More

  RECENTE POSTS

  Nog genoeg kanonnenvlees in Rusland, maar qua rollend materieel houdt het niet over.

  Link: https://www.youtube.com/watch?v=4tC5HIgG3gk

  Geen tanks (behalve wat museummateriaal), geen kanonnen, geen luchtafweergeschut en al helemaal geen vliegend materiaal. Gelukkig wel een hoop verlengde golfkarretjes. Hoe vind je zelf dat het gaat, Putler?

  Rollend spul vanaf ongeveer 53 minuten.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  09/05/2023 - 17:40 17:40

  Hut publiek kwam niks tekort. Een verschijningspremie en een slice pizza:

  WhatsApp Image 2023-05-09 at 17.17.38.jpeg
  Weirdoinventor
  Lid
  09/05/2023 - 19:44 19:44

  Dit zit hier vast ook in, maar ik ben te lui om te luisteren: dat er zoveel hele oude tanks worden ingezet en heel weinig nieuwere schijnt mede mogelijk gemaakt te worden door een gebrek aan zware kogellagers. Een typisch precisieproduct waarvoor Rusland afhankelijk is van fabrieken in Europa/Duitsland. Ze hebben nog stapels en stapels tanks van rond de jaren 90 in de mottenballen zitten, maar om die weer rijdbaar te maken moeten er nieuwe lagers in. De oudere modellen van rond de jaren 60 zijn simpeler gebouwd, daar gaat maar ongeveer de helft van de lagers in als in die nieuwere, dus heb je als leger de keuze: 2 oude tanks of 1 nieuwere. En omdat ze voor dingen als geavanceerde optica ook afhankelijk zijn van de import functioneert zo’n nieuwere tank als hij eenmaal opgeknapt is niet goed genoeg om hem meer waard te maken dan twee oude barrels. Verder worden er ook wel dingen als lagers het land ingesmokkeld, dat wordt dan via tussenpartijen in landen als Kazachstan gekocht, maar de spoorwegen gebruiken die dingen ook. (Een goede locomotief weegt ongeveer hetzelfde als 2 bescheiden tanks, dus dezelfde gewichtsklasse lagers.) En zowel Putin’s binnenlandse reputatie als het vervoer van spullen naar het front zijn afhankelijk van dat de treinen rijden, dus die krijgen voorrang.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  09/05/2023 - 19:53 19:53

  …en het was natuurlijk weer allemaal onze schuld. Hullie willen ons vernietigen. Hullie zijn de echte nazi’s. Kortom, dezelfde grijsgedraaide langspeelplaat.

  RRRobert
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  09/05/2023 - 21:32 21:32

  Gelukkig heeft Poetin ook hier nog genoeg pleitbezorgers van de ‘bevrijding van het facsisme’:
  https://www.gld.nl/nieuws/7923193/agressie-en-vervelende-toestanden-bij-russische-tank-in-groesbeek

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN