More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne referendum: 7 dingen die u nog niet wist over Oekraïne

  Oekraine. We snappen het. Het land is ver weg, u bent er niet heel erg bekend mee  en dat is eng. Reden voor ons om een paar leuke feitjes op een rij te zetten over Oekraïne. Ter lering en vermaak en omdat bekend bemind maakt.

  1. Letterfetish

  De meeste woorden in de Oekrainse taal beginnen met 3,14 п. De meest-gebruikte letter van het alfabet is o. ф en г worden het minst gebruikt.

  2. Gershwin

  Summertime, and the living is easy…

  De jazz-klassieker geschreven door George Gershwin was geïnspireerd op een Oekraïens slaapliedje.

  3. Eten

  Dat ze in Oekraïne onder erbarmelijke omstandigheden moeten eten, wist u al, maar dat het zo erg was dat de McDonald’s in Kiev in de top 3 meest bezochte vestigingen ter wereld staat gaat zelfs onze pet te boven. HELP DIE MENSEN DAN TOCH!

  4. Diep zinken

  Naast erbarmelijk eten hebben ze in Oekraine gelukkig wel diepgang. 105 meter diepang om precies te zijn. Zo diep is het metrostation Asenalnaya in Kiev namelijk. Het station dateert uit 1960 en werd dicht bij het parlementsgebouw gebouwd. Er gaan geruchten dat er ook geheime schuilkelders voor de politieke elite in het station bestaan.

  5. Drank

  Oekraïne staat op plek 5 als het gaat om drankverbruik: een gemiddelde Oekrainer boven de 15 drinkt 15,6 liter alcohol per jaar. Dat is een liter meer dan de Ieren, en die gasten vonden St. Patrick’s Day uit.

  6. Censuur

  Het officiële volkslied van Oekraïne bestaat uit 6 regels, waarvan 2 het refrein. De overige coupletten worden als politiek incorrect gezien, omdat er wordt gesuggereerd dat delen van Polen en Rusland bij Oekraïne zouden horen.

  7. Leugens, verdomde leugens en ramharde statistieken

  90% van de misdrijven in Oekraïne wordt opgelost. U voelt het al aankomen: dit belachelijke percentage is totaal niet waar. De politie in Oekraïne registreert gewoon simpelweg geen misdrijven waarvan de oploskans vooraf als hopeloos ingeschat wordt. Tevens wordt er nogal eens met de harde hand een bekentenis afgedwongen – noch meer reden om keihard voor de mensenrechten te gaan.

  Ja, zo leer je nog eens wat! Hou de Retecools in de gaten voor meer feitjes die je waarschijnlijk niet wist.

  Alweer een referendumpots? Ja. Duh. Die subsidie moet wel op. Wij zijn helemaal voor samenwerking. Alle posts over het referendum vind je hier. Verder doen we soms nog wel eens andere dossiers, zoals het nog steeds slepende faaljagerdossier. Onze nuttige informatievoorziening delen kan via Twitter, grapjes posten over hoger drankverbruik in de bunker dan in Oekraïne mag ook Facebook, maar dan moet u ons ook wel even liken.

   

  3 1 stem
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN