More

  RECENTE POSTS

  NS zet eerste voorzichtige stappen richting galactisch imperium

  Zoals u allen allang weet zijn de NS en natuur een slechte combinatie. NS en weer zijn bijvoorbeeld, net als de JSF, een bijzonder slechte combinatie. Bij vorst, regen, zon, wind, sneeuw en/of een compleet willekeurige combinatie van voorgenoemde ingrediënten ontstaan er problemen. Blaadjes in de bomen of eraf: problemen. Mensen in de trein: problemen. Een kekke nieuwe website met een mooi duurzaamheidsverhaaltje ten spijt blijven NS en natuur met elkaar botsen.

  Zo ook vogels. Vogels, dat zijn maar schijtbeesten en dat is vervelend want problemen. Die gaan op het station in Rotterdam zitten schijten. Als u of ik dat willen dan moeten we eerst met onze OV-chipkaart door zo’n poortje heen om dan ook nog eens €0,50 te moeten doneren voor WEER een poortje dat ook open moet. Daarna in de rij staan voor het ene toilet van de 14 dat het dan nog doet en met een beetje mazzel heb je al in je broek gescheten omdat het station weer eens ontruimd wordt voordat je die €0,50 te gelde hebt kunnen maken. Vogels niet. Die tyfusbeesten vliegen gewoon over zo’n ov-chip-poortje heen alsof er niks aan de hand is. Ze hebben zelfs niet eens zo’n pokke-chipkaart, maar wel O-VER-AL schijt aan.

  Dat kan zo niet langer, besloot NS in een een bestuursmeeting van de stationshoofden. Terwijl de excuuszwarte nog vond dat de vogels misschien wel weg te bidden waren, hadden de geuniformeerde NS-ers een veel efficientere oplossing om het gespreeuw van de vogels een halt toe te roepen. LASERS! Ja, natuurlijk zijn dat LASERS!

  Stationshoofdmeeting.

  U had er waarschijnlijk nog niet van gehoord, maar in het diepste geheim wordt er al een tijdje aan gesleuteld en getest. Vanmorgen stond er in ene op Rotterdam een NS-er zo maniacaal te lachen dat hij zonder z’n uniform ongetwijfeld had gezorgd voor GVD weer een ontruiming. Toen hem gevraagd werd wat er zo grappig was, verdween zijn lach en verscheen er een beetje een enge blik in zijn ogen terwijl hij op ernstige toon zei:

  Now witness the power of this fully armed and operational train station.

  Het is uiteraard wel een NS-poging tot iets heersends met lasers doen, dus doet het niet veel meer dan zo opzichtig irritant zijn dat de vogels, net als verder iedereen die niet van het OV voor transport afhankelijk is, uit zichzelf besluiten dat ze niet meer op het station willen komen. Maar toch! Veel bothans zijn gestorven om u deze informatie te brengen.

   

   


  Meer van hetzelfde? Dat kan! Ome Mc schreef eerder al dingen over verboden vuurwerk, het concept dat consent heet en de vele gebroken verkiezingsbeloften van de PVV.

  Draagt u Retecool een warm hart toe? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  19/01/2016 - 16:44 16:44

  Vogels schrikken van zo’n laser.
  En wat doet een vogel die schrikt?
  Juist, die vliegt schijtend weg!
  Waarschijnlijk is dit een reflex om massa te verminderen of de achtervolger af te leiden. Maar gevolg is wel dat ipv direct op de balk, de schijt nu weer op de reiziger terecht komt. Prima actie…

  En dat terwijl er op ieder station toch prachtige mogelijkheden zijn om die teringduiven te elektrocuteren.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  19/01/2016 - 22:10 22:10

  In de categorie Star Wars quotes die relevant zijn voor NS-reizigers: “We seem to be made to suffer. It’s our lot in life”

  cspr
  Lid
  19/01/2016 - 17:05 17:05

  Waarom slaan ze die volgels niet gewoon met een ijzeren staaf van de bovenleiding af?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN