More

  RECENTE POSTS

  Nou, dat pensioen van u, daar hoeft u zich mogelijk binnenkort helemaal geen zorgen meer over te maken!

  Ja, want allemaal dingen en moeilijk en lastig en heel veel over geschreven en nog steeds gaat het nergens heen, de politiek moet wat doen en vergrijzing en zus en pensioengat zo en dan hogere AOW leeftijd enzovoorts en zo verder. Pensioenen.

  Die kon u zich dus binnenkort echt een enorme partij minder zorgen over te hoeven maken omdat iedereen dan een pensioengat heeft ter grootte van de artiesteningang van Henk Krol (50Plus). Nederlandse pensioenen zijn voor een fors deel (en pensioenen in de rest van de wereld tot op zekere hoogte ook deels) op de Euro ingesteld als munt en op de Europeesche economie als beleggingsregio. En die boel kon wel eens snoeihard opgeblazen worden als de Duitsers winnen. Nee, niet met sudoku of Kubb.

  Het Moffrikaanse Constitutionele Hof heeft namelijk aan het Europese Hof van Justitie gevraagd of het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank wel in lijn met het Verdrag van Maastricht is. Eerder vroegen ze dat ook iets dergelijks over het Verdrag van Maastricht, toen zei het Hof op de toen gestelde vragen NEIN NEIN NEIN, maar liet doorschemeren dat wanneer er in strijd met het Verdrag van Maastricht gehandeld zou worden, Duitsland dan een reden zou hebben uit de unie te stappen.

  En we weten allemaal wat er gaat gebeuren als Duitsland (mogelijk zelfs verplicht aldus de prof uit het artikel) klikdoei doet. Dit ongeveer.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  02/11/2017 - 13:50 13:50

  Ik zeg meh.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  02/11/2017 - 14:23 14:23

  Pensioen is voor mensen die (hun) werk haten.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  02/11/2017 - 16:05 16:05

  Als je je pensioen haalt ga je daar gemiddeld 10 jaar van genieten. Daarna ben je toch te seniel om op een fatsoenlijke manier geld op te maken, dus zolang je luier maar verschoond is en je voor de TV gezet wordt als je niet eet of slaapt is alles OK. Dat moet zelfs van de AOW nog wel lukken.

  Voor 40K per jaar kun je prima continue op vakantie zijn (met de caravan door Zuid-Europa). Je moet dus een spaarpot van 400K opgebouwd hebben. Als je 40 jaar gewerkt hebt en uitgaat van een rendement van 2% (bovenop de inflatie) is dat 500 EUR inleg per maand.
  Moet toch lukken…
  En niet zeiken dat je geen 500 EUR kan missen omdat de hypotheek je plundert; iedereen met een eigen huis die dat voor een flink deel afbetaald heeft, heeft sowieso centen zat.
  Verder helpt het ook NIETS aan je kinderen na te willen laten. Die uitzuigers doppen hun eigen boontje maar.

  Monade
  02/11/2017 - 20:25 20:25

  Ik begrijp de whargharbl niet. Ik neem aan dat pensioenfondsen niet gokken op de valutamarkt, maar beleggen in serieuze en waardevaste fondsen, zoals ‘gated communities’ voor VVD’ers in natuurgebieden en kartonnen opslagtanks voor onverwerkbaar chemisch afval in vinexwijken, fabricage van clusterbommen en bruine kinderprotheses, dubbellaags autosnelwegen, krantenconcerns, enz. enz.

  Dus als de euro instort worden deze fondsen toch geherwaardeerd in bananen of e-guldens of wat dan ook?

  Weirdoinventor
  Lid
  02/11/2017 - 22:12 22:12

  Hoei, nieuwe guldens! Ik wordt er nu al blij Geert elektronish investeerder in dollars vrijgeving warblgarbl van!

  Bismarck
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  03/11/2017 - 12:52 12:52

  Reken maar beter op Marken. Als Duitsland uit de EU gaat, is op vrij korte termijn een (de facto, het kan natuurlijk in de vorm van een soort Zentral-europäische Bund, zodat we op papier kunnen doen alsof we nog onafhankelijk zijn) annexatie door Duitsland de enige economische optie voor Nederland.

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  03/11/2017 - 13:02 13:02

  +1

  /Behalve dat die psychopatische trekpop Rutte voortaan glunderend door het leven zal gaan omdat de nieuwe munt naar hem is genoemd. Noem ze dan liever ‘dolfs’ of ‘merkels’.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  04/11/2017 - 08:24 08:24

  De oude guldens waren in de praktijk ook marken, die waren praktisch verankerd.

  Ik ga trouwens heel nostalgisch doen naar de euro hoor als hij afgeschaft wordt, altijd roepen hoeveel goedkoper alles was in euro’s, en dat is allemaal de schuld van die Mark! En een beetje van Sybrand…

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN