More

  RECENTE POSTS

  Nog even over die mantelzorgboete

  De ‘Kostendelersnorm AOW’, waardoor de AOW wordt gekort als je bijvoorbeeld bij je kinderen gaat wonen zodat die voor je kunnen zorgen, aka de Mantelzorgboete, die komt er niet. Wel. Niet. Wel. Niet. Geen idee: de PvdA is over dit onderwerp zo schizofreen als een LSD-verslaafde papegaai in een hippie-commune in San Francisco.

  Op 19 september beweert namelijk minister Dijsselbloem dat de korting, officieel uitgesteld tot 2018, er niet komt. Dat is nogal een bonte uitspraak als de gehele PvdA-fractie 2 DAGEN (!!!) eerder tegen een motie van 50-plus heeft gestemd om de mantelzorgboete definitief van tafel te vegen. Bevraagd over deze makitadraaitolpolitieke jazzmoves, antwoord verantwoordelijk Staatssecretaris Jetta Klijnsma onder andere:

  Daarnaast zien wij — en zagen dat ook in juni — dat in de jaarschijf 2016 oudere Nederlanders te maken krijgen met een stapeling van nieuw beleid. Ook dat heeft ons ertoe gebracht om de invoering van de kostendelersnorm in de AOW uit te stellen tot 1 januari 2018. Het kabinet stelt de kostendelersnorm in de AOW uit tot 1 januari 2018.

  Joh. In juni al? Daar werd uitvoerig voor gewaarschuwd in twee-duizend-dertien! Maar toen ging Jolige Jellejetta gewoon door met plannen doorvoeren. Net als nu: “we onderzoeken het” in de hoop dat het onder het tapijt geveegd kan worden en het later stilzwijgend gewoon ingevoerd wordt omdat de Nederlandse media én kiezers het geheugen hebben van een goudvis en het karakter een masochistische Teletubbie. Kan op het PvdA-congres ondertussen ‘het eerlijke verhaal’ worden verteld.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  09/10/2015 - 15:25 15:25

  Die hele kostendelennorm moet voor iedereen worden geschrapt. Arme mensen wonen samen omdat ze arm zijn, ze kunnen de kosten delen en zo nog rond komen. Als één van die mensen gaat werken, dan gaat die er op vooruit. Klinkt mij heel redelijk, maar volgens dit kabinet keiharde fraudeurs. Wil je een volledige uitkering dat moet je maar een eigen sociale huurwoning zien te vinden, waarvan er volgens het kabinet nog steeds te veel zijn, dus dat moet makkelijk zijn. Anders is de straat altijd een goede optie, word je hard van.

  trackback
  10/10/2015 - 16:08 16:08

  […] Bron: Retecool, 9 oktober 3015 […]

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN