More

  RECENTE POSTS

  Nu komt alles goed met de vrijheid van godsdienst!

  Ho! Stop! wacht! Wij waren vanmorgen toch echt een beetje te vlot met het verherveroordelen van de SGP. Die wil namelijk wel vrijheid van godsdienst, maar dan vooral wanneer het de eigen godsdienst is.

  Ja, dat was vanochtend een fijn inkoppertje hier in de redactiebunker. We konden extragratis en voor niets de SGP bashen. En jullie weten! Een dag de SGP niet gebasht, is een dag niet geleefd!

  De SGP wil namelijk niet zomaar alle godsdiensten over één kam scheren. De godsdienst van de SGP (fundamentalistisch gristenlijk gereformeerd) is namelijk enorm veel beterder dan alle andere godsdiensten bij elkaar. Vooral de islam is inferieur bij de godsverering waar de SGP voor staat.

  Maar vandaag laat de Rotterdamse tak van de reli-fundi’s zien dat het blijkbaar ook anders kan. Ze gaan namelijk alle problemen aangaande godsdienstvrijheid oplossen! Dat is me toch een partij geweldig! Hoe ze dat gaan doen? Heel eenvoudig: Met een kring gevormd door Rijnmondse reli-fundi’s gaan ze er voor zorgen dat er geen aanslag gepleegd gepleegd gaat worden tijdens het vrijdagmiddaggebed in de Essalammoskee op Zuid:

  Tijdens het vrijdagmiddaggebed in de Essalammoskee vormen we een menselijke keten rondom het gebedshuis als symbool dat je in Rotterdam in vrijheid je geloof mag beleven en dat we de barricades opgaan als deze vrijheid onder druk komt te staan

  Dat is toch heel andere taal dan wat de SGP vanmorgen nog bezigde. Maar goed, alles zal nu goed komen, want een christenkring zal een beetje terrorist doen huiveren. Hoewel, terrorist? De pannenkoek die het afgelopen weekend nodig vond om in Quebec zes bezoekers van een moskee naar het paradijs te jagen, wordt niet vervolgd voor terrorisme omdat het de openbare aanklagers alleen maar extra belast. En dat moeten we blijkbaar niet willen met z’n allen:

  It’s much easier to demonstrate that an accused had the intent to kill, which is required for a murder charge, than it is to show the motivation behind his or her actions

  Okay…

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  01/02/2017 - 15:41 15:41

  “wordt niet vervolgd voor terrorisme omdat het de openbare aanklagers alleen maar extra belast”
  Los van dat dat best begrijpelijk is (bewijs maar eens het motief van iemand), moet je zoiets ook niet willen in je rechtspraak. 6 mensen vermoorden is 6 mensen vermoorden. Of je dat nou deed omdat je ervoor betaald kreeg, je een hekel aan hun religie of aan hun 6 persoonlijkheden had, je hebt gewoon 6 mensen vermoord. Dat hele terroristisch oogmerk is gewoon een juridische draak die in veel Westerse landen om populistische redenen de wet is ingeschreven de afgelopen 10-15 jaar, maar dat maakt het nog geen verstandig idee (eerder integendeel).

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  01/02/2017 - 16:10 16:10

  Goh…, SGP-ers in Rotterdam… Komen de allebei?

  Trollbuster
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  01/02/2017 - 20:14 20:14

  In 020 zijn het er sowieso meer.
  Maar waarschijnlijk zijn er onder de studenten(Ja, ze bestaan)/scholieren nog wel een paar.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Trollbuster
  01/02/2017 - 21:01 21:01

  Een paar? Er zijn meerdere zeer religieuze disputen met eigen (woon)huis. Naar horen zeggen ontbijten ze tezamen (dan kunnen ze samen het dankwoord doen).

  /Relifanaten wonen niet graag in een heidense studentenflat.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  01/02/2017 - 22:31 22:31

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN