Ja, want allemaal dingen en moeilijk en lastig en heel veel over geschreven en nog steeds gaat het nergens heen, de politiek moet wat doen en vergrijzing en zus en pensioengat zo en dan hogere AOW leeftijd enzovoorts en zo verder. Pensioenen.

Die kon u zich dus binnenkort echt een enorme partij minder zorgen over te hoeven maken omdat iedereen dan een pensioengat heeft ter grootte van de artiesteningang van Henk Krol (50Plus). Nederlandse pensioenen zijn voor een fors deel (en pensioenen in de rest van de wereld tot op zekere hoogte ook deels) op de Euro ingesteld als munt en op de Europeesche economie als beleggingsregio. En die boel kon wel eens snoeihard opgeblazen worden als de Duitsers winnen. Nee, niet met sudoku of Kubb.

Het Moffrikaanse Constitutionele Hof heeft namelijk aan het Europese Hof van Justitie gevraagd of het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank wel in lijn met het Verdrag van Maastricht is. Eerder vroegen ze dat ook iets dergelijks over het Verdrag van Maastricht, toen zei het Hof op de toen gestelde vragen NEIN NEIN NEIN, maar liet doorschemeren dat wanneer er in strijd met het Verdrag van Maastricht gehandeld zou worden, Duitsland dan een reden zou hebben uit de unie te stappen.

En we weten allemaal wat er gaat gebeuren als Duitsland (mogelijk zelfs verplicht aldus de prof uit het artikel) klikdoei doet. Dit ongeveer.

8

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
5 Reacties
3 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
WeirdoinventorMonadeBismarckWeirdoinventorDs. Ploppo Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Bismarck
Eindbaas!
Eindbaas
Bismarck

Ik zeg meh.

Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Eindbaas

Pensioen is voor mensen die (hun) werk haten.

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Eindbaas
Ds. Ploppo

Als je je pensioen haalt ga je daar gemiddeld 10 jaar van genieten. Daarna ben je toch te seniel om op een fatsoenlijke manier geld op te maken, dus zolang je luier maar verschoond is en je voor de TV gezet wordt als je niet eet of slaapt is alles OK. Dat moet zelfs van de AOW nog wel lukken.

Voor 40K per jaar kun je prima continue op vakantie zijn (met de caravan door Zuid-Europa). Je moet dus een spaarpot van 400K opgebouwd hebben. Als je 40 jaar gewerkt hebt en uitgaat van een rendement van 2% (bovenop de inflatie) is dat 500 EUR inleg per maand.
Moet toch lukken…
En niet zeiken dat je geen 500 EUR kan missen omdat de hypotheek je plundert; iedereen met een eigen huis die dat voor een flink deel afbetaald heeft, heeft sowieso centen zat.
Verder helpt het ook NIETS aan je kinderen na te willen laten. Die uitzuigers doppen hun eigen boontje maar.

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

Ik begrijp de whargharbl niet. Ik neem aan dat pensioenfondsen niet gokken op de valutamarkt, maar beleggen in serieuze en waardevaste fondsen, zoals ‘gated communities’ voor VVD’ers in natuurgebieden en kartonnen opslagtanks voor onverwerkbaar chemisch afval in vinexwijken, fabricage van clusterbommen en bruine kinderprotheses, dubbellaags autosnelwegen, krantenconcerns, enz. enz.

Dus als de euro instort worden deze fondsen toch geherwaardeerd in bananen of e-guldens of wat dan ook?

Weirdoinventor
Eindbaas!
Uber Heerser

Hoei, nieuwe guldens! Ik wordt er nu al blij Geert elektronish investeerder in dollars vrijgeving warblgarbl van!

Bismarck
Eindbaas!
Eindbaas
Bismarck

Reken maar beter op Marken. Als Duitsland uit de EU gaat, is op vrij korte termijn een (de facto, het kan natuurlijk in de vorm van een soort Zentral-europäische Bund, zodat we op papier kunnen doen alsof we nog onafhankelijk zijn) annexatie door Duitsland de enige economische optie voor Nederland.

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

+1

/Behalve dat die psychopatische trekpop Rutte voortaan glunderend door het leven zal gaan omdat de nieuwe munt naar hem is genoemd. Noem ze dan liever ‘dolfs’ of ‘merkels’.

Weirdoinventor
Uber Heerser

De oude guldens waren in de praktijk ook marken, die waren praktisch verankerd.

Ik ga trouwens heel nostalgisch doen naar de euro hoor als hij afgeschaft wordt, altijd roepen hoeveel goedkoper alles was in euro’s, en dat is allemaal de schuld van die Mark! En een beetje van Sybrand…