More

  RECENTE POSTS

  Oekraine referendum: Het Atoomverdrag

  Hé, dat referendum, daar zou Retecool nou eens wat meer over moeten schrijven. Said nobody in March 2016. Dus, ter compensatie, gaan we een stukje verdieping in plaats van verbreding aanbieden. Op het atoomvlak van het verdrag.

  De officiële naam van het tractatenblad waarop het associatieverdrag vermeld staat luidt: Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie en haar lidstaten, enerzijds, en Oekraïne, anderzijds. Met een shitload bijlagen, protocollen, gezamenlijke verklaring en slotakten uiteraard.
  Over het handelsgedeelte is aardig veel informatie te vinden, maar wat nu precies het atoomonderdeel wil bewerkstelligen is nog niet helemaal duidelijk. Tot nu dan, want de documentatie- en onderzoekscentrum kernenergie, Laka heeft dit tot de bodem voor ons uitgezocht.

  Het Associatieverdrag gaat, naast een heleboel andere zaken, ook over samenwerking op het gebied van nucleaire veiligheid, kernenergie en de Tsjernobyl-erfenis. Het is 30 jaar geleden dat de opzichter van de Oekraïense kernreactor de befaamde woorden uitsprak “Rood lampje? Rood lampje? Ik heb NU lunch!” om vervolgens grote delen van Europa radioactief te besmetten. We hadden daar op jouw Retecool al specifiek aandacht aan besteed, maar verder uitdiepen stond nog op de agenda. Maar waarom het wiel opnieuw uitvinden? Daarom brengt milieuorganisatie Laka een krant uit die de aandacht op de nucleaire aspecten van het verdrag vestigt. Op hun site is die krant te downloaden die gemaakt is in samenwerking met Oekrainse milieuorganisaties waarin alles staat wat je moet weten over atoom- en kernenrgie in de Oekraine. Let wel, de krant kostte 49.150 eypo’s, dus geef hem wel even goed de aandacht!

  Oh, en aangezien ze u als Retecoollezer een warm hart toedragen, ze hebben ook nog een spelletje. De juiste antwoorden graag in de comments, die maken allemaal kans op een geheel verzorgde reaguurdersOMGWTFBBQ!

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald! Ehhh… Daar zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendumposts hier. Daarnaast zijn wij van Retecool natuurlijk ook super behulpzaam. Zo weten wij bijvoorbeeld precies wat je moet doen als je opeens Adolf Hitler blijkt te zijn geworden. En tenslotte vinden het heel leuk als u ons volgt op Twitter en de moeder liket op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN