More

  RECENTE POSTS

  Norilsk: Erger Dan Almere

  Wanneer je nou dacht dat het werkelijk niet erger kon dan Almere of, Zijne Noodligheid beware ons, Lelijkstad Lelystad dan heeft u het heel erg mis. Het kan echt en heus eerlijk waar, veel en veel erger.

  De Russische stad Norilsk is een stad met vooral veel hoge gebouwen. dat komt mooi uit want de rest van deze stad is om zelfmoordneigingen van te krijgen. Kan je mooi naar nog wat lelijke hoogbouw kijken terwijl je jezelf naar beneden stort.

  Voor deze architectonische depressie is een hele goede reden zo blijkt:
  “Norilsk was founded at the end of the 1920s, but the official date of founding is traditionally 1935, when Norilsk was expanded as a settlement for the Norilsk mining-metallurgic complex and became the center of the Norillag system of GULAG labor camps. It was granted urban-type settlement status in 1939 and town status in 1953.”

  Als de Russen het niet heel erg vinden slaan wij deze stad even over als vakantiebestemming. Als droefheid gebouwen was, is het deze stad.

  Almere Centrum Revisited
  Almere Centrum Revisited

  Ze hebben zelfs een handig gat in de grond waar men zich in kan storten:

   

  Handig Zelfmoordhol
  Handig Zelfmoordhol

  En een mooie weg richting een fijne fabriek. Waar je je dood kan werken.

  De Weg naar de Vergetelheid
  De Weg naar de Vergetelheid

  Wij zijn even droevige muziek luisteren en in onze polsen aan het snijden. En kijken naar luchtfoto’s van Lelystad.

  Dit ziet er opeens ietsje beter uit.
  Dit ziet er opeens ietsje beter uit.

   

  Depressief worden we van dit soort dingen En maandagen. Gelukkig gooien we jouw retenkoels vaak genoeg vol met heersende zaken. We zijn werkelijk overal tegenwoordig, maar we zitten met name op Facebook. Daarnaast zijn wij heel erg veel dingen aan het retweeten op Twitter. Binnen de grenzen van het spamtoelaatbare, overigens.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hoofdmeester
  29/03/2016 - 19:02 19:02

  Dit soort steden hebben nog een soort van mooiheid door de bewust doelmatige functionaliteit, terwijl een stad als Lelystad lelijk is op elk denkbaar, bewust en onbewust, gebied.

  Bismarck
  30/03/2016 - 14:56 14:56

  Jake is nog te vriendelijk. Vermeld mag worden dat deze stad in Noord-Siberië binnen de poolcirkel op permafrost is neergezet en dat de maxima(!) vanaf oktober t/m mei gewoonlijk onder het vriespunt liggen. Als je een tikkeltje masochistisch bent, is doodvriezen dus ook nog een optie. Of je in de zomermaanden jezelf kan laten opvreten door de muggen weet ik niet zeker, het zou kunnen dat er zoveel gif in het water in de omgeving van Norilsk zit, dat muggenlarven er niet in overleven. Norilsk staat namelijk al jaren in de top 10 van meest vervuilde steden in de wereld.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN