”, zegt Arjan van Dixhoorn, voorzitter van het Burgercomité EU in een interview met NRC Next. Het is op dit moment niet mogelijk om een referendum te organiseren over een Nederlands vertrek uit de Europese Unie. “Daarom grijpen wij alle mogelijkheden aan om de relatie tussen Nederland en de EU onder spanning te zetten”, aldus Van Dixhoorn.

  Bron: NOS.nl

  ‘Raadgevend referendum leidt tot verwarring’

  ‘Als mensen niet weten waar ze precies op moeten stemmen, dan neemt het vertrouwen van burgers in de politiek niet toe’, waarschuwt de directeur. De onduidelijkheid over de uitslag van het referendum, draagt volgens Putters evenmin bij aan het vertrouwen in de politiek. ‘De ene partij vindt dat je de uitslag van het referendum moet overnemen, maar de regering zegt: laten we de uitslag afwachten.’

  Bron: Radio1.nl

  U zond in… ‘Zeker kon je geen andere referendum onderwerpen verzinnen’

  Je zou haast denken: iemand heeft geprobeerd om met Google Translate een Oekraïens verhaal te vertalen naar het Nederlands. Goed verhaal lui! Lekker kort ook! Mooie Godwin trouwens!

  Bron: TPO

  Alles wat je moet weten over het Oekraïne-referendum op 6 april

  Maar wat staat er nou precies in dat verdrag? En wat zijn daar de gevolgen van? Op deze en nog zestien andere vragen geeft NRC antwoord.

  Bron: NRC

  Referendum gaat over deel verdrag met Oekraïne

  Stel dat Nederland ‘nee’ stemt in het referendum over het associatieakkoord van de EU met Oekraïne. En stel dat er ook sprake is van een minimumopkomst van 30%. Dan is het aan de regering om een wetsvoorstel in te dienen bij de Staten-Generaal waarmee de goedkeuringswet voor het associatieakkoord wordt ingetrokken. En daarna is het aan de wetgever om te besluiten. Die wet hoeft dus niet aangenomen te worden, maar gelet op uitlatingen van vele politieke partijen die destijds voor de goedkeuringswet hebben gestemd, zal de uitslag van het referendum wel gevolgd gaan worden. Kennelijk ook als er een lage opkomst is, zij het van minimaal 30%, en een krappe meerderheid.

  Bron: FD

  In het nieuws: wordt referendum Oekraïne misbruikt?

  De initiatiefnemers van het raadgevende referendum hebben toegegeven dat het ze niet te doen is om het associatieverdrag met Oekraïne. Dat hebben drie leden van de initiatiefgroep burgercomité EU gezegd in een gesprek met NRC.

  Bron: Radio1.nl

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald! Ehhh… Daar zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendumposts hier. Daarnaast zijn wij van Retecool natuurlijk ook super behulpzaam. Zo weten wij bijvoorbeeld precies wat je moet doen als je de messias bent. Want dat overkomt iedereen wel eens, zeker op goede vrijdag. En tenslotte vinden het heel leuk als u ons volgt op Twitter en de moeder liket op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN